De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Clubul "Flacara Rosiatica"

4373 posts, 996378 views

Go to page:  1  ... 199 200 201 202 203 204 205  ... 313

📖 Pagination options
Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Florinds

Lasa-l in pace pe "mcosmin", el voia sa scrie "Tesla". :)))))

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" mcosmin

Hai sa vedem la ce se folosesc ghilimelele

https://en.wikipedia.org/wiki/Quotation...lish#Usage

https://ro.wikipedia.org/wiki/Ghilimele

A folosit ghilimelele corect ca sa evidenteze ironie, de fiecare data.

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Parodii referitoare la M 5.
Parcul Venus. Cârtiţa e sub noi !!!
DSCN0766.JPG (328.09 KB; downloaded 2866 times)

Am descoperit un alt PSS pentru cârtiţe.
Arată mai mişto.  :D
Tot in << Venus >>
DSCN0767.JPG (337.31 KB; downloaded 2876 times)

mcosmin wrote:
Hai sa vedem la ce se folosesc ghilimelele

https://en.wikipedia.org/wiki/Quotation...lish#Usage

https://ro.wikipedia.org/wiki/Ghilimele

A folosit ghilimelele corect ca sa evidenteze ironie, de fiecare data.

Mai bine iei o carte de gramatica si vezi diferenta dintre substantivele comune si proprii, cand se folosesc ghilimelele, precum si alte reguli de gramatica, daca ai atata disponibilitate. Gramatica nu se invata de pe wikipedia, wikipedia poate fi modificata de utilizatori si nu se supune unor reguli stricte. De asemenea, desi stiu destula gramatica a limbii engleze, nu pot sa intru in discutie referitor si la ea, pentru ca nu o stapanesc si oricum nu avea relevanta, noi vorbeam de o traducere in romana.

Pai cred ca tu esti cel care trebuie sa se ocupe de gramatica, avand in vedere ca gramatica nu are absolut nici o legatura cu ce se intampla aici.

:))) Ma intreb la ce afirmatii o sa mai ajungi. Ai auzit macar vorbindu-se despre ortografie, punctuatie, semnele citarii?

1) wikipedia are bibliografie. Poti sa te uiti, nu musca.

2) noi am vorbit mereu despre sensul figurativ al unor cuvinte. Nu stiu unde ai facut tu scoala, dar iti garantez cs ghilimelele au fix rolul descris in pagina aia. Sensul figurativ poate fi evidentiat in mai multe feluri, ghilimelele sunt doar unul din ele. Daca a trecut prea mult timp de la clasa a11a, poate trebuie sa iti faci o actualizare. Limba literara s-a mai modernizat. Asta ca sa nu mai acuzam oamenii pe internet de autism.

OK, accept provocarea. Te rog sa arunci un ochi pe la "Sa scriem corect romaneste!"... Te asigur ca am ce sa te invat si nu iti cer bani. Nu conteaza unde am facut scoala, am fost olimpic la limba romana, iar tu ai probleme grave cu limba romana si cel mai grav este ca ai pretentia ca te pricepi.
Nu am facut gramatica in clasa "a11a", oricum, stiu gramatica din clasele V-VIII.

Gramatica se face in clasele V - VIII. Eu asa am apucat in mizerabila eră comunistă.
Dupa aceea STOP.
La Bacalaureat ( care in perioada mea de trista amintire comunista  se dadea pe bunelea, nu trecea tot poporul ) o singura greseala gramaticala la probele care se dadeau ( inclusiv la matematica ), deci o singura greseala gramaticala ( inclusiv la oral ) te scotea automat din examen, era cartonas rosu fara drept de contestatie. Deci echivalentul ca te prindea copiind.

Dupa clasele V-VIII pentru cei cu profil real in liceu nu se mai face (gramatica), pentru profil uman se facea si la liceu pe vremea mea si cred ca se face si acum. Dar cred ca majoritatea de aici am fost la profil real...

Sunt convins  gramatica se face si la facultatea de profil.
La uman da, dar probabil se ocupă  sau de fineţuri sau reluau gramatica V - VIII. Oriucum cine invăţa gramatica V - VIII stapanea absolut toate regulire  ca sa scrie perfect corect gramatical orice fraza / propozitie.

La real gramatica nu se studiaza ca un capitol separat, de sine statator, dar este inclus in analiza literara. Si aia include foarte multe ghilimele ce denota sens figurativ. A fost si subiect de BAC.

Florin, cred ca nu ai inteles inca despre ce e vorba. Nu intereseaza pe nimeni daca se folosesc corect ghilimelele (adica daca le-a deschis si inchis corect), ci ce denota ele (analiza literara). Daca nu intelegi diferenta intre cele 2 concepte, cred ca tu trebuie sa mai citesti din manual.

:?:
Gramatica este inclusa in orice cuvânt scris / vorbit. ( Implicit propozitii / fraze )/ Inclusiv ghilimelele. Numai ca in limba vorbita se atrage atentia  << vezi ca am pus ghilimele >> pentru ca interlocutorul sa nu inteleaga gresit sensul cuvintelor tale.

@Cosmin:
Eu am facut matematica-fizica si nu am mai facut gramatica in liceu, nici chiar la analiza literara, dar stapanesc aproape perfect gramatica, cu toate fineturile ei, pentru ca am avut o profesoara incredibila. In clasa mea si cel mai slab elev stia foarte bine gramatica si nu punea mai multe "i"-uri decat trebuie sau nu scria numerale pana la 10 in cifre. Intr-a opta am luat 9.7 la olimpiada, la literatura 9.4 si la gramatica 10, asa ca scuza-ma ca nu accept substantive proprii scrise intre ghilimele.
Chiar nu ma intereseaza ce intelegi tu din texte si hai sa punem punct.

Go to page:  1  ... 199 200 201 202 203 204 205  ... 313

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2422 forum members have written 433715 posts in 5399 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”