MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Modernizarea stațiilor de metrou

1895 posts, 537369 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 52 53 54 55 56 57 58  ... 136

📖 Pagination options
Re: Modernizarea statiilor de metrou argos

sab wrote:
Ba este vorba de buget. O lucrare executata noaptea are cu totul alt pret decat aceeasi lucrare executata ziua. Si cum schimbarea  asta este din categoria "impuse"...

Complet de acord @sab, e vorba de buget.
Dar joi seara (intuneric afara) am trecut pe jos pe langa Grozavesti. Si ghichiti ce? Forfota de numanuma in santierul din spatele Carefour Orhidea: macarale, betoniere, muncitori, etc. Furnicar.. ce sa mai.
Eh.. aia-s privati, nu? La noi, (Metrorex, Ratb, Radet, Tarom, CFR, CNANDR etc..) sa nu cumva sa se lucreze noaptea/ in weekend.
Tocmai d'aia sper sa am zile inde-ajuns incat sa vad cu satisfactie cum colosii nostri (intre care si Metrorex) sunt privatizati, si vom vorbi de eficienta, interes fata de client (calator in cazul de fata).
Eu nu voi fi afectat de aceste 'modernizari', dar mi se pare oarecum cinic sa spui catorva zeci de mii de calatori sa mearga pe jos pana la statiile adiacente. Nu uitati ca intre calatori sunt si batrani, mame cu copii, oameni cu dizabilitati (a fost cazul meu), etc.
Lucrarile de 'modernizare' sunt facute in regie proprie sau de catre o firma tertza (transparenta Metrorex ma impiedica sa cunosc acest aspect)? Ca din cate stiu, lucrarile de mentenanta ale Metrorex (reparatii sine, etansare infiltratii, etc) se fac in majoritate noaptea.

Re: Modernizarea statiilor de metrou andrei11

E o diferenta mare intre privat si stat. La stat nu sunt banii tai, trebuie sa faci cu ei fix ceea ce ai cerut, unul din criterii fiind si pretul minim. Daca nu procedezi asa te da unul in judecata urgent.
Privatul face ce vrea cu banii ca sunt ai lui.
Eu dupa 1990 am lucrat strict in domeniul privat. La un moment dat ne-am cumparat vreo 3 Dacii / 2 ARO si 2 camioane. Am avut banii, le-am cumparat, n-am fost nevoiti sa cerem mii de aprobari. Ia sa faci acelasi lucru la o societate de stat, ca nu poti.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Modernizarea statiilor de metrou sab

Ce era in Grozavesti nu se aplica in cazul monopolului, asa cum este transportul in comun. Nu-ti convine, nu prea ai de unde alege altceva. Mentenanta este una si trebuie facuta noaptea, pentru ca ziua se circula. In schimb o inlocuirea turnichetilor probabil ca nu poate fi facuta intr-o noapte, altfel incat a doua zi sa poti folosi statia.

Re: Modernizarea statiilor de metrou survola

Dar de sâmbătă dimineaţă până duminică seară se poate.
Cu acordarea de zile libere lunea şi marţea următoare.
Deci fără costuri - sporuri - suplimentare.
Dar noi vorbim aici discuţii, treaba se va face tot cum ştiu ei să o facă.

:lol:  :lol:  :lol:
Nevasta / copilul stau acasa sambata si duminica si tu lunea si martea. Nu se pune, asta se poate aplica numai la jocurile pe calculator, unde ai o nevasta ideala si un copil ascultator. Iti spun eu ca asa e, am lucrat si la organigrame in tinerete. Ori iti lucreaza toata familia in tandem ori o lasi baltă.

• sab
  • Posted:
  •  

survola wrote:
Dar de sâmbătă dimineaţă până duminică seară se poate.

Daca se putea face in doua zile si fara sa inchida accesul unic probabil ca se facea. Noi ne dam aici cu presupusul, nestiind exact ce presupune lucrarea.

Re: Modernizarea statiilor de metrou Robert24

Sper ca astia sa aiba informatii proaste:

https://www.profit.ro/stiri/exclusiv-ca...c-16838582

Primele două stații care vor fi închise sunt Apărătorii Patriei și Tineretului, ambele pe Magistrala 2, ce mai importantă din rețea, au arătat, pentru Profit.ro, surse autorizate.

Cele două stații vor fi modernizate în intervalul 15 și 22 iunie, când vor fi, deci, închise. Calendarul a fost astfel gândit având în vedere că vacanța de vară a elevilor începe pe 17 iunie.

Din 22 iunie și până în 20 iulie vor urma stațiile Constantin Brâncoveanu (M2), Pantelimon (M1), Costin Georgian (M1), Dimitrie Leonida (M2) și Basarab (M4), care vor fi renovate, câte două, la distanță de o săptămână, cu excepția unei săptămâni din acest interval în care va fi închisă o singură stație.

Ultimele două stații care vor fi închise, în perioada 20-27 iulie, sunt Pipera (M2) și Aurel Vlaicu (M2), probabil cele mai aglomerate din Capitală, fiind intens folosite dimineața și seara, la ore de vârf, în principal de către corporatiști având în vedere numărul mare de clădiri de birouri plasate în zona celor două ieșiri. Aceste două stații sunt programate să fie închise în aceeași săptămână.

Cum puii mei sa inchizi si Aurel Vlaicu si Pipera in aceiasi saptamana??????

Eu tin minte ca acum ceva ani când a fost inchisă statia Obor nu s-a facut tot scandalul ăsta...N-o fi fost facebook -ul asa la  modă...
N-au spus chiar ei ca nu inchid doua statii alaturate ?

• sab
  • Posted:
  •  

Oare peroanele unei statii (in cazul in care se inchide cealalta, ma refer la Pipera si Aurel Vlaicu) fac fata fluxului dublu de calatori ?

Robert24 wrote:
Sper ca astia sa aiba informatii proaste:

https://www.profit.ro/stiri/exclusiv-ca...c-16838582

Se pare ca stirea e falsa. Metrorex mentine comunicatul din 7, am inteles ca acum cateva ore au dat si niste precizari.

Re: Modernizarea statiilor de metrou alexxd_31

Introducerea unei linii de  tramvai  intre  terminalul Pipera si Lizeanu cu intoarcere prin Reinvierii ar putea rezolva problema partial. Microbuzele si autobuzele puse la dispozitie de firme sa fie redirectionate catre altă stație de metrou (Aviatorilor, Piata Victoriei) sau eventual Colentina (tramvaiul 21). Foarte multe persoane continua calatoria de la metrou cate Pipera (Sectorul Agricol Ilfov, Comuna Voluntari). Cu siguranță  pe acestia nu ii ajuta prea mult statia Aurel Vlaicu.

Stirea de pe site-ul profit.ro, pe care au preluat-o cam toti a fost FALSA!

Metrorex precizeaza:

Precizari - informatii legate de calendarul de lucrari in cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces

Ca urmare a informatiilor aparute in mass-media referitoare la calendarul de lucrari din cadrul proiectului de modernizare a sistemului control acces la metrou, Metrorex face urmatoarele precizari:
Atat datele calendaristice, cat si informatiile referitoare la inchiderea statiilor de metrou aparute in presa in ultimele zile, nu au fost furnizate si asumate de Metrorex.
Conform comunicatului oficial al societatii, difuzat in data de 6.03.2017, lucrarile  „vor fi executate treptat, pentru fiecare acces in parte, si vor fi corelate in functie de fluxurile de pasageri.
Lucrarile pentru statiile cu un singur acces se vor desfasura in vara acestui an, incepand cu luna iunie, cand fluxul de calatori este scazut. In cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces, s-a avut in vedere sa nu se execute lucrari simultan in doua statii invecinate.”

Re: Modernizarea statiilor de metrou gore

Buna seara!
Primul meu mesaj  vreau sa fie o propunere catre cei de la Metrorex.
Pentru a nu inchide statiile cu un singur acces ( Pipera, Aviatiei,..), va rog sa luati in considerare realizarea unui punct mobil de taxare in afara accesului statiei iar cu ajutorul unor garduri, gen jandarmerie, sa se creeze un culoar pentru conducerea fluxului de persoane.
Acest punct mobil sa fie construit gen LEGO, pentru a fi reutilizat.
O structura metalica demontabila asemeni unui cort de 6m/3m pentru protectie in cazul in care ar ploua ar fi deajuns sa protejeze sistemele de taxat, iar accesul sa fie supravegheat de agenti de paza.
Din respect pentru cei ce folosesc metroul, consider ca Metrorex trebuie sa ofere bucurestenilor o solutie, aceasta sau oricare alta mai buna, fara a inchide  statiile cu un singur acces.
Multumesc!

Nu se aprobă. După cum stii se schimbă toţi turnicheţii. Cum îi schimbi având calatorii in jurul lor ? Oricum au promis ca rezolva intr-o saptamana o statie. Hai ca nu e asa de greu ca o saptamana sa mergem de 10 ori pe jos de la statia urmatoare la slujbă. ( Pentru ca nu vor inchide doua statii alaturate concomitent ).
Eu fac vreo 6 km / h ( am aproape 60 de ani ) doua statii alaturate nu sunt la mai mult de 2 km, asta inseamana vreo 20 - hai 30 minute de mers pe jos / sens. Poti sa pierzi 5 ore din viata pentru asa ceva. Nu te mai uiti la televizor 5 ore si le recuperezi.
Când s-a inchis Oborul nu s-a mai facut asa scandal, si a fost vorba de mai mult de o saptamana.

Go to page:  1  ... 52 53 54 55 56 57 58  ... 136

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463888 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”