MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1489267 views

Go to page:  1  ... 210 211 212 213 214 215 216  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex TibiV

Habar nu am daca Mrex are sau nu simulator...

Dar iti dau un exemplu unde stiu cum merge....
In aviatie...
Da, se fac sute de ore de simulator... (Curentul pentru simulator este mult mai ieftin decat kerosenul...)
Dar licentele (care sunt si ele pe grade....) nu se iau in simulator.
Se iau in avioane adevarate, care ard kerosen, si la care daca gresesti nu apare pe ecran "You have crashed. Want to try again ?"... :lol:

"In the real world" simulatorul este doar un ajutor in procesul de invatare...

Altfel ar trebui sa dam carnet pustilor care sunt campioni la diverse "curse"... on-line,,,

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Da, dar  practica doi ani pe putin ? Chiar si vreo trei ?
Acum sigur o sa apara critici - chiar pe banda rulanta, dar câte ore iti trebuie sa inveti  sa stai in cabina unui BM / CAF si sa te uiti la filme cu Mike Connors.  :?:
5-27-2017 11-02-42 PM.jpg (29.46 KB; downloaded 2337 times)

Re: Discutii diverse despre Metrorex TibiV

Da' de ce critici ?...
Mike Connors mi-a colorat (alb-negru, ca atat putea TVR...) toata adolescenta.... ;)

Sa le difuzeze si in cabina pasagerilor ei este OK !... :lol:

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Da, singura chestie e ca nu merge mereu ATC-ul...si atunci ce faci?

Re: Discutii diverse despre Metrorex misterr

Preia comanda unu' din dispecerat, care știe...

:D
E ok, dar chiar doi ( trei ) ani ?
Pe vremea cealaltă după  trei ani de facultate ieseai subinginer.
Ca sa fie clar, probabil ca sunt doua etape in procesul de invatare, evident dupa ce treci testele psihologice ( sper ca pe bune ) si cele medicale.
a) Cursuri teoretice - nu stiu cat dureaza.
b) Probele practice ( ceea ce se vede acum prin trenuri ).
Asadar dupa ce esti toba de carte iti trebuie doi - trei ani de practica ?
La auto esti incepator un an de zile, chit ca in acel an poti face si 40,000 km. Sau zero.
Părerea mea  ca si simplu gânditor este  ca un tren de metrou il inveti sa-l conduci mai usor decât o masină.
La metrou  la intrarea in statia Eroilor ai fix acelasi traseu pentru totdeauna. Eu in intersectia Vatra Luminoasa / Matei Voievod / Mihai Bravu când fac stânga mă  pot confrunta cu situatii diverse. Evident ca aceste situatii diverse le pot grupa in anumite clase / grupe ( care sunt câteva ) dar mecanicul de metrou când intră in statia Eroilor are fix aceeasi situatie totdeauna. Cu putin efort invata repede si pozitionarea semnalelor. Asta daca nu-i functioneaza ATC -  ul. Ca daca îi functioneaza, sa traiasca Mannix.

Poate ca ei merg dupa estimarea ca M5 e gata in 11 luni.

Re: Discutii diverse despre Metrorex zapacitu

Pff... e gata deja in subteran. Au instalat si ATO/ATP si turnicheti si antiincendiu... au curent cap coada si s-au dat deja prin tunele cu drezina. RD l-au facut cu mineri adusi noaptea si pusi sa lucreze direct in subteran. Nu au acoperit cu pamant si nu au finisat la suprafata ca sa mai fure niste bani si sa rada de noi cum ne agitam pe aici ca nu se face treaba in tara asta!  :roll:

Tibi, care-i adresa maimutoiului ăla care se tăvăleşte  pe jos de râs ? Nu mai stiu unde l-ai postat, parca la Sudului ?

Pe M1/2/3 nu ii intereseaza unde sunt semnele decat daca merg cu IVA. In rest, ATP functioneaza in 99% din cazuri si franeaza automat cand trebuie. Ei nu trebuie decat sa urmeze instructiunile de la bordul trenului. Chiar si daca ATC-ul nu este functional.

Re: Discutii diverse despre Metrorex bogdan5ful

O întrebare: știe cineva cam pe la ce oră se retrag CAF-uri din circulație ? Adică să circule până la Dimitrie Leonida ? Mulțumesc.

10-11. 19:30-20.

Re: Discutii diverse despre Metrorex survola

Puțin overkill la Aurel Vlaicu.
20170606_090531.jpg (343.82 KB; downloaded 3014 times)

Compenseaza pentru statiile care nu au :))

Go to page:  1  ... 210 211 212 213 214 215 216  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463833 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”