Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de tramvai din București

Topic: Discuții generale despre rețeaua de tramvaie a STB

817 posts, 344247 views

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17  ... 59

📖 Pagination options
Re: Discutii despre reteaua de tramvaie a RATB cris_m

Macazele ar fi utile mai ales pentru 41, apoi pentru alte linii. Cu totii stim celebrele blocaje din 41 cand ajunge o masina pe linia de tramvai, deraiaza/se blocheaza un tramvai s.a.m.d, iar in spatele lor se formeaza ditamai cârdul de tramvaie. :popa:

Un macaz la Timisoara, de exemplu, ar preveni aceasta "coloana" prin devierea tramvaielor ce au apucat sa plece din Ghencea spre depoul Militari, unde ar putea sa intoarca, ori mai pe "lungite" spre Basarab-Banu Manta-Mihalache-Turda (evident macaz si la Mihalache×Turda) pentru mentinerea legaturii intre Presei si Ghencea (641 e o incropeala care merge doar la orele pranzului sau in weekend). Practic tot ce am expus mai sus, se rezuma la ce zicea Onu: mobilitate (care intre noi fie vorba, lipseste cu desavarsire :roll: ).

In ceea ce priveste ideea asta cu independenta lui 41 de restul retelei, este exact ca si cum ai spune ca la metrou nu ai nevoie de macazele acele dintre linii (gen Timpuri Noi, Mihai Bravu etc) sau a liniilor tehnologice dintre magistrale. Ce, ele sunt folosite toata ziua ca sa se amestece trenurile? Nu. Sunt folosite doar in cazuri exceptionale, cand situatia chiar impune. Asa ar trebui sa fie si la 41. De ce sa tratezi cand poti sa previi? :mrgreen:

Re: Discutii despre reteaua de tramvaie a RATB aztec

Ce macaze... ei nu sunt in stare sa intretina ce au acum... la intersectia cu Timisoara crucea e rupta efectiv la imbinare.
Banuiesc ca a mai fost reparata de ceva ori...
Astept cu interes deraierea unui 41 sau cel ce circula pe Timisoara... sa vezi distractie, se transforma singura in macaz.

Re: Discutii despre reteaua de tramvaie a RATB ByOnu

Pai a deraiat un 41 acum maxim doua luni.

Re: Discutii despre reteaua de tramvaie a RATB florin

Robert24 wrote:
Lasati visele mega-umede cu LRT si BRT ale dobitocilor care au conceput mizeria asta!...  :popa:

Mizerie sau nu, pe PMUD se vor baza investițiile viitoare cu fonduri UE. Dacă vă interesează așa ceva ați putea contribui cu idei, că tot e în dezbatere publică. Ideea de mai sus a colegului ByOnu e excelentă, asociația ar pute-o propune pentru includere în PMUD, văd că au mai fost introduse și alte proiecte între timp. E ușor să stai să te plângi de orice, suntem campioni la asta.  :roll:

Re: Discutii despre reteaua de tramvaie a RATB Robert24

FYI, Asociatia a avut deja doua interventii, doar ca ei au raspuns cum au vrut pe langa...

Re: Discutii generale Florinds

Costin wrote:
Cred ca discutiile generale de aici sunt ok: viewtopic.php?f=17&t=2574

Legat de ruperea sinei, nu este nicidecum cauzata de intoarcerea pe linie (ce conteaza 4 cauciucuri ce cara 2-3 tone fata de 16 fiare ce cara cateva zeci de tone?). Pur si simplu betonul de sub sina (adica o bucata de longrina) s-a macinat, iar in acel loc linia efectiv "leviteaza", rupandu-se intr-un final. De aceea la reparatii ei umplu cu pietris sub linie, sa 'astupe' gaura. Ca e o tampenie si nu tine decat cateva luni, e altceva...

Nu cred ca intorc numai automobile, mai intorc si camioane de 40 tone (ex. betoniere) cu presiune foarte mare pe un punct, mai sunt si transporturi agabaritice. Se macina si pe green track-uri betonul de sub linie, dar nu se rupe linia...

Re: Discutii generale shoppy

Nu este vorba de aplicarea a x tone pe suprafata de rulare a sinei ci de cum este fixata pe pozitie sina.

La sina UIC avem talpa sinei care este fixata din loc in loc prin prezoane(bine, prindere elastica, cum le-o spune), deci la sina UIC nu conteaza ce se intampla sus, la ciuperca, poti sa ai si groapa langa ciuperca, foarte greu sa rupi sina sau sa o smulgi din prindere actionand sus la ciuperca.

La sina OR este diferit, nu exista ciuperca sau talpa, exista un patrat de otel sprijinit / fixat pe pozitie de jos si pe laterale de piese cauciucate(elastomeri, polimeri, compozit), care la randul lor sunt tinute pe pozitie de un jgheab de otel, montat intr-un jgheab de beton. Problema ca tot ansamblul acesta beton - metal - cauciuc este sensibil la trecut cu masina peste el, nu imediat dar in timp betonul se macina putin, fierul rugineste si se deformeaza putin, intra un pic de apa, un pic de sare iarna, deformarile cresc, socurile devin mai mari pentru ca lucrurile sunt deja deformate, procesul se amplifica exponential si in final sina ajunge sa fie nesustinuta si se rupe.
Nici nu avem pe undeva sina OR puternic circulata dar separata de traficul auto. ca sa comparam.

Re: Discutii generale andrei11

Plecând de la o realitate evidentă, fundatia placii OR (de pe vremea lui Ceausescu ) lăsa foarte mult de dorit...Se scurma pământul,se bătătorea,  se punea un pat subţire de pietriş si cam asta era fundatia... Am asistat de foarte multe ori pe viu la aceasta lucrare, când tramvaiele circulau << la paletă >>. Deci nici macar nu era o fundatie unitară, se făcea jumatate apoi cealalta jumatate...)

Re: Discutii generale dimitryyyy

O alta slabiciune importanta in afara de cele enumerate de ceilalti colegi este calitatea (duritatea) otelului din care sunt alcatuite sinele  , de aici si ruperea ei extrem de des intalnita (imi aduc aminte de un articol din presa in care se vorbea de reabilitarea liniei 21, in care se vorbea de fosta linie ar fi avut vreo 2000 si ceva de suduri),in plus uzura pe interiorul sinelor si aparitia bavurilor chiar si in linie dreapta care duc la vibratii care distrug logrinele si boghiurile.
Tot ansamblu are o durata de viata foarte mica in comparatie cu sistemul clasic de cale ferata autentica.

Re: Discutii generale ByOnu

Se contruiesc peroane pe Ziduri Mosi, in fata Veranda. :mrgreen:

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale GPS

Peroane, rețea noua, de ce nu schimba si sinele, ca sa fie treaba completa?

Re: Discutii generale ByOnu

Investitiile acestea sunt realizate (a se intelege finantate) de catre Veranda, pe cand inlocuirea liniei in sine este o lucrare mult mai complexa ce nu cred ca se va realiza decat concomitent cu supralargirea strazii la doua benzi pe sens plus linii de tramvai pe centru. Intreaga trama stradala arata destul de haotic in prezent. Abia de incap doua benzi/sens + doua linii de tramvai + trotuare intre noua piata si fabrici. Daca PS2 si PMB ar fi lucrat impreuna in 2009 si ar fi avut o strategie comuna, nu s-ar fi construit piata atat de in strada. Poate mai avem noroc de un privat care sa construiasca ceva (o extensie a mall-ului, un complex de birouri, ceva ceva sa mai revitalizeze zona, fabricile nu mai au ce cauta intr-o zona atat de centrala).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

punmeister wrote:
O sa avem probe cu vreun bidirectional la Podul Mihai Bravu - Splaiul Unirii ? Inteb asta fiindca firul de contact inca e la loc.

andrei11 wrote:
Cred că trebuie să te uiți cu un ochi și  la BIG.

punmeister wrote:
Pai tocmai de aceea am adus in discutie proba cu bidirectional.

Ce naiba sa faca un bidirectional acolo ?!...
Nu ai nevoie de nici un bidirectional, ca nu esti pe Pantelimon....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului WT_fan06

Nici eu nu am inteles care e faza cu bidirectionalele...

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17  ... 59

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463908 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”