Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 1097148 views

Go to page:  1  ... 230 231 232 233 234 235 236  ... 328

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Dar de unde a aparut termenul de finalizare in martie ?
Cu doua postari inainte de cea cu stirea Digi24, am postat eu in 17 februarie alta stire care nu spunea nimic despre martie:

TibiV wrote:
http://www.mediafax.ro/social/primaria-capitalei-vrea-sa-inaugureze-pasajul-de-la-piata-sudului-peste-doua-luni-iar-pana-in-august-sa-termine-podul-peste-dambovita-16164088

Primăria Capitalei vrea să inaugureze pasajul de la Piaţa Sudului peste două luni, iar până în august să termine podul peste Dâmboviţa

Primăria Capitalei spune că lucrările la două dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din Capitală vor fi încheiate până la finalul verii din acest an.

La pasajul de la Piaţa Sudului lucrările sunt aproape gata, în condiţiile în care deja lucrăm la finisarea interiorului. Cel mai probabil în aprilie lucrările vor fi gata şi nu se va mai forma niciun ambuteiaj acolo[/size:1vunxj4q]. Tot în sud, la podul peste Dâmboviţa, care va forma o alternativă la Vitan-Bârzeşti, lucrările vor fi gata în luna august. După ce vom finaliza podul vor începe lucrările la construcţia drumului, iar cel mai probabil anul viitor pe acolo se va putea circula fără probleme[/i:1vunxj4q]“, a declarat Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, în cadrul emisiunii Perfect Imperfect de la TVR.
....
[/quote:1vunxj4q][/quote:1vunxj4q]
Cred ca cineva de la Digi s-a suparat ca nu au raspuns cei de la Primarie suficient de repede...

Anyway, 40 de zile pentru terminat placarea pasajului auto si darea in functiune nu mi se pare imposibil.
Dar ceea ce mi se pare imposibil este terminarea PP4 (ca structura, evident fara finisaje) iar cele doua (rutierul si PP4) cred ca sunt "legate"unul de altul.

Despre restul pasajelor pietonale... Din pacate alea pot fi taraganate oricat...
Partea proasta este ca si refacerea liniei de tramvai... :(

Pana nu aflam clar care este situatia disputei financiare intre PMB si constructor nu are rost sa discutam despre termene.
Daca nu este platit, constructorul poate sa refuze pur si simplu sa predea lucrarea, chiar daca este gata !

Iar cat timp nu este platit, de ce sa se grabeasca ?...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

Tibi, pai chiar tu ai postat o stire vara trecuta in care se mentiona luna martie 2017 ca si termen de finalizare. Ma rog, martie-aprilie. ;)

Pai anul trecut, inainte de alegerile locale, s-au vehiculat multe termene, ale unor primari care nu mai este...
Nu se mai pune... :D
(Chiar nu mai merita efortul sa caut pozele cu baraca aia din santier pe care pusesera banner cu "Primaria Sectorului 4... :lol: )

Eu amintesc acum doar angajamentele din mandatul actualului Primar General... ;)
Singurul care plateste (sau ar trebui sa platesca) lucrarile.

Pai termenul de martie 2017 s-a vehiculat, pardon "asumat", dupa alegeri:

Primarul General, Gabriela Firea a solicitat constructorului  de la Piata Sudului inca din data de 10 iunie 2016, in cadrul  vizitei de lucru facute in santier, sa accelereze ritmul lucrarilor astfel incat proiectul sa fie finalizat cel tarziu in decembrie 2016.

Termenul asumat insa in mod oficial de catre  constructor, pentru terminarea proiectului, a fost luna martie 2017.

http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=6311  :popa:

:lol: :lol: :lol:

Da...
Si cam tot de atunci se dadea "RATB gratis la tot cartierul"... :D

Construtorul si-a asumat atunci "martie 2017", dar in ideea in care va fi platit pentru ceea ce face...
Nu ma platesti, de ce sa iti muncesc ?!...

"Termenul a fost martie 2017". Sa retinem ca asta ziceau in vara anului trecut. Wow, asta da predictie! Baba Vanga si cu Nostradamus sunt mici copii.  :o

Pai hai sa ne amuzam de prostiile debitate pe vremea aia...
Ca la TVR, "daca vreti sa va reamintiti"... ;)

Adrian Rosca wrote:
http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=6311  :popa:

Primarul General, Gabriela Firea a solicitat constructorului  de la Piata Sudului inca din data de 10 iunie 2016, in cadrul  vizitei de lucru facute in santier, sa accelereze ritmul lucrarilor astfel incat proiectul sa fie finalizat cel tarziu in decembrie 2016.
Termenul asumat insa in mod oficial de catre  constructor, pentru terminarea proiectului, a fost luna martie 2017.
Ulterior, pentru  ca banii europeni absorbiti deja sa nu trebuiasca sa fie returnati Comisiei Europene, avand in vedere gradul de intarziere a lucrarilor,reprezentantii Municipalitatii  au semnat Actul Aditional la Contractul de finantare, prin care Municipiul Bucuresti este obligat sa finalizeze lucrarile cel tarziu pana in decembrie 2018[/size:3tdz75ak].[/quote:3tdz75ak]
Norocul lor cu tehnocratii mult huliti care le-au mai dat un an si jumatate....
Dar decembrie 2018 spune ca nu e nici o mare graba...

Poate ne spune cineva si cat din lucari au fost efectiv platite ?...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

TibiV wrote:
Daca nu este platit, constructorul poate sa refuze pur si simplu sa predea lucrarea, chiar daca este gata !

Eu din cate stiu, de obicei, cea mai babana plata vine dupa receptia lucrarii! Cum sa nu predea lucrarea?
PS: nu stiu cum e contractul, poti sa faci ca si cu Bechtel, sa dai banii degeaba, dar asa e regula.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului abc_XC

Anul trecut am semnalat faptul ca exista un proces intre constructor si primarie pentru aproximativ 21 milioane de lei http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000725674&id_inst=3.
Acum dosarul a fost conexat cu altul mai vechi, de unde pot deduce ca pretentiile constructorului sunt mai mari si mai vechi si nu se rezuma doar la cele 21 milioane de lei. Desfasurarea procesului poate fi urmarita aici: http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000646682&id_inst=3.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Ciprian N.

Inteleg nevoia pentru 3 benzi/sens pe segmentul str. Laborator - str. Baba Novac, insa pentru intelegerea importantei acelui edificiu, monument istoric ce a fost declasificat in numele intereselor locale, puteti consulta: http://www.bucurestiivechisinoi.ro/2014...a-dudesti/ . Pana la urma nici cei care sustin conservarea patrimoniului bucurestean, nici cei cu o abordare utilitarista nu au avut castig de cauza, ci doar Primaria Sectorului 3.

Ciprian N. wrote:
insa pentru intelegerea importantei acelui edificiu, monument istoric ce a fost declasificat in numele intereselor locale, puteti consulta: http://www.bucurestiivechisinoi.ro/2014...a-dudesti/.

Eu inteleg semnificatia istorica a cladirii, dar dupa parerea mea statutul de monument istoric nu poate fi dat pur si simplu de vechime, care in cazul acesta nici nu este iesita din comun...
Cladirea nu are nici o valoare arhitecturala, nu este Spitalul Coltea, nu este Castelul Peles...
Doar o cladire veche, tot respectul pentru asta, dar in rest...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Acum iar intram iar pe taramul pasionatilor de arhitectura care sunt in stare sa-ti faca lucrare de doctorat de pe orice cocioaba care nu si-a propus niciodata sa fie artistica sau istorica si la care toate elementele vazute azi ca artistice erau modul normal de a face lucrurile la acea data; imbolditi si de faptul ca, pentru a-si masca neputinta si lipsa oricarui rezultat, Ministerul Culturii a desemnat de-a valma orice cladire mai veche de x ani ca monument istoric.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Alex1234

Azi e ceva miscare....se lucreaza destul de sustinut la hidroizolarea rampei de iesire catre Vacaresti...cam 15 persoane....si vin multe camioane cu granit. Cred ca sunt cam 50 de oameni in santier in acest moment. De asemenea s-au amorsat/tratat peretii laterali ai rampei de iesire catre Vacaresti.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului survola

Nu se deschid lucrări noi în Bucuresti poate si pentru că au rămas o groază de lucrări de închis si întârziate.
Dacă le termină pe toate astea taraganate de ani de zile eu zic ca tot e bine.
Inclusiv aici la Piața Sudului.

Go to page:  1  ... 230 231 232 233 234 235 236  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463854 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”