Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Aspecte negative în circulația bucureșteană

1448 posts, 410758 views

Go to page:  1  ... 46 47 48 49 50 51 52  ... 104

📖 Pagination options
Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană misterr

Cedezi trecerea dacă vine cineva din dreapta și tu vrei să mergi înainte.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Trole

Andrei are dreptate. Semnalizarea e greșită. Fie panoul de jos e montat greșit, adică rotit cu 180 de grade, fie sus trebuia să fie un indicatorul drum cu prioritate.
LE: Sesizare la administrația străzilor...

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană zapacitu

Nu va obositi. Am facut eu deja prin martie. Raspunsul e "semnalizarea e corecta".

Neoficial, m-a sunat (!!) agentul care s-a ocupat de sesizarea mea. Iata ce am inteles eu din discutie (cu parerile mele personale cu tot): initial era Prioritate + panou aditional, insa au fost MULTE accidente in care cei care intalneau indicatorul vedeau ca berbecii rombul galben si dadeau blana, ignorand panoul aditional. Problema e amplificata si de nesimtitii (da, sustin afirmatia chiar daca se simte cineva atacat!) care parcheaza "pe flancuri" pe ambele parti - din 2 benzi ramane una singura... si masinile care circula pe drumul prioritar nu se vad intre ele. Si intra ambele cu 30 la ora in intersectie, se vad prea tarziu, fac POC si... la politie cine e de vina? Cei parcati ati crede (ca si mine), nu? Domnul de la circulatie a evitat extrem de elegant sa dezbata subiectul acesta. In fine. Solutia pentru a reduce accidentele din zona a fost instalarea panoului pe care il vedeti. Care conform legislatiei in vigoare ESTE UN INDICATOR INCORECT. Dar e montat acolo pentru a reglementa prioritatea intr-o lume nu tocmai perfecta. Agentul mi-a spus ca imi va raspunde... ceva... in scris (insa eu din asta am inteles ca ce mi-a spus la telefon nu imi poate scrie in raspunsul oficial).

Eu apreciez ca omul chiar s-a chinuit sa imi explice. Si are sens ce spune - pana la urma scopul politiei rutiere e sa asigure siguranta in trafic.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană shoppy

Pai sa-l scoata pe ala albu si sa le pune prioritate la cei de la dreapta, ce conteaza ca au pierdut o prioritate, este drum printre blocuri nu bulevard.
Si apoi peste tot printre blocuri si pe stradute unii au cedeaza sau stop si ceilalti nu au nimic, nu scrie nicaieri ca daca ii pui cedeaza lu unu trebuie sa ii pui drum cu prioritate lui celalalt ca sa dea astia blana printre blocuri si pe stradute ca doar sunt pe prioritate.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană andrei11

<< Cei de la dreapta >> au semnul pus corect :
8-7-2017 11-07-34 AM.jpg (206.55 KB; downloaded 2866 times)

Iar raspunsul dat de polite e catastrofal. In caz de tamponare e de vină cel care depaseste axul drumului. Daca-l depasesc amândoi din cauza de masini parcate sunt ambii de vină.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană zapacitu

Care axul drumului? E imaginar!

Mie mi se pare foarte infipt in realitate raspunsul. Cred ca ai citit explicatiile. Ce ti se pare catastrofal? Ca acei oameni care reglementeaza circulatia gandesc? Pe mine ma BUCURA chestia asta. Ti se pare catastrofal ca abordarea nu e unitara? Pai da, bine ai venit in birocratie. Ti se pare catastrofal ca nu se respecta legea? Bine ai venit in Romania anilor 90+(++).

Pana la urma ce trebuie sa faca cei de la circulatie? Sa se asigure ca noi mergem in siguranta. Nu traim intr-o lume cu alb si negru, traim intr-o lume cu nuante de gri.

Dupa mine, bravo celor care inteleg nuantele si profita de ele pentru a-si face cat mai bine treaba!

Gresit total, legea trebuie aplicată intocmai.
1) Axul  drumului se poate materializa foarte repede acolo
2) Semnul care trebuie pus - in conformitate cu legea - este acesta :
8-7-2017 11-29-11 AM.jpg (10.07 KB; downloaded 2856 times)

Semnul actual este total gresit si nu arata decât faptul că nu e cunoscută legea de cei care practic au elaborat-o.Daca unul face o greseala din necunoastere / incopetenta nu trebuie s-o sustinem  noi de pe margine. O minciuna spusa la nesfarsit pana la urma va deveni adevar.Gresit.

Daca suntem de acord ca scopul scuza mijloacele atunci explicatia este corecta, altfel nu.
Mie mi se pare foarte simpla solutia, in poza in care apare semnul de drum cu prioritate se inlocuieste semnul de drum cu prioritate cu cedeaza, si toate celelalte semne din intersectie se elimina, si gata.

Problema e ca in situatia actuala cel care are << cedeaza >> si face dreapta practic nu are cui sa-i cedeze.
Daca se tamponeaza cu cel care vine din sens opus ( si care are <<prioritate >> si face stanga )  cele doua semne << cedeaza >> si  << prioritate >> nu se aplica. Se aplica regula cel care depaseste axul drumului.
Oricum cel care are acum  << cedeaza >> ( cu semnul aditional actual )si ar avea << prioritate >> ( cu aditionalul actual ) daca merge inainte oricum isi pierde prioritatea fata de cel care-i vine din dreapta si face  stanga. ( Adica care merg pe directia drumului prioritar ).
Situatia actuala din teren in mod categoric este in afara legislatiei, nu exista articol din lege care sa explice semnele puse. Semnul  << cedeaza >> nu are ce cauta acolo !!!!!!!!!

Pai asta zic si ei, ca bizonul care mergea inainte vedea prioritate dar nu se uita ca drumul cu prioritate este la dreapta, dadea blana si se busea cu ala de venea din dreapta pe prioritatea adevarata, asa ca plictisiti sa aplice legea drept prefera sa puna indicatoare stramb, si gata, problema rezolvata.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană elcraft

shoppy wrote:
Si apoi peste tot printre blocuri si pe stradute unii au cedeaza sau stop si ceilalti nu au nimic, nu scrie nicaieri ca daca ii pui cedeaza lu unu trebuie sa ii pui drum cu prioritate lui celalalt ca sa dea astia blana printre blocuri si pe stradute ca doar sunt pe prioritate.

Ba civilizat asa este, sa se stie cine are prioritate, nu sa se caste ochiul dupa colt si sa se invite unii pe altii.
Pentru dat blana sunt alte solutii mai cinstite.

Codul rutier este clar, daca oamenii sunt prosti si nu inteleg sau sunt nesimtiti si li se rupe, degeaba le pui semne.
Si este o teorie intreaga cu forma semnelor de reglementare care nu este stabilita la intamplare, adica daca tu nu ai semn si vezi ca celalalt are semn in forma de triunghi echilateral cu varful in jos sau de hexagon, nu trebuie sa vezi fata semnului, misterul prioritatii este ilucidat instantaneu, este clar ca acela are cedeaza sau STOP, deci acela trebuie sa iti dea prioritate, sau daca il vezi ca are patrat cu varful in jos este clar ca el are prioritate si tu nu, deh, fineturi.
Asta cu invitatul este doar asa cand se intalnesc 2 habarnisti, pe mine daca ma invita unul in secunda 2 ma bag si trec, chiar daca este ilegal se rezolva situatia mult mai repede, nu stau sa ma invit 2min cu un habarnist de dragul unui semn la una dintre cele jdemii de intersectii dintre stradute sau dintre blocuri.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Florinds

Nu sunt de acord cu explicatia politistului si atat mai putin cu faptul ca nu a putut da raspunsul respectiv in scris.
Poti sa rezolvi problema si daca pui STOP pe toate intrarile in intersectie si nu va mai trece nimeni niciodata. Se vor astepta unii pe altii si gata, scopul atins.
Cei care au provocat accidentele sunt cei care au parcat in intersectie in momentul respectiv, simplu, pentru ca nu a existat vizibilitate din cauza lor.
Acesti indivizi trebuie sa raspunda macar financiar. Nu poti parca pe o trecere de pietoni si in caz de vreun accident sa nu raspunzi cu nimic, pentru ca, vezi Doamne, cei care nu au vizibilitate trebuie sa reduca viteza la aproape 0. Eu oricum incetinesc atunci cand nu am vizibilitate, este vorba de condusul preventiv, dar sunt lucruri diferite, pur si simplu trebuie cautati toti vinovatii si primii sunt cei care au parcat ilegal.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană florin

Da, doar că la noi toți caută să scape de muncă, inclusiv polițiștii. Ei și-au atins scopul, mai puțini oameni care-i deranjează de la celelalte multe activități - recomandări să plătești taxa de protecție că e cel mai simplu, să nu depui plângere pentru agresiune pentru că individul e periculos și tot așa. Grea meserie, îți merită pensiile!  :evil:

Go to page:  1  ... 46 47 48 49 50 51 52  ... 104

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463908 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”