De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

2203 posts, 604488 views

Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 158

📖 Pagination options
Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire mcosmin

Borrowed time.

UE a mai castigat 5 ani. Daca Marcon dezamageste, e de rau.

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Florinds

https://www.realitatea.net/dupa-un-an-de-mandat-firea-vrea-sa-plateasca-un-studiu-de-pia-a-ca-sa-afle-nevoile-bucure-tenilor_2061802.html
Conform caietului de sarcini, contractul ar urma să aibă ca obiect realizarea unei cercetări sociologice cantitative privind analiza temelor existente pe agenda populației. Mai exact, PMB dorește: evaluarea percepției publice privind subiecte reprezentative pentru agenda PMB; culegerea unor date sociale care pot fundamenta viitoarele politici publice; identificarea temelor importante de pe agenda publică; aprofundarea problemelor cheie ale populației pentru identificarea priorităților și soluțiilor de intervenție.

Grupul țintă îl reprezintă populația adultă, neinstituționalizată a municipiului București, volumul eșantionului fiind de 1.800 de respondenți.

Daca nici asta nu e facuta pentru imagine... Mai bine s-ar apuca de treaba, nevoile bucurestenilor si ordinea prioritatilor le stiu si cei din Baia Mare...

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire TibiV

:lol:  :lol:  :lol:
Le stiu si cei din Milano, daca au ajuns acolo satui de Bucuresti.... :lol:

Daca revine cu canalul Dambovita Dunare, e OK... Cred ca vrea sa bage tirurile in Centru, nu ii mai ajunge centura pe care vrea sa o ia. :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului serbanandrei

Salut

Inca odata se demonstreaza ""cat de repede"" se misca autoritatile statului cand este vorba de aprobari ,autorizatii si plati pentru infrastructura din ROMANIA.
Cand auzi nu iti vine sa crezi .Posibil 29 km de autostrazi si drumuri  inaugurate anul acesta. Ramai tampit nu alta. Si asta in conditiile in care santierele erau incepute de cel putin 2-3 ani.Zici ca sapa in munte. Autostrada Comarnic -Brasov mai devreme de 15 ani de acum sa nu va ganditi .

La inceputul anului  un ministru spunea ca nu stie daca vom inaugura ceva ,apoi dupa ceva timp la acelasi ministru am auzit 90 km .Acum se pare ca 29 km.

Si uite asa se joaca cu vorbele si cu fraieri ( astia suntem noi) statul roman.

Poate candva ,undeva vom avea si noi infrastructura civilizata In viitorul apropiat ( 10 ani ) nu prea cred ,ca trebuie sa dea banii la cresteri salariale.

Si daca ii dadeau pe autostrazi, ii dadeau cum au dat lui Bechtel sau in instanta. :))))

Re: Discutii diverse despre Metrorex Florinds

subway guru wrote:
Habar nu ai despre ce vorbesti  :evil:
Fara fondurile europene am fi ajuns din nou la situatia rusinoasa de a inunda tunele 'neterminate'
Nu-i mai injura pe cei ce-ti vor binele, ca te bate Dumnezeu
:popa:

:)))
Guru, asta e lectie de istorie sau economie? Cati bani le dam prin taxe vamale neincasate? Noi am platit despagubiri de razboi si Franta a iesit invingatoare, desi am avut acelasi statut in razboi? Tu chiar ii crezi cand vin pe aici si ne arata ca iesim in castig din relatia cu ei. Ia vezi balanta noastra comerciala, ce sold are? :)

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Daca conducatorii nostrii tin mortis sa nu acceseze fonduri ca nu pot ei sa fure, daia e balanta asa cum e.
Aia vor binele comun asa ca obliga pe toata lumea la pus umarul la binele comun, daca insa tu personal refuzi sa ti se faca bine aia e, de obligat sa pui umarul la binele comun poti fi obligat, sa ti se faca bine cu de-a sila nu.

De acord cu Sibiu, doar ca mai trebuie adaugat Brasov si Cluj.

Balanta comerciala = venituri din export - platile pentru import @shoppy, n-are nicio legatura cu fondurile balanta comerciala.

Dupa asta trebuie luate in calcul taxele vamale pierdute, daca facem fata concurentei cu produsele si serviciile din Vest, cate firme dau faliment pentru ca nu au fost protejate de stat si estimat cu cat ar fi contribuit la buget, investitie vs. profit repatriat ale multinationalelor (care o fi mai mare? :)) ).
Abia apoi comparat cu ce fonduri accesam si abia apoi vedem daca iesim in castig sau pierdere.
Acele fonduri accesate pentru metrou mi se par un mizilic fata de cat pierdem. Cu Tokyo e alta treaba, daca e donatie imi prezint scuze, dar nu cred ca doneaza cineva ceva fara interes pe lumea asta, in afara fundatiilor caritabile. Cu Washington si Paris imi pastrez parerea, pe unii i-am asteptat pana ni s-a lungit gatul si se vede cu cat au protejat Ucraina de invazia ruseasca, iar cu ceilalti ma incearca doar o mare scarba. Coloratii ne fac pe noi colorati si sunt si ei cu mana in buzunarul nostru. :)

Postarea asta a fost mai mult pentru guru si lectia lui de bun-simt apropo de lipsa mea de recunostinta, dar are un pic de legatura si cu denumirea statiilor. :)

Re: Discutii diverse despre Metrorex survola

@Florinds: Ce țări dezvoltate se mai bazează pe veniturile din taxele vamale?
Câți bani scotea România din taxe vamale, să zicem în 1989 sau in anii '90?
Știu că deviem, dar vreau să mai zic ceva: taxele vamale tot consumatorul final le plătește, nu compania străină; adică un TV sau un telefon care acum costă 2000 lei (să zicem), dacă ar exista taxe vamale ar costa 2600 lei minimum (taxe vamale de 30%). De ce ar fi mai bine?

Pai depinde de ce anume se importa. Dar oricum ai minim TVA-ul de 19%. Nu stiu de unde ai scos-o pe aia ca nu se bazeaza pe taxe, sunt importuri masive din afara comunitatii (China, SUA). Nu uita ca taxele vamale iti protejeaza economia de concurenta, e mai bine pentru producatorii romani care aduc bani reali la buget, banii raman in tara si creeaza locuri de munca! Eu am avut lucrarea de diploma pe GATT/OMC. :D
http://www.economica.net/germania-a-inregistrat-un-excedent-record-al-balantei-comerciale-in-2014_95955.html

Datele oficiale publicate luni de oficiul federal de statistică (Destatis) arată că, în 2014, Germania (prima economie europeană) a exportat bunuri în valoare de 1.130 miliarde de euro şi a importat produse în valoare de 916,5 miliarde de euro. Iti dai seama cati bani le intra in buget din taxe vamale? Mai mult decat PIB-ul Romaniei (150- max. 200 mld. EUR)!

Apoi, ti se pare ca noi suntem o tara dezvoltata?

Acum chiar ca toata postarea este OffTopic si imi prezint scuze, cred ca ar trebui mutata discutia de la denumirea statiilor ca sa aiba sens...

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire TibiV

Florinds wrote:
trebuie luate in calcul taxele vamale pierdute, daca facem fata concurentei cu produsele si serviciile din Vest, cate firme dau faliment pentru ca nu au fost protejate de stat si estimat cu cat ar fi contribuit la buget, investitie vs. profit repatriat ale multinationalelor (care o fi mai mare? :))).

Dar nu pui la socoteala faptul ca nici produsele romanesti nu mai platesc taxe vamale cand sunt exportate in Germania, Austria, Franta, Italia etc...
Deci pot concura mai bine cu produsele lor (chiar si cu cele din China, care vin de tare departe - costuri de transport, termen lung de livrare...)
Si atunci nu cei de acolo ar trebui sa fie suparati "cate firme dau faliment pentru ca nu au fost protejate de stat in fata produselor romanesti ieftine" ?...

survola wrote:
@Florinds: Ce țări dezvoltate se mai bazează pe veniturile din taxele vamale?
Câți bani scotea România din taxe vamale, să zicem în 1989 sau in anii '90?
Știu că deviem, dar vreau să mai zic ceva: taxele vamale tot consumatorul final le plătește, nu compania străină; adică un TV sau un telefon care acum costă 2000 lei (să zicem), dacă ar exista taxe vamale ar costa 2600 lei minimum (taxe vamale de 30%). De ce ar fi mai bine?

Este perfect adevarat...
Orice taxa (inclusiv vamala) este platita inevitabil de consumatorul final.
Faptul ca nu se mai platesc taxe vamale in ineriorul UE inseamna ca toti cetatenii UE beneficiaza de produse europene mai ieftine.

Ar fi fost bine si util ( andrei11 sigur va fi de acord ;) ) sa protejam prin taxe vamale combinele Gloria produse de "Semanatoarea" fata de Class, New Holland si toti producatorii ? Poate le-am fi protejat, dar am fi continuat sa pierdem la recoltare cel putin un sfert din productie.

Iar la modul general:
UE este un spatiu vamal comun, iar taxele vamale se aplica doar produselor din afara UE.
Fiind spatiu vamal comun, toate tarile colecteaza taxa vamala pentru produsele non-UE si o "varsa" la Bruxelles, in bugetul Uniunii.
Cu alte cuvinte nu conteaza pe unde intra cafea in UE (prin Constanta sau prin Amsterdam) caci taxa vamala este aceeasi, si ajunge in final in tot in bugetul UE.

Iar daca discutam despre cat platim si cat primim de la UE, uite aici Balanta Financiara Neta Romania-UE din 2007 pana la 31 martie 2017.
Am platiti 14,162 mild. euro si am primit 42,077 mld. euro.
Pe NET Romania a primit de la UE 27,915 mld. euro.
Ti se pare o suma neglijabila ?...
Romania-UE Balanta Financiara Neta BFN 2017-03-31.jpg (539.11 KB; downloaded 3916 times)

Re: Discutii diverse despre Metrorex TibiV

Germania nu incaseaza taxe vamale pentru produsele importate din Romania - iar Germania este principala destinatie a exporturilor Romaniei...

Dar discutia nu prea mai are ce cauta aici....

Vezi ca ti-am raspuns in "Politica...", adica aici:https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=104&p=240073#p240073

In primul rand ca vorbeam de balanta comerciala, nu de balanta financiara. Balanta financiara era normal sa fie asa, pentru fondurile respective am intrat. Apoi, nu era vorba de schimburile dintre Germania si Romania, ci in general de ceea ce inseamna taxe vamale. Este normal sa platesti acele taxe daca vrei sa beneficiezi de invatamant, sanatate, servicii publice, parlament, presedinte, guvern. Totul intra in marea galeata numita buget. Orice tara normala isi va proteja firmele autohtone si discutia era tocmai daca merita sau nu aceasta deschidere fara sa avem calitatea altora. Cifrele prezentate de Grindeanu sunt false, marii exportatori ai nostri isi repatriaza profiturile, fiind companii straine, in loc sa le reinvesteasca. Asa ai face si tu in locul lor.

Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 158

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”