MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1756041 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 457 458 459 460 461 462 463  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Păi tocmai, nu e BLA. E loco.
Nu-ti trebuie mail la ISAF, firele le leg eu ( moka ), e banal de simplu. Daca le-am legat la un HO / TT le leg si la scara 1 : 1.  :lol:
Dupa cum observi indusi au si semafoarele mecanice, a fost inventia genială a nemţilor...
4-6-2017 9-40-05 PM.jpg (57.76 KB; downloaded 2514 times)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului George

subway guru wrote:
Fara sina nu aveau cum sa se apuce, de aceea era esentiala rezolvarea legaturii tehnologice...

S-a montat macazul?

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului mcosmin

andrei11 wrote:
Pe cuvânt de onoare ca nu va inteleg. Nici cale libera si cu indusi. Dar speciali.

Nu ai nevoie de indusi. Daca casca mecanicii ochiul la semafor merge perfect sigur la cale libera, ca oricum nu or sa aibe ei suficiente trenuri ca sa se foloseasca de moving blocks...
Dar probabil nu vom avea semafor decat la macaz, cum e pe M2.

George wrote:
S-a montat macazul?

Da.

Păi n-a spus guru ca se cară 2 cupoane de 120m / noapte ?
Intrebare : De ce nu merge si la metrou cu talky walky  :?:

Exista aterizare asistata de instrumente, pe aeroporturi, si pentru avioane compatibile.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

andrei11 wrote:
De ce nu merge si la metrou cu talky walky  :?:

Ar merge, daca mecanicii nu ar fi ocupati sa vorbeasca cu "Pisi" (sau sa ii vada pozele) pe smartphone... :D

@mcosmin,
sa te vad pe tine facand o aterizare instrumentala cu planorul.... :lol:
Eu am zburat cu asa ceva, dar am aterizat doar cu "talky-walky"...

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului punmeister

Ar merge, pe M4 vad zilnic cum mecanicii defileaza cu cate un walkie-talkie la capat de linie.

TibiV wrote:
andrei11 wrote:
De ce nu merge si la metrou cu talky walky  :?:

Ar merge, daca mecanicii nu ar fi ocupati sa vorbeasca cu "Pisi" (sau sa ii vada pozele) pe smartphone... :D

@mcosmin,
sa te vad pe tine facand o aterizare instrumentala cu planorul.... :lol:
Eu am zburat cu asa ceva, dar am aterizat doar cu "talky-walky"...

Ma refeream ca mai exista si ceva automatizare la aterizare pe aeroport, in alta parte te descurci cum poti, chiar si fara "talky-walky"

Dar oricum, automatizarea pe M5 e un moft acum. Pentru ca nu avem suficiente trenuri ca sa zici ca e intervalul atat de mic ca la control manual ai sansa sa o spargi... si acum, daca-ti moare ATP-ul tot trebuie sa mergi la cale libera (asa cum au mers Bombardierele pe M1/M3 inainte sa termine implementarea ATP-ului)...  :bere:

Deci motive adevarate pentru a baga BM2-uri pe M5 nu exista. Ei doar vor sa testeze moving blocks inainte sa ajunga trenurile. Probabil e si perspectiva de viitor pt M1/2/3.

punmeister wrote:
Ar merge, pe M4 vad zilnic cum mecanicii defileaza cu cate un walkie-talkie la capat de linie.

Se foloseste ca sa vorbeasca intre ei cand ajung la capete. Am impresia ca statia din tren nu merge decat din capatul activ.

Dupa parerea mea a fost o greseala sa se elimine INDUSI de pe M2 si sa nu se puna pe M4/M5.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Da, sa punem cate un IDM in fiecare capat din fiecare statie, tot este Metrorex plin de oameni supraplatiti, angajati doar pe nepotisme si care bat apa-n piua toata ziua, aprob.

Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

Cristy wrote:
Metroul din Drumul Taberei: Luna viitoare ar putea fi scoase cârtiţele, după care vor fi montate şinele

Constructorii vor monta şinele pe primul tronson al Magistralei 5 Drumul Taberei – Pantelimon începând de la staţia Eroilor. Pentru aceasta, vor fi scoase mai întâi TBM-urile (Tunnel Boring Machine – cârtiţele), benzile transportoare şi ţevile pentru fluide, spun reprezentanţi ai constructorilor.

Ei estimează că operaţiunile de scoatere a acestor echipamente din tuneluri vor fi gata luna viitoare.

http://www.economica.net/mobile/metroul...35986.html

Daca sapa in paralel la tunele si PSS, termenul asta ar putea fi fezabil.

Până la sfârşitul trimestrului al doilea din 2018, ne propunem să punem în funcţiune această secţiune de metrou. Trebuie să subliniez faptul că, indiferent dacă staţiile ar fi gata - arhitectura, finisajele, instalaţiile -, trebuie să avem finalizat şi sistemul de siguranţă, automatizare şi informare dinamică a traficului.

Termenul de realizare a acestui proiect este foarte, foarte optimist - până la sfârşitul trimestrului al doilea al anului viitor. Specialiştii au subliniat că este greu de realizat zece staţii într-un timp atât de scurt, plus sistemul de automatizare a traficului. În această documentaţie noi am prevăzut şi 13 echipamente care vor fi îmbarcate la început pe trenurile din flota existentă, urmând ca, pe măsură ce achiziţionăm trenuri noi, să le punem în funcţiune pe acelea. În 17 martie 2017, deja am publicat anunţul de participare la licitaţie. Achiziţia de trenuri noi nu poate fi realizată în termenul pe care ni l-am pus noi.

Extras din interviul Bursa cu nenea Aldea, sectiunea stiri.

Mi se pare mie sau se spala deja pe maini?! Intr-un an jumatate se pot face o groaza de lucruri, plus ca cele 10 statii sunt in mare deja gata si au deja 6 ani la activ (de cand se lucreaza), nu e ca si cum sapa acum peretii mulati...

Multa incompetenta, delasare si un orizont temporal de tip mioritic...

Totodata, din articolul de pe economica.net rezulta ca 90 % din fondurile alocate pentru M5 sunt fonduri europene, deci astea sa traiasca, daca era dupa buget ne prindea 2040...

Este aproape imposibil ca la 100 de ani de la Marea Unire sa avem metrou in Dr. Taberei. Nu am spus-o eu, eu numai am preluat informatia. Se gaseste pe undeva pe aici si  a fost emisă de cineva << cu greutate >>. Cufoarte mare greutate.

Nu e deloc imposibil, ci doar incomod, asa incat toate personalitatile astea cu greutate prefera sa se menajeze si sa se p... in capul locuitorilor cartierului.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

In alte tari, s-ar vorbi de o demisie de onoare... Cum sa te speli pe maini la cati bani castigi? Nu cred ca in alte tari pe astfel de posturi sunt numiti unii care sa gaseasca explicatii, ci ca sa miste lucrurile!

Go to page:  1  ... 457 458 459 460 461 462 463  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2708 forum members have written 464837 posts in 5802 topics and 542 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”