MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Titluri de călătorie și sisteme de acces

1877 posts, 542902 views

Go to page:  1  ... 30 31 32 33 34 35 36  ... 135

📖 Pagination options

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing BodoMinea

Porțile duble existente puse în rând cu turnicheții sau la lifturi, deși sunt vizual identice cu cele noi și probabil diferența era de soft, au fost înlocuite în stațiile unde erau. Nu știu exact care este logica. Din ce am înțeles doar la Piața Sudului va rămâne în loc la modernizare, fiind poarta dublă model nou, ca parte a modernizării.

De asemenea e o dezamăgire că în stațiile modernizate nu se mai poate intra cu cardul bancar... e un downgrade... așa cum e și dispariția oricărei speranțe că se va intra cu același card Mifare ca la RATB (din punct de vedere tehnic e o glumă, e același format al datelor, dar nu se ajunge la un consens legal), abia reinstalaseră sistemul de mini-POS-uri și deja e de domeniul trecutului. Chiar sper să se integreze cumva cu RFID-ul existent al porților în viitorul cât mai apropiat. Sigur există bănci care ar colabora pentru chestia aceasta, deși taxarea nu se va mai face dpdv fizic prin POS-ul lor. Am văzut de exemplu că Banca Transilvania e destul de deschisă la chestiile „cashless”, introducând brățara de plată contactless, ceasul de plată contactless etc - https://www.bancatransilvania.ro/pentru...ntactless/

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing ZOLI

Celestin Draganescu wrote:
Inteleg ca portile vechi de acces bidirectionale (care afieaza sigla Metrorex pe ecran) vor fi inlocuite cu totul sau doar la nivel software?
Care sunt diferentele majore dintre ele? Unde au probleme de compatibilitate?

Da, vechile porti bidirectionale vor fi inlocuite cu totul.
Nu se poate "doar la nivel software" pentru simplul motiv ca difera dpdv hardware.
Diferentele sint multe, unele vizibile, altele mai putin vizibile: touch-screen, procesor de generatie mai noua, alt OS, etc.
Probleme de compatibilitate: multe si marunte...
Ideea e ca noul model este capabil sa asigure (in viitor) plata cu card bancar.
In plus, dpdv HW si SW, e mult mai eficient sa gestionezi o solutie bazata pe un singur model, samd.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing Celestin Draganescu

In masura in care nu este un secret, caz pe care il inteleg perfect, mi-as dori sa detaliezi mai mult aceste diferente.
De exemplu... ce OS-uri au cele doua versiuni de porti?

Celestin Draganescu wrote:
In masura in care nu este un secret, caz pe care il inteleg perfect, mi-as dori sa detaliezi mai mult aceste diferente.
De exemplu... ce OS-uri au cele doua versiuni de porti?

Evident, nu cred ca Metrorex agreeaza ideea de a "divulga" date detaliate pe un forum public.
Tot ce pot spune ref. la OS este ca validatoarele ruleaza un flavor de Linux (vezi pagina de web a producatorului).

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing punmeister

Producatorul e Prodata, nu?

punmeister wrote:
Producatorul e Prodata, nu?

Da, insa Prodata a fost cumparata de grupul Kapsch (in anul 2014).

[ UPDATE ] :
S-au instalat 24 de porti in Pipera.

Metrorex are acum 695 porti de inox cu usi de sticla:
-> Magistrala M1 : 486 porti, in 15 statii.
-> Magistrala M2 : 125 porti, in 5 statii.
-> Magistrala M3 :  32 porti, in 1 statie.
-> Magistrala M4 :  52 porti, in 2 statii.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing subway guru

Stiu ca e bine mereu de reamintit cate s-au montat si in cat timp dar majoritatea va intreba mereu doar cate au mai ramas de montat!
;)

subway guru wrote:
... majoritatea va intreba mereu doar cate au mai ramas de montat!

Majoritatea stie deja raspunsul.
Cu vreo 2 pagini in urma am precizat nr. de porti care trebe instalate:
viewtopic.php?f=21&t=1691&start=406#p244143
Deci, totul se rezuma la o simpla scadere.

Da, doar ca numarul total de porti nu include statiile de pe M4 (fara Laminorului si Straulesti) si M3 Grigorescu 2-Anghel Saligny.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing adila

Unii spun ca ar fi metrou si in DT. Aici cate porti or fi de instalat?

@adila
Eu vroiam sa zic ca acolo nu o sa fie porti noi. Zoli a zis ca pentru M4 trebuie licitatie separata.

Go to page:  1  ... 30 31 32 33 34 35 36  ... 135

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463851 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”