MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1722127 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 454 455 456 457 458 459 460  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Atunci pune mata mai intai argumentele pro si-ti dau eu argumentele contra...
Fair enough?

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului mcosmin

Pro bombardiere pe M5:

Se testeaza sistemul CBTC, care e nou la noi, inainte sa se cumpere noile trenuri.

Se respecta directiva ETCS.

Contra Bombardiere pe M5:

Scad considerabil capacitatea de preluare a calatorilor la Eroilor.

Scad per total capacitatea de transport pentru M1/M3, timpii de succedere cresc (se cam dubleaza la Eroilor) atat pentru M3 cat si pentru M1.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

Oricum, nu cred ca e cea mai mare panta nici macar din Bucuresti... Spre exemplu, linia Unirii-Universitate-Romana cred ca are panta mai mare decat aici...

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Imposibil sa aibă o pantă mai mare. O panta babană este de exemplu la iesirea din Basarab spre GdN 1.
O s-o suportăm si pe asta, circulatia pe M 1 - 3 va fi afectată... Oricum la Iancului nici acum nu e stralucită, vine metroul la 8 - 12 minute.
Noroc ca nu-l folosesc decât ocazional.  Traiasca masina mica   :!:  Si RATB - ul, sunt câteva linii la Iancului / Vatra Luminoasa / Dimitrov  ;)  care chiar sunt ok --> 1, 85,86, 90,  104, 311. Chiar si un 135 rătăcit. Dar repet, noi luptam pentru un transport public integrat si civilizat, asa incât inca odată :TRAIASCĂ MAŞINA MICĂ :!:

Da, cred ca e cum zici tu... Eu m-am gandit ca e foarte jos nivelul de la M2 Unirii si foarte sus la Romana, plus inclinatia terenului, numai ca distanta intre Unirii si Romana e mult mai mare decat intre statiile de pe M5.

OffT: Asta cu masina mica... trist dar adevarat, nu suntem chiar ca in anii '90 cu RATB-ul, dar intr-acolo ne indreptam. Intre timp, au venit tot felul de individizi care s-au bucurat de cea mai mare incredere (apropo, cum se calculeaza, cineva de la Satu Mare are incredere in Firea, sau cum?) la Primarie si nu fac nimic.

La Romana sa stii ca e << destul de jos >> acolo din proiect a fost prevazut loc pentru un pasaj rutier subteran ( pe axa N-S )  :!:
Iar diferenta de nivel nu e chiar asa de mare de la Unirii la Universitate.

Ar fi interesant daca are date oficiale cineva, chiar sunt curios acum.  :geek:

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului punmeister

Azi am observat ca in tunelul de legatura M1-M5 ca a aparut macazul necesar, dar inca n-a fost montat, plus un utilaj cu excavator parcat la linia 5.(remiza Eroilor)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului bercenicity

subway guru wrote:
35 la mie e maximul pe liniile de serviciu nu pe liniile curente de circulatie...
Declivitatile excesive dau o 'rezistenta' a liniei ce conduce la uzuri si la consumuri neeconomice in exploatare si trebuie evitate oricand tehnic posibil...
;)

As preciza ca:
In caietul de sarcini pentru licitatia de trenuri din 2011 se specifica "Declivitate maximă pe liniile principale: 45 ‰"
In plus, este si un tabel cu declivitati pentru M1+3 si M2 pe segmente. Peste 30 la mie avem:
34.05‰ la intrarea in  NG2 dinspre 1 Dec 1918
urcare 33.47‰ pe 148m si coborare 35‰ pe 203m de la NG2 spre joncitiunea cu M1
32‰ la intrarea/iesirea de la Muncii spre Dirstor2
31.34‰ cand M1 coboara sa subtraverseze M3 dinspre Grozavesti spre Eroilor

LE: am ratat urcarea/coborarea la nord de Obor cu 35‰

Bună observatia, e de analizat. Nici intre GdN 1 si Basarab / M 1 nu mi-e clar cu declivatiile. Pe lungimea de 150 m ( aproximativ ) se coboară/ urcă  4 sau 5 m...

Imediat la sud de Basarab linia 1 urca cu 28.36‰, iar linia 2 coboara cu 28.08‰

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Ai ratat linia tehnologica de legatura de la Victoriei
;)
Cand am spus 35 la mie m-am gandit la rezistenta liniei (declivitatea suprapusa cu raze stranse)  nu la declivitatea maxima existenta (practicata) in linie curenta in aliniamente si nici la cea permisa de norme sau de materialul rulant.
Sorry!

Linia aia de legatura nu apare in tabelele respective. Ochiometric ma gandesc ca ar fi si dintre cele mai nasoale la "rezistenta liniei" de pe retea, impreuna cu linia de legatura M1-M4

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului sab

Cred ca linia de legatura M1-M4 nu este asa "grea"..Teoretic ea pleaca de la fostul nivel M3 si ajunge tot la nivelul M3.

Go to page:  1  ... 454 455 456 457 458 459 460  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463886 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”