Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 1098722 views

Go to page:  1  ... 307 308 309 310 311 312 313  ... 328

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Budy187

Activitate extrem extrem de penibila pentru un santier care dureaza de atat de mult timp incat ar trebui ca unii oameni sa faca puscarie pentru incompetenta si poluare a intregii zone.
Astaldi a reusit in 9 luni de zile, de la 0, sa ridice al doilea pasaj din ansamblul celor 2, Mihai Bravu, iar pentru acest santier a fost ca si inexistent aproape. Cred ca in tot acest rastimp, o tara civilizata construia o Atomocentrala. Pe bune.
DIn pacate nu am poze dar activitate penibila este si la consolidarea podului Mihai Bravu. Practic, in 8 ani de zile, noi construim un pasaj suprateran si unul subteran, penibile ca si lungime + o consolidare de pod cu o deschidere de 65 metri. Suntem tari :bere:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului realistul

Așa este. Din ce am am fotografiat azi se observa că mai e mult pâna departe... Erai cumva prin zona pe la ora 16 30?

Astazi, nu. Sunt un biet Vacarestean exasperat de anii grei de santiere din zona.... :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Robert24

Idiotii s-au gandit sa inchida pasajul in seara asta. Fara politie, fara nimic. La ora 23.00 coada de la Pridvorului pe 5 benzi... Am trecut cu 313 in 15 minute! Sictir!

Mai bine il tineau naibi inchis si lucrau in blana la el. Cat de greu o fi sa plachezi niste pereti, sa instalezi sistemul de scurgere si sa montezi sistemul de iluminat ?
Cred ca de departe cel mai revoltator lucru (lucru care arata cat de ......suntem) este finisajul de la casutele de lift. Nu am crezut ca finisajul stil taraba de piata poate fi aplicat cu succes si in acest caz.
Se putea face ceva frumos, din sticla securizata, cu lumini ambientale in jurul incintei de lift. Prevazut Vacarestiul cu GreenTrack etc etc etc......

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Robert, eu am trecut la 21.30 fluierand...
Dar cand am trecut tocmai se instalau pe pozitii utilajele celor cu asfaltarea...
Poate asta este explicatia...

Anyway...

M-a tot macinat raspunsul RATB cum ca troleibuzele nu mai au loc sa intoarca ...
Si am "scototocit" pana am dat de o filmare a colegilor "benzinari" din 30 octombrie 2016.
De sus lucrurile sunt ceva mai clare... Chiar daca atunci inca nu se vedea prea bine liftul relocat de la accesul PP2 BIG...
La minutul 01.01 vedem asta:

Pai stati putin...
Daca tot am modificat amplasamentul liftului, nu putem modifica niste insule si niste amarate de "zebre" ?!?!...
Eu vad o solutie decenta cam asa:

Cu galben trecerea de pietoni "relocata".
Culoarul rosu este bucla de intoarcere a troleelor.
Cu albastru cele 4 benzi din giratoriu (banda 1 a iesit deformata, nu stiu ce i-a facut "Paint"-ul, si nu am nervi sa reiau operatiunea de la zero...  :x )
(Nu sunt grafician, scuzati calitatea desenelor... )
Pe aceeasi filmare avem si o imagine in sens invers, dar nu mai am rabdare sa desenez si "albastru". Pun doar "galben si rosu"
Iata imaginea care, cred eu, dovedeste ca ceea ce am schitat mai sus este fezabil...

Adica este suficient loc pentru o trecere de pietoni intre BIG si Mega lipita de parapetul de capat al rampei Nitu Vasile

Nu omiteti va rog faptul cagiratoriul va fi de fapt foarte mic, foarte "strans"...
Parapetele de capat ale accesurilor PP1 si PP2 la tramvai vor fi de fapt limita giratoriului.
De fapt la sud de linia de tramvai giratoriul cred ca are sens doar pentru ca linia curba este mai lunga decat cea dreapta si incap mai multe masini pe benzile de stocare pentru cei care vor sa faca stanga pe directia Brancoveanu ->  Vacaresti sau pe directia Vacaresti -> Oltenitei/Berceni ...

Daca vreti "sa va jucati", filmarea despre care vorbesc este foarte utila:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Cosstel

Legat de intoarcerea trolebuzelor, nu ar merge schimbat traseul prin b-dul Brancoveanu de la intersectia cu Nitu Vasile, sos.Oltenitei si intrare pe b-dul Metalurgiei pe la Mega ?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Robert24

Obregia (ca la asta te referi, Metalurgiei din 9x incoace incepe de la Turnu Magurele) e abia dincolo de rond. De la Pta Sudului este Nitu Vasile.
Solutia ta ar putea fi aplicata doar lui 77, pentru 73 sau 74 nu ar fi buna deloc. Dar gandeste-te ca ar aglomera foarte mult 381 pe sensul Resita - centru. Poporul va vrea pe direct spre piata, nu pe cai ocolite.
Intr-un final, peste secole cand in sfarsit se va investi mult in transportul public ecologic, solutia ar fi ca toate liniile de troleibuz din Berceni sa ajunga spre centru via Unirii sau Titan via Baba Novac. Dar... sa ne trezim la realitatea zilei: nu avem troleibuze suficiente iar la PMB sunt doar niste incompetenti!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului misterr

Pe acest plan inițial se vede că lifturile nu au fost prevăzute de la început în proiect. Înseamnă că a fost o modificare de proiect ulterioară, cînd lucrările de structură erau deja finalizate, prin care au fost introduse și lifturile, ceea ce a dus inevitabil la niște compromisuri (adică „înghesuieli”).
În poze se vede că de exemplu la accesurile din stațiile de tramvai în PP1 și PP2 (și nu numai) lifturile sînt imbricate cu scările, iar la PP3 nu au mai încăput deloc.
Adică, deși s-a făcut un pasaj nou, după un proiect nou, pînă la urmă s-a ajuns tot la o cîrpeală/improvizație. Atîta putem.

Lifturile au fost prevazute de la bun inceput.
Ele nu au fost reprezentate in PUZ, dar erau in proiect.
Plansa asta:

este doar o bucatica dintr-o plansa foarte mare, pe care o gasesti la "Documentatia tehnica", adica aici: https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=244&t=2909&p=171483#p171483

Înseamnă că au fost totuși niște motive pentru modificările ulterioare de proiect (pentru faptul că nu s-a putut respecta proiectul inițial).

Evident, iar unele motive mi se par foarte logice...

O alta modificare fata de proiectul initial a vizat mutarea liftului de la PP2 Castani (cele de la PP2 sunt singurele doua lifturi mutate)
Am semnalat aceasta modificare de proiecte fix in urma cu un an, pe 13 iunie: https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=244&t=656&p=210293&hilit=liftului#p210293

TibiV wrote:
Să  discutam un pic si despre modificarile din proiect.
Initial liftul de la accesul PP2 Castani trebuia sa fie in dreapta scarilor, pe sensul de intrare in pasaj.
L-am indicat prin sageata albastra.

Adica ar fi trebuit sa fie pe partea dinspre sosea/pasaj, chiar daca in PUZ  lifturile nu sunt marcate.
Doar ca intre timp trotuarul a fost mutat spre est, si liftul mutat pe partea cu Aleea Castanilor.
De ce ?
Pentru ca in planul initial breteau Oltenitei spre Vacaresti avea o singura banda pe sens.

Dar se pare ca au decis ca acolo este nevoie de 2 benzi...
Asa ca acum planul arata cam asa:

Cu rosu pozitia initiala a liftului, cu verde pozitia actuala.
(Scuze daca nu mi-a iesit desenul perfect, dar ati prins ideea...)
Iar trotuarul nu mai este intre acces PP2 si sosea, ci intre acces PP2 si Aleea Castanilor.

Trotuarul cu putul liftului pe partea opusa soselei:

Si cele doua benzi ale bretelei:

Observatii ?...

Sincer sa fiu, aceasta modificare la PP2 Castani mi se pare foarte logica...

Din contră, tocmai ăsta e un bun exemplu de modificare fără nici o logică, pentru că nu a intervenit nimic neprevăzut pe parcursul derulării proiectului.
Modificări „justificabile” ar fi de exemplu acelea în care pe parcursul construcției au fost „descoperite” utilități imposibil de mutat (sau cu costuri foarte mari, care nu s-ar justifica față de costul modificării proiectului).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului adila

Pai logica a fost ca au gandit prost in faza de proiect, iar primaria nu a avut nici o obiectie, alta decat sa nu cumva sa se atinga de minunatul complex la castani si dughenele imprejmuitoare. Dovada clara la ce spune TibiV despre adaugarea unei benzi la breteaua spre Vacaresti este si traseul bordurii care arata prost si facut asa ca ultima solutie.

Go to page:  1  ... 307 308 309 310 311 312 313  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463910 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”