MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Modernizarea stațiilor de metrou

1895 posts, 538244 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 65 66 67 68 69 70 71  ... 136

📖 Pagination options
Re: Modernizarea statiilor de metrou mcosmin

Titan. Insa am vazut si la NG aceiasi situatie. Dar le-a luat cam o saptamana sa faca schimbul. Cand era celalalt access blocat, aveam doar 3 porti de iesire. Distractie mare la ore de varf...

Re: Modernizarea statiilor de metrou cosminduru

Intreb si eu ceva SF, este posibil ca portile de acces sa fie programate dinamic, sa se schimbe din intrare in iesire si invers, in functie de flux?

Spre exemplu, sa presupunem ca avem o linie de porti cu 50% in 50% out
Daca s-ar conecta la sistemul de raportare a pozitiei trenurilor, sesizeaza sosirea unui metrou si transforma portile in 25% in si 75% out (pentru a se evacua mai repede statia)
Sau la o ora matinala cand e flux mare de calatori care intra la metrou, portile sa stea pe 75% in si 25% out

O astfel de abordare este ineficienta pentru ca nu stii cate persoane din tren vor cobori si nici cei care coboara pe la care iesire se vor duce, si nici nu stii cate asteapta la intrare. Deci nu prea ai cum sa judeci cu o eroare acceptabila.

Re: Modernizarea statiilor de metrou Puss in Boots

La IMGB actualul Leonida ar trebui poate marit nr de porti de acces. Sunt doar cativa turnicheti (nu i-am numarat, poate vreo 7-8 activi) si o gramada de porti de iesire. Pentru cine cunoaste statia poate s-ar putea transforma portile de iesire din spatele gheretei centrale (unde e si accesul pt carucioare) in porti de intrare si astfel s-ar concentra intrarea in acea zona. Porti de iesire sunt suficiente si la iesire oricum e alt ritm.

Am facut o adresa la Metrorex cu propunerea asta. Oricum iesirea de care vorbesc nu cred ca o foloseste absolut nimeni si cu atat mai mult acum cand s-au mutat si bicicletele afara. Cine vine de la Depou si coboara la Leonida (va dati seama ca nu exagerat de multi oameni) ies in dreapta la multii turnicheti care sunt acolo, e o linie lunga care se intinde din dreptul liftului pana la iesirea din statie. Nu cred ca aia 3-4 turnicheti care s-ar crea unde zic eu ar afecta asa multi oameni, ba din contra ar fi in beneficiul mai multora (mai ales ca D.Leonida e o statie unde se pot face astfel de suplimentari fara probleme, nu ca la Sudului sau la Aparatorii Patriei unde poate ar trebui si acolo...si la multe alte statii, am dat doar 2 exemple din apropiere).

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Modernizarea statiilor de metrou sab

Probabil ca la Leonida si in celelalte statii mentionate de tine se va rezolva acest lucru odata cu schimbarea turnichetilor. Putintica rabdare, mon cher... ;)

In alta ordine de idei, noii turnicheti mi se par foarte enervanti. Piuie si cand ceva nu este in regula, dar si la fiecare validare corecta, chiar si la iesire...Trebuie sa ai nervii foarte tari sa stai la cabina o zi intreaga :)

Nu e acelasi piuit.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Modernizarea statiilor de metrou sab

N-am zis ca este acelasi. Doar ca piuie mereu...

Re: Modernizarea statiilor de metrou punmeister

Piuie mereu pentru ca marea majoritate baga cartela gresit.

Re: Modernizarea statiilor de metrou andrei11

Cartela se baga gresit din idiotenia Metrorex. Sageata aia nu pot s-o inverseze si ei cu 180* ? E asa de greu ? Peste tot in lume când ai o cartela din asta si o sageata, introduci cartela in sensul săgetii.  Noile cartele trebuie modificate, pentru ca la validat in vechii turnicheti treaba era logica, se introducea cartela cu sageata inainte.

Re: Modernizarea statiilor de metrou MikeT

Probabil le vor modifica dupa ce vor monta noii turnicheti in toate statiile. Altfel vom fi in situatia in care oamenii vor introduce gresit cartela in vechile validatoare.

Nu mai dureaza mult si noii turnicheti vor deveni majoritari, parerea mea ca pot sa tipareasca deja noile cartele, problema este sa le treaca si  prin cap.
Totusi nu inteleg de ce noile cititoare n-au putut fi montate invers. Din câte stiu o masina adusa din Anglia cu destul de putin bani se poate transforma foarte  usor intr-un model cu volanul pe stânga. Cu siguranta la Constanta stiu ca se rezolva << in doi timpi si trei miscari  >> astfel de cazuri.

Re: Modernizarea statiilor de metrou TibiV

Am citit pe undeva ca Metrorex are un stoc enorm de cartele tiparite.
Nu cred ca le vor arunca la gunoi...
Pana nu le epuizeaza pe alea nu vedem alte cartele.

Vezi ca am postat in acelasi timp...De ce nu au comandat cititoare << in oglindă >>  :?:

In maxim 2 ani vor trece pe carduri RFID, nu are nici un rost sa mai comande alte cartele acum. Lumea se va obisnui.

Go to page:  1  ... 65 66 67 68 69 70 71  ... 136

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463996 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”