Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Sectorul 4

3232 posts, 913236 views

Go to page:  1  ... 18 19 20 21 22 23 24  ... 231

📖 Pagination options
Re: Sectorul 4 misterr

Hîrtiile au fost puse la mișto, nu a venit nimeni nici ieri nici azi să facă vreo toaletare, am vorbit cu doamna administrator (era vorba de parcarea din fața blocului). Probabil a trebuit bifată acțiunea în programul lor.

Re: Sectorul 4 neb1

Serban wrote:
Auzi abuz, ca nu mai poti sa-ti lasi masina pe trotuar.  :lol:

Adica trotuarul e strict pentru pietoni, cum si soseaua e strict pentru masini.

In sfarsit, e pt prima oara cand cineva cu putere de decizie ia atitudine si isi asuma niste masuri nepopulare pentru a rezolva aceasta problema care a fost ocolita atata timpca sa nu se supere electoratu'.

E abuz si iti spun si de ce.Sunt mii de locuri de parcare in sectorul 4 ''amenajate'' pe trotuare si cand spun amenajate ,ma refer ca au 2 dungi trasate si un numar ,e si abuz si discriminare,aia de ce au voie si astialalti nu au ?
Nici eu nu sunt de acord cu cei care parcheaza pe trotuare ,dar pe trotuarele inguste ,pentru ca acolo sunt obligat sa merg pe strada si nu ma simt in siguranta,dar daca are trotuarul are 10 metri deja e marlanie ,pe unii ii lasi ,pe altii nu-i lasi .Parerea mea e ca se pregateste o trasare maaaare pe trotuare,acum ii someaza,ii instiinteaza dupa care o sa le ofere locurile respective ,trasate,marcate ,deci tot pe trotuar se va parca .Pana nu se construiesc parcari etajate si subterane in fiecare cartier si intersectie sa fie cate 2-3 parcari ,se va parca la fel .Hai sa nu fim mai catolici decat Papa. Legat atitudine si masuri nepopulare,nu stiu ce te impresioneaza pe tine dar mie asta mi se pare o gaselnita de a adauga bani la buget ,daca nu erau parcati pe trotuar tot le gasea nod in papura ca de ce sunt parcati pe prima banda ,daca nu erau nici pe prima banda ,ca de ce sunt parcati in spatele blocului ,etc ,motive or sa gaseasca mereu ,dar sa te impresionezi asa usor ? Mie personal primarul asta nu imi prezinta nici o garantie,doar gargara ,facem ,dregem ,o sa vedeti ,avem 4 ani la dispozitie. App,ma repet ,am loc de parcare platit,nu am parcat niciodata pe nici un trotuar ,chiar daca de multe ori mi-a fost mai la indemana sunt total impotriva masinilor agatate peste tot pe toate bordurile ,pe toate colturile ,din partea mea sa puna gratii ,ziduri sa nu mai urce masinile pe trotuare ,eu daca am nevoie sa parchez undeva caut si 20 minute un loc ''legal'' ,de ex,daca am treaba la Unirii las masina si la Budapeste si o iau pe jos,nu ma incadrez in categoria oamenilor confortabili care nu fac 3 pasi de la masina unde au treaba,in schimb ma deranjeaza ca pentru cateva mii se poate si pe trotuar si pentru altii nu .De curiozitate ,locuiesti in sector?  :bere:

Re: Sectorul 4 andrei11

App,ma repet ,am loc de parcare platit

Eu am fost mai dobitoc, am venit prea târziu cu pretentii de genul acesta. Sunt pe o lista de asteptare. O sa-mi vina rândul in 2060 când o sa fac 100 de ani de viaţă. De-a  :twisted: o sa ajung la 100 de ani, sa-mi dea loc de parcare.
...eu daca am nevoie sa parchez undeva caut si 20 minute un loc ''legal'' ,de ex,daca am treaba la Unirii las masina si la Budapesta

Ăsta-i bluf de bluf, unde gasesti tu loc << legal >> la Budapesta ? Vorbesti cu o persoana care face anual 40.000 - 50.000 - 80.000 km, foare multi prin Bucuresti. ( Si ma apropii de pensie ). Oricum daca ai treaba la Unirii ai 2 parcari superlegale la Unirii / Cocor si asa, prin extensie una la Universitate. Ce cauti la Budapesta ? Oricum Budapesta nu  mai e Budapesta de foarte mult timp, dar asta e altceva.
Si da, daca am ghinion,  pot sa-mi las masina si la 1,5 km de Piata Iancului sau daca am ghinion de ghinion am de mers 2 km pe jos, imi las masina intr-o curte. Si mi se mai intampla, dar asta e situatia. As lăsa-o la Megamall dar nu stiu daca o accepta noaptea.
Imi mai las masina la Kaufland ( exMiraj) astia sunt intelegatori, te lasa sa parchezi masina peste noapte la ei. Asta se intampla cu altcineva care conduce masina si care sta pe acolo. Si el  a fost mai dobitoc, are de asteptat tot asa, prin 2060 sa primeasca loc de parcare platit de la primarie.

Re: Sectorul 4 shoppy

Daca trotuarul este supradimensionat pentru traficul pietonal si in zona exista si spatiu verde, cum este exemplul acesta de pe Mihalache https://www.google.ro/maps/@44.4705104,...312!8i6656 , atunci da, ar trebui sa se poata parca pe trotuar, chiar sa se marcheze locurile acelea si sa se organizeze cu plata, chiar exista pe Grivita parcare de resedinta cu locuri marcate pe trotuar https://www.google.ro/maps/@44.4693607,...312!8i6656 .

In zona cu trafic pietonal mare sau cu trotuar mic sau in centru sa nu se parcheze.

Re: Sectorul 4 Serban

Daca cititi modificarile aduse Codului Rutier si intrate in vigoare in ianuarie, o sa vedeti ca se permite parcarea pe trotuar in anumite conditii:

- locurile de parcare sa fie semnalizate ca atare prin marcaje si semne
- accesul sa se faca strict din strada si nu prin circulatie pe trotuar
- sa nu fie amenajate la mai putin de nu stiu cati metri de treceri de pietoni, statii de autobuz

Mi se par niste reguli de super minim bun simt. Eu personal nu as vrea sa mai vad nicio masina pe trotuar, dar as accepta solutia de mai sus. Dar, in acelasi timp, sa se arda drastic cei care nu respecta regulile. Este absolut inadmisibil sa circuli cu masina pe trotuar.

Si nu, nu stau in sectorul 4. Dar mi-as dori sa se puna piciorul in prag in sectorul in care locuiesc, adica 1.

Poate sa se bage foarte bine o regula ca la circulatia pe trotuar sa aiba prioritate pietonii.

Re: Sectorul 4 neb1

andrei11 wrote:
Eu am fost mai dobitoc, am venit prea târziu cu pretentii de genul acesta. Sunt pe o lista de asteptare. O sa-mi vina rândul in 2060 când o sa fac 100 de ani de viaţă. De-a  :twisted: o sa ajung la 100 de ani, sa-mi dea loc de parcare.

Daca iti zic cum am luat locul de parcare ,fix aiurea.Era un loc gol de 3-4 luni unde stiu ca era al unui vecin,dar de 3-4 luni nici vecinul, nici masina nu era acolo si nici alta masina parcata.M-am dus la parcari pe Straduintei si am pus la pleasca o intrebare '' Doamna as dori si eu un loc de parcare ,la blocul cutare ,pozitia cutare daca se poate,e disponibil ?'' La care imi zice DA ! M-a intrebat de unde stiu ca pozitia respectiva e libera,habar nu aveam. A durat 2 saptamani pana mi-a facut acordul ,am platit si asta a fost.Vecinul se mutase,reziliase locul de parcare si nu a spus nimanui,pe vremea aia nu era cu alocarile ca daca e liber se aloca altuia,nu ,trebuia sa te duci sa-i bagi in seama.In schimb anul trecut am patit o situatie haioasa ,am fost plecat o luna in concediu si dupa 3 saptamani am primit telefon de la politia locala care ma intreaba daca mai nevoie de locul de parcare ,ca a trecut nu stiu ce inspector 3 zile la rand si a fotografiat locul de parcare si e gol si ca e o lista de asteptare si ca sa il dea altuia. M-am certat rau cu nea ala la telefon ca tot insista in prostie si i-am zis de o suta SUNT IN CONCEDIU .La care el ma intreaba'' Da ce concediu e asta de o luna de zile? '' si ca o sa afle el ca eu sigur m-am mutat si tin locul ocupat. Un dobitoc. Cand am ajuns acasa am aflat ca un vecin imi pusese gand rau sa-mi ia locul de parcare :))

In alta ordine de idei ,mare atentie sa nu va treziti fara masina ,au inceput sa ridice de la Piata Sudului spre Romprim masinile parcate pe trotuar ,o platforma de la politia locala si doua platforme albe neinscriptionate si un Logan de la locala. Au luat 3 masini in mai putin de 5 minute.Presim un weekend cu trotuare goale.

neb1 e in regula, :bere:

<< Ai voie sa parchezi pe trotuar dar sa nu circuli pe el >>.
Acest lucru este posibil dacă :
1)  Sa nu fie spatiu verde intre trotuar si stradă.
2)  Sa nu ai masini parcate pe banda I.
Voi ce spuneti ?

Re: Sectorul 4 ByOnu

shoppy wrote:
Daca trotuarul este supradimensionat pentru traficul pietonal

Ce intelegem prin supradimensionat? Orice are peste 1,5m? Nu vreau sa imi imaginez un oras cu trotuare suficient de late incat sa treaca doar doua persoane una pe langa cealalta.

Re: Sectorul 4 adila

Pai un trotuar supradimensionat :lol: este cel dintre intrarea in PP4 si gardul cimitirului. Cred ca are fabuloasa dimensiune de 1m. Sper sa nu vedem si aici masini parcate.
Pe trotuarele pe care au loc si masinile te poti trezi si claxonat sau injurat daca nu degajezi terenul repede.
Ca si in multe alte zone din Bucuresti, pe Str. Paduroiu se circula nebuneste mai ales de cand a inceput santieului de la Piata Sudului. Aceasta strada nu are trotuare utilizabile datorita indiferentei de care da dovada Primaria de sector. Trotuarele sunt fie ocupate de masini fie au stalpi de iluminat plantati pe mijlocul unui trotuar de fix un metru. In schimb strada este strabatuta cu viteza de sute de soferi inconstienti. Daca ar exista si cineva cu creier in Primarie, desi cam greu de crezut, ar instala niste limitatoare fizice de viteza pentru a mai tempera excesele de furie si prostie ale soferilor. S-au facut in decursul timpului mai multe cereri pentru astfel de limitatoare dar fara succes.

Nu, corelat cu traficul pietonal si minim 2m.

Re: Sectorul 4 BIGRED1984

Cred ca a zis cineva mai sus, unde a inceput sa ridice masinile probabil ca nu sunt inca marcate si vor sa le marcheze, sa iasa niste bani in plus.
Tot in S4, pe Obregia, intre Rond (Nitu Vasile) si Tr.Magurele se parcheaza se trotuar, in locuri marcate.
In unele zone,se parcheaza pe ambele parti ale trotuarului, tot marcat. (da, asa lat e trotuarul acolo si pietonii circula pe mijloc, pe unde pot si ei.)
In plus, in unele locuri s-au facut locuri de parcare, de primarie, din spatiul verde, deci teoretic nu sunt pe trotuar, dar accesul este din trotuar, nu poti ajunge din sosea direct.
Deci, ne intoarcem la prima idee, vor sa marcheze toate locurile posibil impozabile.

Re: Sectorul 4 ByOnu

sab wrote:
Primaria sectorului 4 vrea sa faca 13 parcari noi, printre care si doua de tip park&ride - la Piata Sudului si la statia de metrou IMGB
http://www.hotnews.ro/stiri-administrati ... imgb.htm
.....
Statia metrou IMGB - Sos. Berceni: parcare cu 346 locuri la sol;
...
Mie nu imi este clar unde vor sa faca, la fosta statie IMGB (actuala Dimitrie Leonida)  sau la fosta statie Depoul IMGB (actuala Berceni)...[/quote:37m88x7u]

Acel sol nu imi place. Cred ca ar trebui facut un adevarat park and ride acolo la IMGB Depou: etajat si cu nod de autobuze / microbuze la nivelul zero.

Go to page:  1  ... 18 19 20 21 22 23 24  ... 231

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”