Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Sectorul 6

1138 posts, 370965 views

Go to page:  1  ... 24 25 26 27 28 29 30  ... 82

📖 Pagination options
Re: Sectorul 6 zapacitu

Da, numai ca inca nu sunt desfiintate platformele Industriilor si Republica cat sa se de autorizatii de constructie ca in Pipera.

Solutia in general e raspandirea nu aglomerarea. Daca ai o cladirea aici si una la urmatoarea statie de metrou, aglomeratia se distribuie, in loc sa se concentreze ca in Pipera.

Re: Sectorul 6 shoppy

Atat platforma industriala Republica cat si Industriilor(care o fi aceasta nu stiu) au proprietari privati, doar nu o sa se duca PMB sa le cumpere de la privati si sa le vanda la cine promite ca face acolo birouri, PMB are alte mecanisme de directionare a locurilor unde sa se construiasca.
Eu sunt sigur ca daca cineva gaseste mai profitabil un bloc de birouri decat o hala, atunci va demola hala si va face un bloc de birouri, nu tine nimeni hale de dragul halelor sau ca nu-i plac birourile.

La noi o cladire de birouri trebuie sa aiba 2 avantaje in ordinea asta: acces rapid la aeroport(adica aproape de DN1 sau acces rapid la DN1 folosind DNCB) si acces la o statie de metrou. Daca va uitati la orice cladire de birouri noua / de succes atunci veti observa aceste 2 avantaje. Hilar, PMB nu poate intervenii nici la DNCB nici la Metrorex, iar cu strapungerile stam prost.

De aceea, considerand supralargirea DNCB pe A1 - DN7 aproape terminata, cladirile de birouri se plaeaz salbatic pe orice teren disponibil aflat in sectorul de cerc delimitat de razele A1 / DN2 si in orice loc aproape de o statie de metrou.

Re: Sectorul 6 Gabi23

Primăria Sectorului 6, prin ADPDU 6, s-a apucat să (re)împrospăteze scuarul de pe strada Constantin Noica, aplicând ”niște” betoane și un sistem nou de iluminat. Se vor planta panseluțe în acele jardiniere. Scoarul respectiv mai fusese reparat în urmă cu maxim 10 ani, tot cu sistem nou de iluminat, bărne din lemn, sistem de irigații etc.

Str. Constantin Noica - 17.05.2017 (1).JPG (364.41 KB; downloaded 4210 times)
Str. Constantin Noica - 17.05.2017 (2).JPG (522.89 KB; downloaded 4208 times)

Re: Sectorul 6 andrei11

Două aspecte despre Strandul Crângaşi...
1)
11.jpg (397.91 KB; downloaded 4126 times)

Vedeti sageata galbenă ?
Detalii :
12.jpg (314.24 KB; downloaded 4130 times)
13.jpg (323.09 KB; downloaded 4127 times)
14.jpg (316.43 KB; downloaded 4127 times)

Imi spune cineva la ce au  folosit  respectivele bazine ?
2)
Intrarea Virtuţii la << Magic PLACE >>
20.jpg (297.27 KB; downloaded 4126 times)
21.jpg (152.71 KB; downloaded 4125 times)
21 bis.jpg (286.75 KB; downloaded 4131 times)
22.jpg (197.73 KB; downloaded 4127 times)
23.jpg (290.5 KB; downloaded 4128 times)
24.jpg (304.63 KB; downloaded 4125 times)

Re: Sectorul 6 TibiV

Nici macar nu am auzit de "Magic Place"...
Despre bazine... nici atat !...

Re: Sectorul 6 Gabi23

Intrarea aceea in strand e a naibii de utila si eficienta  ;). Strandul (Magic Place) s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. Au fost reparate si reorganizate bazinele, au fost plantati foarte multi pomi etc. Deasemenea au construit mai multe cladiri pe terenul relativ viran din zona strazii Piatra Craiului etc.  
Bazinele acelea si in anii 90 mi le amintesc tot insalubre, pline de stuf si papura. Ar fi interesant de stiut la ce au folosit...

Re: Sectorul 6 danutzu_2910

In alta locatie, si "inserate" pe un curs de apa regularizat, cu albie betonata, ar semana cu sicane pentru sedimente...
Dar in locatia aia, fara sa fie legate la nimic.....

Re: Sectorul 6 rosetti61

Este o ramasita a "indicatiilor pretioase",  cand se schimba totul peste noapte; acolo trebuiau sa fie niste cabine de dusuri - au exista insa au fost desfiintate la indicatiili tovarasului, ca nu i-a placut varianta modificata a proiectului :twisted:
Ce-au patit cu Strandul Ciurel pare scos dintr-o comedie a absurdului. "Intaiul mare arhitect al tarii" a venit pe santier, a vazut macheta si a aprobat tot ce era acolo iar oamenii s-au pus pe treaba. Numai ca atunci cand totul a fost aproape gata, bazine, vestiare are loc o noua vizita iar lucrarea trebuie modificata - vestiarele si bazinele se demoleaza si se fac in alt loc. Se trece la varianta 2  - nu e bine, inapoi cum era inainte (varianta 3). Dupa ce s-au pus in opera materiale pentru varianta 3, stupoare... sa se mute totul asa cum a fost V2, langa str. Caracasilor (varianta 4). Urmeaza o cosmetizare (varianta 5). Dupa doua zile de munca, cu fundatii turnate si tamplarii executate   Stop!! Varianta 6 in care sa se foloseasca elemente usoare in loc de zidarie; alti bani si alte materiale irosite - se trece la realizarea cu BCA... Geniul Carpatilor sta si cugeta (ce-i pasa lui de risipa) si-i rezolva problema - inapoi asa cum era la inceput, cu zidarie si toate cele!. Varianta 7. Bani si manopera aruncata pe fereastra. Aspectele astea sunt mentionate in cartea-jurnal a lui Gheorghe Leahu, "Arhitect in Epoca de Aur".

Re: Sectorul 6 TibiV

:lol:  :lol:  :lol:

Cine nu le-a trait, nu le crede... :D

Re: Sectorul 6 shoppy

Da, sicane de decantare, se vad locasele pentru ecluze.
Probabil primul arhitect a avut o idee de economie a apei prin folosirea apei din Dambovita pentru strand, adica se lua apa incontinuu din Lacul Morii, se trecea prin decantare, se trecea prin bazine si apoi se dadea drumul pe Damovita.

Re: Sectorul 6 realistul

Știe cineva ce va fi aici în plan indepartat ? Se plachează hala. (În incinta << Sema Parc >>  )
2001.jpg (125.17 KB; downloaded 3791 times)
2002.jpg (150.2 KB; downloaded 3788 times)

Re: Sectorul 6 andrei11

Automobilisti, vi se pregateste ceva ! Dar sa vedem pentru  cine, ca nu mi-e prea clar...
Str. General Petre Popovăţ colţ cu Splaiul Independentei, malul stâng.
103 a.jpg (278.26 KB; downloaded 3726 times)
103 b.jpg (187.72 KB; downloaded 3723 times)

Re: Sectorul 6 rosetti61

In 2014 se apucasera pe strazile dintre blocuri sa refaca spatiile verzi, dar proiectul a ramas in aer, sunt strazi unde garduletele sunt montate doar pe jumatate, dublura de gard viu sta uscata iar "udatoarele" se inalta neputincioase spre cer. Acum au inceput sa refaca parcul Arinii Dornei, dupa aproape zece ani in care nu prea au umblat la el - scos borduri, banci, s-a apuca si de alei, se imprejmuieste cu gard (plasa bordurata, se putea?) si sper sa lase toate intrarile - in special "la fantana" (care e de decor) spre blocuri (acolo sunt vreo trei apropiate spre blocurile de 4 etaje si spre cele de 10, la rond' unde era parcarea cu stalpisori de langa coltul sahistilor au "rezolvat-o" printr-o strunga spre case. Daca mai pun si porti e clar ca-l lasa cu program 7-22, duminica inchis :mrgreen:  :twisted: (treaba cu inchisul pe timpul noptii e dificila pentru un parc cu aproape 10 intrari, (cea din Iuliu Maniu, mai e una spre blocuri din zona de joaca, 5 in zona fantanii, una sau doua in spatele scolii si cea de la Fabricii).
La Valea Cascadelor parca au refacut si impremuit parcul.

Re: Sectorul 6 ByOnu

"Magic Place" :| Cat cocalarism (cum putea sa lipseasca coroana, doar azi toate sunt regale, iar de place ce sa mai zici), eu il stiu sub trei denumiri: Dambovita, Ciurel si Crangasi. Dar s-a privatizat sau cum? Este oferit in admistrare unui privat pe n ani?

Gabi23 wrote:
Strandul (Magic Place) s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. Au fost reparate si reorganizate bazinele, au fost plantati foarte multi pomi etc.

Am copilarit in strandul Ciurel si tare ma mir cum de n-am facut vreo boala ceva la cat jeg era la inceputul anilor 2000. :shock: Cred ca m-a imunizat. :lol: Desi stiu ca s-a imbunatatit situatia, n-am mai fost de cativa ani, s-a scumpit foarte mult, mai dau 10 lei si merg la Therme. :lol:

Go to page:  1  ... 24 25 26 27 28 29 30  ... 82

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463933 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”