Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Domeniul public, spații verzi (amenajare, administrare etc)

290 posts, 100131 views
 
Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 21
 
 

📖 Pagination options
Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e abc_XC

Primaria Capitalei prin ALPAB  vrea sa incheie un acord cadru pe 2 ani, cu o valoare estimata de pana la 12  milioane de euro, pentru paza parcurilor, serelor si a altor obiective pe care le administreaza
Primaria Capitalei prin Administratia Lacuri Parcuri si Agrement vrea sa incheie un acord cadru pe 2 ani pentru servicii de paza si patrulare pentru obiectivele pe care le are in administrare. Printre acestea se numara Parcul Herastrau, Parcul Circului, Parcul Cismigiu, bd. Magheru, parcul Unirii, Izvor si sere. Valoarea acordului cadru este estimata intre 47,7 si 54,5 milioane lei fara TVA, pretul urmand sa se stabileasca in urma licitatiei, potrivit site-ului de licitatii publice.

Acordul cadru cuprinde doua loturi:
LOT 1- Servicii de paza si patrulare pentru 25 obiective aflate in administratia ALPAB. Numarul de posturi - 112. Echipaje de interventie - 4 masini.
Sat Francez      
Arena Nationala      
Sediu Central ALPAB+Pod Baneasa      
Parc Herastrau-Ficusului      
Sera Herastrau      
Stavilar Herastrau      
Stavilar Baneasa      
Parc Herastrau vechi      
Parc Floreasca      
Opera Romana      
Parc Sala Palatului+Atheneul Roman      
Parc Bordei      
Parc Circul de Stat      
Parc Herastrau nou      
Parc Herastrau Miorita      
Debarcader Central Miorita      
Debarcader Pescarus      
Stavilar Tei      
Stavilar Floreasca      
Baia Grivita      
Baia Giulesti      
Pepiniera Toboc+SUMT+S.Constructii      
Debarcader Garofita      
Parc Cismigiu+pasari+muzeu+sediu      
Axa N-S-Piata Romana-Piata Victoriei      
Echipaje interventie  
LOT 2- Servicii de paza si patrulare pentru 14 obiective aflate in administratia ALPAB. Numarul de posturi - 73. Echipaje de interventie - 3 masini.
Sera Bellu      
Stavilar Cernica      
Stavilar Straulesti      
Stavilar Mogosoaia      
Cheiul Dambovitei (Strand Dambovita-Pod Izvor)      
Parc Carol      
Sera Libertatii      
Sera Plante perene      
SUTM Ghencea      
Sera Ghencea      
Parc Unirii      
Parc Izvor      
Teatrul National      
Parc Tineretului      
Echipaje interventie
Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 17.03.2017, ora 16:00.
Articol scris de Catiusa Ivanov  Luni, 13 februarie 2017

Sursa:http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21608315-primaria-capitalei-prin-alpab-vrea-incheie-acord-cadru-2-ani-valoare-estimata-pana-12-milioane-euro-pentru-paza-parcurilor-serelor-altor-obiective-care-administreaza.htm
Acum vad ca se pazesc si spatiile verzi de pe bulevarde, numarul de paznici va depasi intr-o buna zi numarul de locuitori :lol:

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e alchimistul

Misto asa. Dar pana sa faca contract pentru paza, ar face bine sa "ridice" locurile respective la un nivel la care chiar au nevoie sa fie pazite.

Pe cuvant, mi-am pierdut speranta ca voi vedea vreodata o administratie normala in orasul asta. Doar un exemplu, lacurile Tei si Floreasca stagneaza iar ei se gandesc cum sa PAZEASCA cine stie ce "obiective strategice" ?  :popa:

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e misterr

Ambasada Italiei a scos la licitatie jumatate din singurul parc public ramas pe Calea Victoriei. Culisele afacerii (VIDEO)

http://vid2.stirileprotv.ro/2017/04/10/61878532-2.mp4

O jumatate din singurul parc public ramas pe Calea Victoriei din Capitala a fost scoasa luni la vanzare. Este vorba despre 3 mii de metri patrati aflati in proprietatea statului italian.

Licitatia va avea loc pe 23 mai, iar pana atunci cine are 5 milioane si jumatate de euro poate viziona terenul de peste drum de Academia Romana. Ambasada sustine ca Guvernul de la Roma a decis vanzarea. Pe de alta parte, Primaria Capitalei ar avea prioritate la cumparare.

Vazuta din satelit bucata de teren de peste 3 mii de metri patrati arata ca un dreptunghi muscat, iar pretul ei ar fi de aproape 1800 de euro pe metru patrat.

Are o deschidere de 50 de metri la Calea Victoriei, iar oamenii locului sustin ca nu stiau pana acum ca ar apartine guvernului italian. Ba chiar primaria a facut mai multe investitii aici si a administrat aceasta zona din banii publici.

Batrana: “Nu stiam ca este al italienilor pana acum."

Barbat: “Asta este un parc, e monument istoric, Primaria Municipiului Bucuresti trebuia sa dea un spatiu compensatoriu nu parc.”

Zona este chiar pazita de o firma angajata de Primaria Sectorului 1.

Paznic: “Nu stiam ca e a italienilor in Romania, eu stiam ca e romanesc.Nu stim ce pazim si cat.”

Anuntul de vanzare a aparut pe site-ul Ambasadei Italiei la Bucuresti. Parcul va fi vandut la licitatia de pe 23 mai alaturi de alte proprietati din Galati, Targoviste sau Braila si Constanta.

Pe planul cadastral scrie ca reconstituirea proprietatii este facuta pe baza Contractului de Schimb autentificat la Tribunalul Ilfov in 1939, lasand de inteles ca ar fi existat un schimb de terenuri intre statul roman si cel italian in Perioada Interbelica. Coincidenta sau nu, anuntul de vanzare vine chiar la o saptamana dupa ce primarul Capitalei a anuntat ca va reverifica toate retrocedarile de spatii verzi facute in ultimii ani, ca sa rascumpere sau sa recupereze terenurile.

Dan Trifu, vicepresedinte Ecocivica: "Vedeti bine ca noi spunem coincidenta, dar pana la urma se potrivesc foarte bine. Nu mi se pare o initiativa corecta a statului Italian avand in vedere ca pun pe piata atatea masini in Romania care contribuie si ele la infrigementul pus de Comisia Europeana si ar fi un gest frumos sa doneze acele cateva mii de metri patrati statului roman."

Intr-un raspuns scurt, Ambasada sustina ca vanzarea face parte din planul Guvernului Italian de valorizare imobiliara. Pana acum Primaria nu a dat niciun raspuns daca va participa la licitatie sau nu, sau daca va impune regim de zona verde, fara drept de constructie zonei.

Dan Trifu, vicepresedinte Ecocivica:"Vreau sa avertizez toti cumparatorii de buna credinta intre ghilimele ca ne aflam in fata unui spatiu protejat, verde, un spatiu care nu-si va schimba niciodata destinatia."

Adica nimeni nu poate construi cladiri cu destinatie de afacere sau locuinta. Mai mult, nu pot fi facute schimbari, imbunatatiri ori amenajari ale parcului fara acordul Ministerului Mediului.

De jur imprejurul micului colt cu verdeata sunt numai cladiri frumoase: Palatul Ghica, Academia Romana sau Casa Vernescu. Pana acum, peste 36 de hectare de parcuri si zone verzi au fost retrocedate in Capitala.

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e ByOnu

Lascar Catargiu. Ce ziceti, :D ceva schimbat?











 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e abc_XC

Astazi erau plantati si platani in zona fotografiata de colegul ByOnu. Chiar daca mi se parea mai normal sa planteze inainte platanii si apoi sa puna gazonul, e bine si asa decat deloc.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e GPS

ADP 4 in acțiune pe E. Racoviță.
IMG_7728.JPG (1.14 MB; downloaded 5827 times)

IMG_7729.JPG (571.72 KB; downloaded 5827 times)

IMG_7730.JPG (998.36 KB; downloaded 5834 times)

IMG_7731.JPG (797.61 KB; downloaded 5831 times)

Oglinda lui 5127 mi-a dat ceva batai de cap...
IMG_7735.JPG (717.94 KB; downloaded 5829 times)

4237 ajungând in stația de la Spitalul Obregia, in fundal se observa copacii toaletați.
IMG_7737.JPG (595.64 KB; downloaded 5826 times)

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e ByOnu

Tocmai cand speram -serios- ca am scapat de boala ghivecelor. Noaptea mintii sa pui zeci de ghivece in fata unui parc. :evil:





sursa

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e TibiV

Pariem ca sare de suta de iuro bucata ?!...

Business as usual... ;)

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e shoppy

Ca in bancul ala cu s-a deschis un mega intr-un mega, o sa avem ghivece in ghivece, ghivece pe spatiu verde si copaci mici sub copaci mari :mrgreen: .

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e TibiV

http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21807519-primaria-capitalei-putea-cumpara-parcul-emil-garleanu-din-sectorul-3-retrocedat-2009.htm

Primaria Capitalei ar putea cumpara Parcul Emil Garleanu din Sectorul 3, retrocedat in 2009
Miercuri, 7 iunie 2017, 18:52
Primaria Capitalei ia in calcul varianta de a cumpara Parcul Emil Garleanu din Sectorul 3, restituit fostului proprietar in 2009, cand primar general era Sorin Oprescu, daca nu se va ajunge la o intelegere pentru schimbul de terenuri cu proprietarul.

"Pe langa posibilitatea schimbului de terenuri, Primaria Bucuresti analizeaza in acest moment si varianta achizitionarii terenului in suprafata de 2.914 de metri patrati din strada Garleanu", anunta reprezentantii primariei, citati de News.ro.

Ei precizeaza ca, daca ar ramane la varianta schimbului de terenuri cu proprietarul parcului, municipalitatea ar trebui sa ofere la schimb un teren cu aproximativ 400 de metri patrati mai mare decat cel din Parcul Emil Garleanu, adica un teren de 3.324 de metri patrati din strada Vulcan Judetul, asa cum arata rapoartele de evaluare intocmite de expertii atestati ANEVAR.

Parcul Emil Garleanu din Sectorul 3 al Capitalei, cu suprafata de 2.914 metri patrati, a fost retrocedat proprietarului printr-o dispozitie din 2009 a fostului primar Sorin Oprescu. Municipalitatea spune ca pe acest teren Primaria sectorului 3 a amenajat spatii verzi si spatii de joaca pentru copii, fara respectarea legislatiei si fara sa tina cont ca acel teren era in litigiu. Conform Directiei de Urbanism a Primariei Capitalei, terenul respectiv este inclus intr-o zona amenajata ca spatiu verde, cu locuri de joaca, fiind inventariat in Registrul Spatiilor Verzi.

Primarul Capitalei a anuntat, la inceputul lunii aprilie, ca va constitui un grup de lucru care sa gaseasca solutiile legale de recuperare a terenurilor din parcuri care au fost retrocedate din 2001, pe cale administrativa sau prin hotarari ale instantei, respectiv 36 de hectare de teren in parcuri, recuperate de proprietari in perioada 2001-2013 si 23,5 hectare de spatii verzi si terenuri pe care sunt amenajate locuri de joaca, restituite conform legilor proprietatilor in perioada 2001-2017.

Gabriela Firea spunea ca va solicita primarilor celor sase sectoare o situatie centralizata a spatiilor verzi si a terenurilor pe care au fost amenajate locuri de joaca si care, ulterior, au deveni proprietate privata prin retrocedare.

Conform Primariei Capitalei, in perioada 2001 - 2013, suprafata totala de spatii verzi din parcuri retrocedata este de peste 361.000 de metri patrati.

Astfel, in Sectorul 1 a fost restituita in natura o suprafata de aproximativ 33.000 de metri patrati din parcurile Herastrau, Bordei si Clucerului, in Sectorul 2 - aproximativ 103.000 de metri patrati din parcurile Circului, Verdi si Plumbuita, in Sectorul 3 - aproximativ 126.000 de metri patrati din parcurile Alexandru Ioan Cuza si Garleanu, in Sectorul 4 - aproximativ 76.000 de metri patrati din Parcul Tineretului), in Sectorul 5 - peste 3.000 de metri patrati din parcurile Izvor-Cosbuc si Sebastian), iar in Sectorul 6 - peste 651 de metri patrati din Parcul Grozavesti.

De asemenea, suprafata totala restituita in natura conform Legii 10/2001, care reprezinta spatii verzi sau locuri de joaca, este de aproximativ 235.000 de metri patrati.

Potrivit unei situatii estimative privind spatiile verzi si cu locuri de joaca restituite in natura proprietarilor, in Sectorul 1 a fost retrocedata o suprafata de 2. 123 metri patrati, in Sectorul 2 - 13.276 metri patrati, in Sectorul 3 - 165.688 metri patrati, in Sectorul 4 - 40.220 metri patrati, in Sectorul 5 - 2.760 metri patrati si in Sectorul 6 - 11.155 metri patrati.

 


Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei Goldmund

Florinds wrote:
In sectorul 6 scrie pe ei ce sunt si ce numar are copacul. Am crezut ca nu vad bine. :)


Am ramas surprins acum cativa ani sa citesc numarul inscris pe o pojghita neagra de tabla inoxidabila si batuta in copacii din Stuttgart. Practic fiecare copac din cartierul Weissenhof are un numar...

TibiV a scris:
"Va invidiez pe cei care reusiti sa identificati specia.
Teiul il recunosc doar inflorit... "

De fapt e simplu daca te preocupa: fiecare copac are o coroana aparte(si daca compari mai multe coroane de copaci, iti dai seama rapid care este castanul, de ex..), apoi daca te uiti la frunza de tei o sa vezi ca e iar aparte in comparatie cu frunza de stejar, plop, sau castan...

Comentam in lipsa noutatilor pe acest tronson de metrou f. important pentru intreg orasul Bucuresti: fotografii rar, stiri noi, nu prea.

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e Goldmund

ByOnu wrote:
Tocmai cand speram -serios- ca am scapat de boala ghivecelor. Noaptea mintii sa pui zeci de ghivece in fata unui parc. :evil:
..............


Ai perfecta dreptate.
Am vazut ghivece cu pomi(!!) langa "Antipa", intr-o regiune cu parcuri..., in loc sa planteze copacii respectivi in...pamant, unde ar fi avut loc chiar acolo!
Sper ca primarii si cei care proiecteaza astfel de idiotenii sa nu ne creada chiar tembeli care nu se prind si care la urmatoarele alegeri tot pe ei...

 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e TibiV

Parcul Izvor dintr-o alta perspectiva.
A doua poza este favorita mea...










 


Re: Domeniul public, spatii verzi (amenajare, administrare e ByOnu

http://www.digi24.ro/magazin/timp-liber...ate-766449

Nu era vorba ce se va instala in locul vioarei sparte? PP nu cred ca are cum sa sustina aceasta greutate in plus. Ce credeti?

 


Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 21
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2450 forum members have written 436539 posts in 5446 topics and 520 subforums.

 

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use