Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire
2203 posts, 603617 views
📖 Pagination options
-
- andrei11
-
Posted:
-
Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire
andrei11
Stai linistit, pe cel al comunismului il stiu foarte bine.
Problema e ca ele seamana ca doua picaturi de apa, sunt nascute din acelasi tată si aceeasi mamă.
mcosmin wrote:
PS: Cred ca la fel de simplu pot sa iti dau exemplu de limbaj de lemn al comunismului, fascismului, autoritarismului, etc.
Stai linistit, pe cel al comunismului il stiu foarte bine.
- mcosmin
-
Posted:
-
mcosmin
Diferenta e ca limbajul de lemn era obligatoriu atunci, acum e doar una din multiplele obtiuni. La fel cum sunt si produsele de pe piata in general.
Diferenta e ca limbajul de lemn era obligatoriu atunci, acum e doar una din multiplele obtiuni. La fel cum sunt si produsele de pe piata in general.
- Alex1234
-
Posted:
-
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
Alex1234
O creatura superjenanta.....e evident ca nu are nici un fel de pregatire si ca nici IQ-ul nu ii permite sa inteleaga/gestioneze.....asta e norocul nostru in Bucuresti.....numai hoti si prosti/proaste pe post de Primari Generali...
TibiV wrote:
Din bilantul primarului general la un an de mandat.
Este nevindecabila....
http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=6665
O creatura superjenanta.....e evident ca nu are nici un fel de pregatire si ca nici IQ-ul nu ii permite sa inteleaga/gestioneze.....asta e norocul nostru in Bucuresti.....numai hoti si prosti/proaste pe post de Primari Generali...
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
Si Gabi Firea ce a facut? Isi da continuu cu stangul in dreptul, vezi transportul gratuit, benzile unice RATB, termenele la Piata Sudului, achizitia de mijloace RATB, canalul Dunare Dambovita, logo-ul Bucuresti, prea multe festivitati, prea putine festivitati.
Nu esti deja satul de ea?
Ziceam si eu ca a facut si ea ceva bun, suplimentand parcul RATB pe perioada vacantei, si tu ma certi pentru ca am facut-o toapa. Vezi ca nu am facut-o eu primul, a facut-o pretoul Francis Dobos si cred ca nici el nu a fost primul.
Nicu24 wrote:
Florinds_de ce este GabrielaFirea o toapa te intreb ?
Ceilalti primari care si- au batut joc de Primăria Capitalei au facut ceva concret pentru noi bucurestenii?
De bine de rău Gabriela Firea misca ceva prin primarie fata de altii de tristă amintire care au cheltuit banii bucurestenilor pe lucrari care nici acum nu sunt terminate unele .
Si Gabi Firea ce a facut? Isi da continuu cu stangul in dreptul, vezi transportul gratuit, benzile unice RATB, termenele la Piata Sudului, achizitia de mijloace RATB, canalul Dunare Dambovita, logo-ul Bucuresti, prea multe festivitati, prea putine festivitati.
Nu esti deja satul de ea?
Ziceam si eu ca a facut si ea ceva bun, suplimentand parcul RATB pe perioada vacantei, si tu ma certi pentru ca am facut-o toapa. Vezi ca nu am facut-o eu primul, a facut-o pretoul Francis Dobos si cred ca nici el nu a fost primul.
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
Ba pardon, tzoapa cu tupeu
Iar Liviu Rebreanu e "finalizat", asa ca sa punem ca e si mincinoasa. Dar poate nu e vina ei, i-or fi dat gresit pe prompter
Ba pardon, tzoapa cu tupeu
Iar Liviu Rebreanu e "finalizat", asa ca sa punem ca e si mincinoasa. Dar poate nu e vina ei, i-or fi dat gresit pe prompter
- Florinds
-
Posted:
-
- TibiV
-
Posted:
-
-
- andrei11
-
Posted:
-
-
- shoppy
-
Posted:
-
- Puss in Boots
-
Posted:
-
Re: Istorie
Puss in Boots
Sa nu uitam ca termenul de dictator nu a aparut in sec XX. Napoleon a fost unul spre stilul roman, de unde a si venit termenul. Ne sunt mult mai proaspeti in minte dictatori ca Mussolini, Hitler sau Stalin dar sa-l compari pe Napoleon cu ei e un nonsens. Ca atare trebuie sa ne gandim bine la ce tip de dictator ne referim. Puteti cauta (eu am citit cand eram in facultate) articole despre dictatura lui Napoleon si ce a insemnat ea etc etc. Evident ca nu a fost o dictatura totala, ca la ceilalti, a avut si multe chestii democratice, dar tot dictatura s-a numit. Cititi 
ps. sunt destui in Franta care fac paralela intre politica dusa de Napoleon cu cea a unui dictator, dar in acceptiunea termenului roman (nu cel de secol 20).
Sa nu uitam ca termenul de dictator nu a aparut in sec XX. Napoleon a fost unul spre stilul roman, de unde a si venit termenul. Ne sunt mult mai proaspeti in minte dictatori ca Mussolini, Hitler sau Stalin dar sa-l compari pe Napoleon cu ei e un nonsens. Ca atare trebuie sa ne gandim bine la ce tip de dictator ne referim. Puteti cauta (eu am citit cand eram in facultate) articole despre dictatura lui Napoleon si ce a insemnat ea etc etc. Evident ca nu a fost o dictatura totala, ca la ceilalti, a avut si multe chestii democratice, dar tot dictatura s-a numit. Cititi ps. sunt destui in Franta care fac paralela intre politica dusa de Napoleon cu cea a unui dictator, dar in acceptiunea termenului roman (nu cel de secol 20).
- mcosmin
-
Posted:
-
mcosmin
Un dictator nu e prin definitie rau. Exista si cazuri moderne.
Lee Kuan Yew.
Un dictator nu e prin definitie rau. Exista si cazuri moderne.
Lee Kuan Yew.
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
A fost o dezbatere foarte interesanta pe tema asta si dl. Liiceanu a aratat de ce nu au nicio teama cei care sunt la putere:
- aroganta: de ce sa ma duc sa votez, daca tot nu am cu cine?
- prostia: prefer sa ies in piata pe ger si in concediu decat sa ma duc la vot.
Daca nu ai cu cine sa votezi, du-te si schimba-i pe cei care sunt acum, altfel inseamna ca te complaci in cocina in care esti.
Data viitoare o sa faca mai mult cei care sunt la putere, daca stiu ca nu mai sunt alesi tot ei.
punmeister wrote:
Si daca te duci la vot, cu cine votezi
A fost o dezbatere foarte interesanta pe tema asta si dl. Liiceanu a aratat de ce nu au nicio teama cei care sunt la putere:
Daca nu ai cu cine sa votezi, du-te si schimba-i pe cei care sunt acum, altfel inseamna ca te complaci in cocina in care esti.
Data viitoare o sa faca mai mult cei care sunt la putere, daca stiu ca nu mai sunt alesi tot ei.
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
Exact asta am vrut si eu sa zic in topicul din care ai citat, dar imediat dupa ce am postat mesajul acolo, citesc mai sus si vad ca "vine drujba moderatorilor", asa ca l-am sters singur instant.
Am sa o spun aici:
Nu mi se pare corect sa nu mergi la vot. Ai un drept, e singura parghie a ta. Sigur, e o parghie mai subreda decat cea pe care o vei gasi intr-un tramvai RATB, dar e ceva! Eu nu pot sa inteleg oamenii care zic ca nu merg la vot ca nu au cu cine sa voteze. Eu visez de atata timp sa merg la vot, de-abia astept!!! Nu va complaceti, ca vorba aia - "un vot lipsa e un vot pentru... stiti voi cine". Si nu, nu toti sunt o apa si un pamant. Alta doza de ignoranta. Exista alternative, fie ca ele sunt "raul mai mic", dar asa cum s-a zis bine mai sus, intr-o tara atat de corupta nu poate sa vina "cei curati ca lacrima" din prima la putere, trebuie sa se spele usor usor clasa politica pana sa ajungem sa dam votul favorabil.
Exact asta am vrut si eu sa zic in topicul din care ai citat, dar imediat dupa ce am postat mesajul acolo, citesc mai sus si vad ca "vine drujba moderatorilor", asa ca l-am sters singur instant.
Nu mi se pare corect sa nu mergi la vot. Ai un drept, e singura parghie a ta. Sigur, e o parghie mai subreda decat cea pe care o vei gasi intr-un tramvai RATB, dar e ceva! Eu nu pot sa inteleg oamenii care zic ca nu merg la vot ca nu au cu cine sa voteze. Eu visez de atata timp sa merg la vot, de-abia astept!!! Nu va complaceti, ca vorba aia - "un vot lipsa e un vot pentru... stiti voi cine". Si nu, nu toti sunt o apa si un pamant. Alta doza de ignoranta. Exista alternative, fie ca ele sunt "raul mai mic", dar asa cum s-a zis bine mai sus, intr-o tara atat de corupta nu poate sa vina "cei curati ca lacrima" din prima la putere, trebuie sa se spele usor usor clasa politica pana sa ajungem sa dam votul favorabil.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Cred ca este prima oara in 27 de ani in care Liiceanu greseste....
Cred ca trebuia sa zica fix invers:
Rezultatele oficiale arata ca prostii sunt mai multi la urne, iar arogantii sunt mai numerosi in piata...
Florinds wrote:
Cred ca este prima oara in 27 de ani in care Liiceanu greseste....
Cred ca trebuia sa zica fix invers:
Florinds wrote:
- PROSTIE: de ce sa ma duc sa votez, daca tot nu am cu cine?
- Aroganta: prefer sa ies in piata pe ger si in concediu decat sa ma duc la vot.
Rezultatele oficiale arata ca prostii sunt mai multi la urne, iar arogantii sunt mai numerosi in piata...
📖 Pagination options