Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 1096202 views

Go to page:  1  ... 250 251 252 253 254 255 256  ... 328

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Aveti "marfa proaspata" in topicul de poze... ;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ByOnu

Cred ca la final intreaga zona va fi foarte neprietenoasa si inaccesibila pentru pietoni. Intrari fara scari rulante si lifturi (in opinia mea, acestea nu se exclud. Eu unul nu folosesc niciodata liftul, dar scarile rulante ma ajuta atunci cand ma grabesc, de exemplu). Guri cu latimi inegale: la Mega si la capatul troleibuzelor. Consider ca era spatiu suficient incat sa le faca tot de 6m. La statiile de tramvai avem lituri macar? Intreb pentru ca nu le vad in plansa proiectului. Daca nu,kaput persoane cu deficiente locomotorii sau mamici cu carucioare.

Sudului by Onu

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Nu te-ai uitat unde trebuie...

Poza "full-size" (nu o pot posta, pentru ca are peste 5 MB) este aici:https://i.imgur.com/mLvi6ay.jpg

Pe scurt, in afara de cele doua accese PP3 la tramvai, toate celelalte accesuri (la tramvai sau nu) vor avea lift/elevator.
Cele 4 de pe colturile intersectiei vor avea si scari rulante. (Cat de intretinute vor fi, si cat vor functiona in realitate - asta este alta discutie... :( )
ATENTIE: pozitia lifturilor de la capetele PP2 au fost schimbate, am explicat eu undeva pe larg ce si cum...Dar nu sunt in pozitiile initiale de pe plansa de mai sus.

Daca te uiti in poze, vei vedea ca structurile metalice gri ale lifturilor sunt montate peste tot, cu 3 exceptii: PP1 acces tramvai spre Brancoveanu, PP1 benzinarie (aici nu sti  ce...) si PP4 Secuilor.
Accesul PP4 cimitir are structura montata de mult:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ByOnu

Multumesc, Tibi! ;) Aceasta este varianta actualizata deci. :oops:

Cat despre PP3, imi pastrez opinia ca ar fi trebuit gandita o ramura si direct spre Sun. Pur si simplu cred ca acest ocol de 1-2 min ii va face pe multi sa sara gardul, ca la Obor de exemplu.

Pana la urma trebuie sa ma multumesc cu faptul ca aceasta este strategia primariei de a baga, la propriu, pietonii prin subsoluri mizere. Sunt adeptul pasajelor pietonale subterane atunci cand acestea sunt prietenoase, accesibile si sigure. Adica? Sa nu aiba unghiuri de aproape 90 de grade (Pasajul Lipscani are zidurile curbate!), curatate regulat, CCTV, iluminat functional non-stop, etc.

Singurul pasaj pietonal facut cu cap in Bucuresti este pasajul de la Universitate. Reproducerea conceptului de pasaj open space este singurul motiv care ma face sa sustin constructia unuia asemanator la Romana. Un pasaj de genul ajuta atat soferii prin reducerea timpului de tranzit al intersectiilor, cat si pe pietoni prin traversarea pe diagonala, spatiile comerciale civilizate dar mai ales, dupa caz, conexiunea cu metroul din orice colt al intersectiei -- ceva ce la Sudului nu este cazul. La Universitate este un Win/Win, in timp ce la Sudului avem clar un Win/Lose. Singurul rol al pasajelor de sobolani de la Sudului este sa nu deranjeze soferii.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului adila

Pasajul pietonal PP3 va avea fluxul de persoane cel mai mare datorita accesului catre metrou si Mall. Cu toate acestea PP3 are cea mai mica capacitate de preluare - nu are scara rulanta, nici lift, iar scarile sunt inguste, gen Crangasi. Nu inteleg ce a fost in capul celor care au decis asa ceva. Spatiu ar fi fost. Se putea reconfigura insula de la SunPlaza si cea dintre Soseaua Berceni si Oltenitei. Sau poate nu au vrut sa deranjeze florariile, ca nu avem decat vreo 20, sau poate maghernitele de la castani.

Re: Aprilie 2017 realistul

Pe pariu că săptămâna viitoare toarnă planșeul?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului BIGRED1984

Se apropie ziua ... azi dimineata se marca cu galben rampa Nitu Vasile -> Vacaresti

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Alex1234

Rampa? Adica ptr o deschidere partiala a pasajului in subteran? Sau marcare ptr devierea traficului de suprafata pe alta zona care sa permita completarea lucrarilor existente tot la suprafata?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Robert24

La 10:00 se marca cu galben o noua deviere inaintea rampei.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului BIGRED1984

Cand am trecut eu se marca aproximati in continuarea liniei mediene de borduri, am presupus ca marcheaza ca sa se intre in pasaj.
Daca marcheaza pentru o alta deviere nu vad ce ar mai lucra in zona aia, poate doar sa asfalteze trotuarul sau sa puna catenara troleibuzului.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Costin

Lucreaza la PP4 (si mai au mult).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului werteny

Devierea despre care vorbiti s-a facut deoarece au sapat un sant de-a latul soselei ( probabil pentru relocarea cablurilor care atarna peste rampa Nitu Vasile > Vacaresti ? )

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului misterr

Există vreo normă care spune că trebuie să fie neapărat trecere de pietoni subterană la PP4 și altfel nu se poate deschide circulația prin pasaj? Există treceri de pietoni la suprafață și la Nițu Vasile și la Piața Sudului, nu e o distanță atît de mare între ele.
Sau, altfel spus, sînt mult mai mulți cei care au de pierdut din cauza ținerii pasajului rutier închis, decît cei care au de pierdut din cauza nedeschiderii PP4.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Robert24

La Secuilor e obligatoriu sa fie o modalitate de trecere pentru pietoni. Iar daca se deschide pasajul, trecerea sub nicio forma nu poate fi la nivel.

Go to page:  1  ... 250 251 252 253 254 255 256  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463824 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”