Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului
4158 posts, 1215150 views
📖 Pagination options
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
Adrian Rosca
^^E clar, nu era inchis de la bun inceput. Pai ce facem domnu' Danes, dam pe altii in judecata, iar noi nu suntem in regula? Se poate asa ceva?
^^E clar, nu era inchis de la bun inceput. Pai ce facem domnu' Danes, dam pe altii in judecata, iar noi nu suntem in regula? Se poate asa ceva?
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Pentru cine doreste sa (re)citeasca discutiile cu fam Daneş cautati userul doinadaneş. La un moment dat cred ca s-a inscris si sotul.
Multumesc colegului de forum care mi-a reamintit sub ce nume s-a inscris fam Daneş pe forum.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Adrian, hai sa "te dau de gol"...
Daca se intreaba cineva de ce a ramas nebetonata ultima sectiune din tablierul podului...

Cred ca Adi a gasit raspunsul corect...
Adrian, hai sa "te dau de gol"...
Daca se intreaba cineva de ce a ramas nebetonata ultima sectiune din tablierul podului...

Cred ca Adi a gasit raspunsul corect...
adrian rosca wrote:
Eu ma gandesc la altceva: poate ca se asteapta ca in urma tensionarii structurii prin montajul hobanelor sa apara o contrasageata in zona respectiva si ca sa nu crape betonul, sa astepte cu betonarea pana dupa montajul hobanelor.
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Orice tablier de pod are contrasageata, poate nu vor sa incarce reazemurile prea mult.
Orice tablier de pod are contrasageata, poate nu vor sa incarce reazemurile prea mult.
- iliutu
-
Posted:
-
iliutu
Pe sub acele reazemuri mi se pare ca este caseta colectoare sau un canal colector mare. Nu vrei sa-ti iasa cava la suprafata
.
Pe sub acele reazemuri mi se pare ca este caseta colectoare sau un canal colector mare. Nu vrei sa-ti iasa cava la suprafata
.
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
OK, dar asa cum este acum "simplu rezemat" pe easafodajul temporar din albie, in mod sigur nu este la "contrasageata" finala din proiect...
La tensionarea hobanelor in mod sigur vor aparea diferente fata de nivelul actual.
Iar diferentele (care probabil nu vor fi de numai 2-3 mm) vor fi preluate de capetele tablierului hobanatului (nu vorbim de restul tablierelor, cele dintre pilele fixe - alea "asa mor").
Mi se pare mult mai logic sa torni betonul cand ai adus sageata (ma rog, contrasageata...) la cota din proiect, decat sa il torni acum si sa incerci sa il "curbezi" apoi prin tensionarea hobanelor, inducand automat tensiuni in placa...
Aici nu vorbim de beton precomprimat...
Cu cat este mai "lipsit de tensiuni" din start, cu atat va avea o viata mai lunga...
Tensiunile trebuie sa ramana (pe cat posibil) doar in hobane.
Sunt convins ca Adrian are dreptate...
shoppy wrote:
Orice tablier de pod are contrasageata
OK, dar asa cum este acum "simplu rezemat" pe easafodajul temporar din albie, in mod sigur nu este la "contrasageata" finala din proiect...
La tensionarea hobanelor in mod sigur vor aparea diferente fata de nivelul actual.
Iar diferentele (care probabil nu vor fi de numai 2-3 mm) vor fi preluate de capetele tablierului hobanatului (nu vorbim de restul tablierelor, cele dintre pilele fixe - alea "asa mor").
Mi se pare mult mai logic sa torni betonul cand ai adus sageata (ma rog, contrasageata...) la cota din proiect, decat sa il torni acum si sa incerci sa il "curbezi" apoi prin tensionarea hobanelor, inducand automat tensiuni in placa...
Aici nu vorbim de beton precomprimat...
Cu cat este mai "lipsit de tensiuni" din start, cu atat va avea o viata mai lunga...
Tensiunile trebuie sa ramana (pe cat posibil) doar in hobane.
Sunt convins ca Adrian are dreptate...
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Daca era din cauza contrasagetii pai atunci nu il betonau de loc.
Daca era din cauza contrasagetii pai atunci nu il betonau de loc.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Adrian Rosca wrote:
Concluzia e ca "o sa vom vedea"
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Un "benzinar" numit cristi5 s-a documentat serios aici pe MU, a studiat pe indelete pozele lui shoppy de la "Traseul..." si a "implementat" proiectul pe OSM....
https://www.openstreetmap.org/way/367443830#map=14/44.4429/25.9909
Un "benzinar" numit cristi5 s-a documentat serios aici pe MU, a studiat pe indelete pozele lui shoppy de la "Traseul..." si a "implementat" proiectul pe OSM....
https://www.openstreetmap.org/way/367443830#map=14/44.4429/25.9909
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
I-a bagat in boala pe cei de pe traseul strapungerii.
I-a bagat in boala pe cei de pe traseul strapungerii.
-
- danutzu_2910
-
Posted:
-
danutzu_2910
Pfff, as fi facut o bucla peste casa Danesilor.
Asa cum a facut si Țarul cu calea ferata de la Moscova la Sant Petersburg, cand au trasat-o pe harta...
Sau cum au facut pe vremea ailalta, tovarasii, de au demolat un bloc pentru ca marele ctitor l-a rasturnat cu manseta (din geseala) atunci când vizionau o macheta..
Pfff, as fi facut o bucla peste casa Danesilor.
Asa cum a facut si Țarul cu calea ferata de la Moscova la Sant Petersburg, cand au trasat-o pe harta...
Sau cum au facut pe vremea ailalta, tovarasii, de au demolat un bloc pentru ca marele ctitor l-a rasturnat cu manseta (din geseala) atunci când vizionau o macheta..
- Citaro2037
-
Posted:
-
Citaro2037
De la stația de tratare a apei până la Centura Bucureşti,străpungerea pe teritoriu cărei unități administrative va trece ? Bucureşti sau Chiajna ?
De la stația de tratare a apei până la Centura Bucureşti,străpungerea pe teritoriu cărei unități administrative va trece ? Bucureşti sau Chiajna ?
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Da, acolo este un pic gresit, nu se trece canalul ci o tine pe partea asta a canalului pana la CB(pe partea asta de canal este Bucurestiul, pe cealalta Chiajna). La fel la Manastirea Varatec, acolo o sa fie prin parcarea municipalitatii.
Pe traseu sunt doar cativa si aia stiu.
Da, acolo este un pic gresit, nu se trece canalul ci o tine pe partea asta a canalului pana la CB(pe partea asta de canal este Bucurestiul, pe cealalta Chiajna). La fel la Manastirea Varatec, acolo o sa fie prin parcarea municipalitatii.
Pe traseu sunt doar cativa si aia stiu.
📖 Pagination options