Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
4579 posts, 1097099 views
📖 Pagination options
-
- adila
-
Posted:
-
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
adila
1. Foarte ciudata solutie. Si ce va face pietonul: sare in pasajul pietonal? Oricum PP v-a fi acoperit, deci va exista o restrictie de spatiu pe zid.
2. Daca este acoperit cablul si platbanda ar fi in regula. Oare alimenteaza ceva lumini de semnalizare la intrarea in pasaj ?
danutzu_2910 wrote:
1. @Vasile, pe PUM, spune: "Pentru a permite unor retardați unde să se refugieze în caz că vine tramvaiul și ei sunt exact unde nu trebuie."
Dar eu ma gandesc si la: "Mie imi mai vine o varianta in minte, amintindu-mi de trenuri noi de metrou, Piata, Romana, peroane....
Oare, la proiectare s-a tinut cont de gabaritul tramvaiului?"
2. De ce nu e corect? Aia nu ramane asa. Cred ca totul va fi acoperit cu ceva. Inclusiv platbanda de impamantare.
1. Foarte ciudata solutie. Si ce va face pietonul: sare in pasajul pietonal? Oricum PP v-a fi acoperit, deci va exista o restrictie de spatiu pe zid.
2. Daca este acoperit cablul si platbanda ar fi in regula. Oare alimenteaza ceva lumini de semnalizare la intrarea in pasaj ?
- misterr
-
Posted:
-
misterr
adila wrote:Simplu: ca să poți vedea deja dacă vine tramvaiul cînd încă ești pe scări.
De ce s-au taiat parapetii la PP3?
realistul wrote:Rămîne de văzut dacă sistemul de prindere se potrivește cu vechile șine și macazuri. Care deocamdată sînt foarte, foarte bine pitite. Or fi în vechea bază Astaldi de la pasajul Mihai Bravu? @TibiV: poate faci un ocol să vezi dacă le găsești cînd mergi la Vitan-Bîrzești...
Ca noutate importantă este faptul că au apărut stive cu traverse pentru tramvai. Atât la PP 3 cât și în centrul intersecției.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Prea tarziu, am plecat la 12 de acasa si acum am vazut mesajul...
Prea tarziu, am plecat la 12 de acasa si acum am vazut mesajul...
- misterr
-
Posted:
-
misterr
Nu-i nimic, n-au intrat zilele-n sac. Poate duminica viitoare...
Nu-i nimic, n-au intrat zilele-n sac. Poate duminica viitoare...
-
- adila
-
Posted:
-
adila
Asta este parerea ta, sau ai citit in memoriul justificativ? Daca era ce spui tu, nu s-ar fi turnat peretele de la bun inceput pana sus. Un motiv mai plauzibl ar putea fi cel invocat de @Vasile. In orice caz in acest santier se observa o problema in coordonarea lucrarilor si foarte mult "rework", iar motivele sunt imputabile atat constructorului cat si Primariei.
O finalizare completa a proiectului - adica fara picior de muncitor in zona, nu o vad posibila inainte de septembrie.
Si inca ceva: peretele de la suprafata aferent intrarilor in PP sunt mult supradimensionate. Nu vad nici un motiv sa faci peretele de 40 cm grosime. Si dupa ce ca s-au bagat metrii cubi de beton in plus absolut de pomana, si-au dat seama ca acum trebuie sa le taie.
misterr wrote:adila wrote:Simplu: ca să poți vedea deja dacă vine tramvaiul cînd încă ești pe scări.
De ce s-au taiat parapetii la PP3?
Asta este parerea ta, sau ai citit in memoriul justificativ? Daca era ce spui tu, nu s-ar fi turnat peretele de la bun inceput pana sus. Un motiv mai plauzibl ar putea fi cel invocat de @Vasile. In orice caz in acest santier se observa o problema in coordonarea lucrarilor si foarte mult "rework", iar motivele sunt imputabile atat constructorului cat si Primariei.
O finalizare completa a proiectului - adica fara picior de muncitor in zona, nu o vad posibila inainte de septembrie.
Si inca ceva: peretele de la suprafata aferent intrarilor in PP sunt mult supradimensionate. Nu vad nici un motiv sa faci peretele de 40 cm grosime. Si dupa ce ca s-au bagat metrii cubi de beton in plus absolut de pomana, si-au dat seama ca acum trebuie sa le taie.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Stiu ca sansele sa se intample sunt o data la 10 ani, dar daca un TIR intra in parapetele ala te vei bucura ca are 40 cm, nu doar 20...
Stiu ca sansele sa se intample sunt o data la 10 ani, dar daca un TIR intra in parapetele ala te vei bucura ca are 40 cm, nu doar 20...
-
- Budy187
-
Posted:
-
Budy187
Pentru colegul Adila:
Este posibil sa fie chiar o solutie mai ieftina sa caroteze si sa taie peretele de BA decat sa fie turnat la o cota mai joasa.
Cat despre grosimea parapetilor, nu mi se pare sa fie o grosime exagerata. Gandeste-te ca exista o continuitate a diafragmei ce pleaca de jos. Nu puteau sa toarne o diafragma de X cm pana la cota 0, iar apoi sa-i micsoreze grosimea. De fapt, poti, dar este un cost suplimentar. Betonul este un material ieftin, pe cand cofrajele sunt mult mai scumpe decat crezi.
Pentru colegul Adila:
Este posibil sa fie chiar o solutie mai ieftina sa caroteze si sa taie peretele de BA decat sa fie turnat la o cota mai joasa.
Cat despre grosimea parapetilor, nu mi se pare sa fie o grosime exagerata. Gandeste-te ca exista o continuitate a diafragmei ce pleaca de jos. Nu puteau sa toarne o diafragma de X cm pana la cota 0, iar apoi sa-i micsoreze grosimea. De fapt, poti, dar este un cost suplimentar. Betonul este un material ieftin, pe cand cofrajele sunt mult mai scumpe decat crezi.
- realistul
-
Posted:
-
realistul
Pe breteaua troleelor am văzut depozitați, stâlpi de iluminat din tabla zincata. Par mai scurți. Or fi pentru montarea pe parapeții pasajului, asta explicând prezența acelei platbande.
Pe breteaua troleelor am văzut depozitați, stâlpi de iluminat din tabla zincata. Par mai scurți. Or fi pentru montarea pe parapeții pasajului, asta explicând prezența acelei platbande.
- truscamihai
-
Posted:
-
truscamihai
Neata, sub pod Mihai Bravu lucrau baieti de la RATB la firele de troleu
. Se anunta ceva ?
Neata, sub pod Mihai Bravu lucrau baieti de la RATB la firele de troleu
- misterr
-
Posted:
-
misterr
adila wrote:Și dacă era cum spune #Vasile, de ce s-a turnat pînă sus și apoi s-a tăiat, că nu mă prind? Luminează-mă, te rog...
Daca era ce spui tu, nu s-ar fi turnat peretele de la bun inceput pana sus. Un motiv mai plauzibl ar putea fi cel invocat de @Vasile.
- realistul
-
Posted:
-
realistul
Oricum e aiurea. Au venit cu alta idee pe parcurs. Vor pune o balustrada probabil. În altă ordine de idei, se lucra in continuare la trotuarul de lângă Mega Image. Coada mașinilor era de la Școala de poliție. Am stat de m-am plictisit. Nici urmă de polițist acolo la Mega, desi era mare nevoie.
Oricum e aiurea. Au venit cu alta idee pe parcurs. Vor pune o balustrada probabil. În altă ordine de idei, se lucra in continuare la trotuarul de lângă Mega Image. Coada mașinilor era de la Școala de poliție. Am stat de m-am plictisit. Nici urmă de polițist acolo la Mega, desi era mare nevoie.
IMG_20170626_090236.jpg (1.01 MB; downloaded 2317 times)
- realistul
-
Posted:
-
realistul
La acesta ora ce se vede in foto, este și în centrul intersecției. Nici un muncitor. Așa se întâmplă după fiecare anunț al știristei privind finalizarea lucrării. Se observa parapetul interior tăiat.
La acesta ora ce se vede in foto, este și în centrul intersecției. Nici un muncitor. Așa se întâmplă după fiecare anunț al știristei privind finalizarea lucrării. Se observa parapetul interior tăiat.
IMG_20170626_161717.jpg (913.34 KB; downloaded 2171 times)
IMG_20170626_161559.jpg (1.4 MB; downloaded 2177 times)
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Mai fratilor, am cazut eu in cap ?!?!...

Daca nu este clar, uitati aici un mic "detaliu"....

Pai nu prevede proiectul in mod foarte clar ca troleibuzele vor intoarce in intersectie, de data asta "pe normal", nu "pe invers" cum era inainte ?!...
Este ceva putred in Bucuresti...
Mai fratilor, am cazut eu in cap ?!?!...

Daca nu este clar, uitati aici un mic "detaliu"....

Pai nu prevede proiectul in mod foarte clar ca troleibuzele vor intoarce in intersectie, de data asta "pe normal", nu "pe invers" cum era inainte ?!...
Este ceva putred in Bucuresti...
-
- Robert24
-
Posted:
-
📖 Pagination options