Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Discuții diverse despre transportul în comun

2521 posts, 794554 views

Go to page:  1  ... 49 50 51 52 53 54 55  ... 181

📖 Pagination options
  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures GPS

Îmi aduce aminte de 4141, pe care unele persoane au început sa învețe matematica, desigur șoferul nu a curățat geamurile, drept dovada ca am văzut calculul in zile diferite.

• lucica
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures lucica

Astăzi 1 martie, la ora 1, în tramvaiul 1 am dat startul campaniei „Călătorește cu o carte” împreună cu Regia Autonomă de Transport Bucureşti. Colegii noștri bibliotecari au împărțit călătoarelor din autobuzele și tramvaiele RATB, felicitări însoțite de un gând bun și o invitație la lectură. Pentru că O CARTE BUNĂ POATE FI CITITĂ ÎN ORICE MIJLOC DE TRANSPORT ÎN COMUN. #bibmet, #bibliotecametropolitana, #BMBcalatoreste, #ratb

https://www.facebook.com/BibliotecaMetr...=3&theater

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures ByOnu

Ce s-a intamplat cu liniile 5 si 16? S-a infiintat linia 616. Deci se lucreaza la ceva pe tronsonul comun 5/16.

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Robert24

Am pus eu la Stiri. RATB doarme...
Au plantat placute inca de sambata. Vor fi devieri timp de doua saptamani.

Multumesc, Robert! M-ai lamurit. Am cautat pe site-ul RATB, apoi pe site-urile locale de stiri (b365, hotnews) si nimic.

Chiar ca dubios traseul, facut sa fie ceva. O statie la Paleologu ar fi fost mai mult decat decenta. In fine, nu comentez.

Vorbim totusi despre RATB, cei care isi permit sa te minta pe fata: "Vagoanele cu doua posturi de conducere sunt utilizate in linia 5. Repartizarea acestora si in alte linii s-a facut numai in situatii de avarie cand, pentru inlocuirea unui vagon defect, nu au fost disponibile vagoane cu un singur post de conducere, fara insa a afecta parcul circulant din linia 5." (raspuns la un mesaj de acum doua saptamani pe care l-am trimis dupa ce am stat 40 de minute in asteptarea unui 5. Le-am spus ca daca parcul circulant este o problema, sa ia din 46 bidirectionalele.)

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures punmeister

Doar 40 de minute ai asteptat?  :roll: Cred ca a fost o zi buna pentru linia 5...  :lol:

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures GPS

Referitor la 5 si 16, de sâmbătă erau trecute numerele pe plăcute, inițial am crezut ca au rămas de mai de mult.
Pe tramvaiele din 16 era afișat circula prin Șoseaua Colentina.

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures georgica2704

VIDEO. Cursă cu obstacole. Aventurile unui vatman.

În anul 2006, specialiștii Centrului Regional de Sănătate Publică București au realizat un studiu privind munca de şofer RATB.
La aceștia apar boli generate în principal de stresul postural – cu presiune pe articulațiile coloanei vertebrale și supraîncordare musculară – și de suprasolicitarea neuropsihică și vizuală. Bolile cel mai des întâlnite la această categorie sunt hipertensiune arterială și diabetul zaharat.
Marian Antonache are 42 de ani şi lucrează la RATB din anul 1993. A fost trecut conducător de tramvai, după ce a absolvit o şcoală specială, în anul 2001.
Plecăm de la Şura Mare şi trecem de Eroii Revoluţiei. Tramvaiul tremură din toate încheieturile, deşi este nou,  Marian este foarte mândru de utilaj, este făcut la Uzina de reparaţii RATB – are aer condiţionat, chiar şi în ”salon”. Cum... ”salon”? Adică, acolo unde stau pasagerii -  se numeşte, tehnic, ”salon”! Tramvaiul are ”salon”. În fine, salonul se zguduie tare: calea de rulare este deteriorată în zona Şoseaua Viilor. ”Sunt anumite zone în Bucureşti”, ne explică vatmanul. În fapt, aceste zone sunt destul de periculoase, pentru că pot deraia tramvaiul. Chiar şi un simplu şurub poate deraia un tramvai de pe şine. ”Este o maşinărie foarte sensibilă”, spune Antonache.

Intreaga stire :http://m.libertatea.ro/detalii/articol/video-cursa-cu-obstacole-aventurile-unui-vatman-1772438
vatman-620x349.jpg (43.57 KB; downloaded 3771 times)

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Trole

616. Yeee! Anunțul din stradă e acesta.
20170314_170612[1].jpg (312.26 KB; downloaded 3699 times)

E pus în stația de tramvai Hristo Botev, sens periferie... Doar că autobuzul nu oprește aici, ci, eufemistic spus, după trecerea de pietoni, adică după intersecția cu Hristo Botev. Acolo (cel cu spatele în poză).
20170314_170547[1].jpg (159.83 KB; downloaded 3694 times)
Autobuzul care vine, deși doar ce a depășit stația de tramvai în dreptul căreia a staționat la semafor, urmează să oprească după vreo 30 de metri în stația sa...
Acum, nu știu cine a avut ideea, compania de autobuze (care e diferită de cea de tramvaie  :idea: ) sau comisia de circulație, însă în orice caz argumentele îmi scapă. Nu mi se pare deloc logic, ca pe o stradă cu o bandă pe sens să dublezi stațiile existente, generând zone de risc suplimentare. Cât despre ideea de confort oferit utilizatorilor, e minunată dar lipsește cu desăvârșire...  :popa:

Dumnezeule, ce bataie de joc. Singurul motiv logic pe care il vad este tocmai pentru a nu lua calatori. Nimeni nu s-ar astepta ca autobuzele sa nu opreasca in statiile RATB care sunt acolo de decenii. 616 a mai circulat si in alti ani si a oprit frumos in statiile de tramvai. Pana la urma aceasta este si logica unui 6xx.

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Sava_6115-6315

Poftim? Autobuzul opreste dupa intersectia cu Hristov Botev?  :shock:  S-au lovit la cap  astia de la RATB!  Asta e din ciclul caruta cu prosti... sau  cum  sa blochezi gratis o intersectie!

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures cris_m

RATB continua operatiunile de reparare a carosabilului dintre liniile de tramvai. Era si cazul dupa atatia ani. :)
Mihai Bravu
FB_IMG_1490386305179.jpg (112.38 KB; downloaded 3414 times)

Sursa: https://m.facebook.com/story.php?story_...6366869408

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Gabi23

Pe la Sfânta Vineri or fi ajuns? Săptâmâna trecută arăta ca după război intrarea în terminal. E un calvar pentru autobuzele care trec pe acolo pe liniile 385 și 616... :popa:

Piața Sfânta Vineri - martie 2017.JPG (434.06 KB; downloaded 3407 times)

Go to page:  1  ... 49 50 51 52 53 54 55  ... 181

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463879 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”