Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului
710 posts, 205380 views
📖 Pagination options
-
- andrei11
-
Posted:
-
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
andrei11
Ok, si faci metroul pana la Popoviciu in curte si faci acolo parcare pentru auto.
Si daca faci metrou pana la Otopeni o sa-si lase ăştia masinile in parcarea de la Otopeni cu 6 lei/ h ?
La faza asta chiar m-am disatrat.
S-a incercat o varianta de asta cu A 1 si parcare la Pacii, fiasco total.
Astept cu nerabdare raspunsul cu masinile care vin din preajma Ploiestiului. Ce faci cu ele daca faci metrou pana la TAROM
Ok, si faci metroul pana la Popoviciu in curte si faci acolo parcare pentru auto.
Si daca faci metrou pana la Otopeni o sa-si lase ăştia masinile in parcarea de la Otopeni cu 6 lei/ h ?
La faza asta chiar m-am disatrat.
S-a incercat o varianta de asta cu A 1 si parcare la Pacii, fiasco total.
Astept cu nerabdare raspunsul cu masinile care vin din preajma Ploiestiului. Ce faci cu ele daca faci metrou pana la TAROM
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Parcarea de la Republica (adica aceasta http://wikimapia.org/#lang=ro&lat=44.43...6&z=18&m=b ) este totusi plina in fiecare zi si la 18 se goleste, vad ca si la Berceni sunt foarte multe masini parcate( https://www.google.ro/maps/@44.3600747,...312!8i6656 rotiti imaginea), diferenta fata de Pacii este ca este gratuit, deci nu o sa vina nimeni la o parcare sa mai dea si bani, deci trebuie sa fie gratuita(sau cel putin gratuita pentru cei cu abonament valabil sau cartela validata in ziua curenta).
Si apoi daca am avea P+R-uri am avea si justificarea sa luam masuri de descurajarea a traficului in centru.
Parcarea de la Republica (adica aceasta http://wikimapia.org/#lang=ro&lat=44.43...6&z=18&m=b ) este totusi plina in fiecare zi si la 18 se goleste, vad ca si la Berceni sunt foarte multe masini parcate( https://www.google.ro/maps/@44.3600747,...312!8i6656 rotiti imaginea), diferenta fata de Pacii este ca este gratuit, deci nu o sa vina nimeni la o parcare sa mai dea si bani, deci trebuie sa fie gratuita(sau cel putin gratuita pentru cei cu abonament valabil sau cartela validata in ziua curenta).
Si apoi daca am avea P+R-uri am avea si justificarea sa luam masuri de descurajarea a traficului in centru.
- sab
-
Posted:
-
sab
Cred ca glumesti...
shoppy wrote:
poate sa ajunga M6 la fel de aglomerat ca M2
Cred ca glumesti...
-
- punmeister
-
Posted:
-
punmeister
Pentru navetisti ar fi buna o retea de S-bahn, nu de metrou.
shoppy wrote:
Sunt mii de oameni care fac naveta cu masina de la Ploiesti, si astia stau toti tot in vile de fite?
- sab
-
Posted:
-
sab
Exact, ai pus punctul pe "i. Abia astept sa vad cum o sa fie la mult-trambitatul "park& ride" si cum nu vor mai fi locuri de parcare disponibile acolo...
shoppy wrote:
diferenta fata de Pacii este ca este gratuit, deci nu o sa vina nimeni la o parcare sa mai dea si bani, deci trebuie sa fie gratuita
Exact, ai pus punctul pe "i. Abia astept sa vad cum o sa fie la mult-trambitatul "park& ride" si cum nu vor mai fi locuri de parcare disponibile acolo...
- Mentosan
-
Posted:
-
Mentosan
Nu s-a încercat nici o variantă la Păcii. Parcarea aia a fost "în funcțiune" vreo jumătate de an și a fost o glumă proastă pe bază de contract cu firmele de casă ale lui Poteraș. Acum stă abandonată, închisă cu bariere de beton. Ar trebui ca primăria să se implice serios în crearea unui Park & Ride acolo, cu abonamente lunare ca lumea și o mică zonă rezervată celor fără abonament, pentru cei care vin ocazional în București. Treaba asta trebuie să funcționeze ireproșabil cel puțin un an de zile până să poată fi trase concluzii că publicul vrea sau nu vrea așa ceva. Și bineînțeles, să fie promovată corespunzător în toate comunele și satele de pe A1.
Nu s-a încercat nici o variantă la Păcii. Parcarea aia a fost "în funcțiune" vreo jumătate de an și a fost o glumă proastă pe bază de contract cu firmele de casă ale lui Poteraș. Acum stă abandonată, închisă cu bariere de beton. Ar trebui ca primăria să se implice serios în crearea unui Park & Ride acolo, cu abonamente lunare ca lumea și o mică zonă rezervată celor fără abonament, pentru cei care vin ocazional în București. Treaba asta trebuie să funcționeze ireproșabil cel puțin un an de zile până să poată fi trase concluzii că publicul vrea sau nu vrea așa ceva. Și bineînțeles, să fie promovată corespunzător în toate comunele și satele de pe A1.
- sab
-
Posted:
-
sab
Sa crezi tu ca da Primaria milioane de euro sa cumpere acel teren de la Pacii... Iar pe cei de la Metrorex ii doare fix undeva ca nu ai tu unde sa lasi masina. Se va face prelungire de la Pacii pana la Carrefour Militari si lumea va lasa masina acolo, daca nu se va gasi o alta solutie mai buna...
Oricum am mai discutat de n ori pe tema asta si s-a concluzionat. Se face M6. Foarte bine....Vom trai si vom vedea cine a avut dreptate.
Sa crezi tu ca da Primaria milioane de euro sa cumpere acel teren de la Pacii... Iar pe cei de la Metrorex ii doare fix undeva ca nu ai tu unde sa lasi masina. Se va face prelungire de la Pacii pana la Carrefour Militari si lumea va lasa masina acolo, daca nu se va gasi o alta solutie mai buna...
Oricum am mai discutat de n ori pe tema asta si s-a concluzionat. Se face M6. Foarte bine....Vom trai si vom vedea cine a avut dreptate.
- Mentosan
-
Posted:
-
Mentosan
@Sab: În caz că răspunsul îmi era adresat mie, cui îi aparține terenul ăla ? Aveam senzația că este chiar al primăriei, parte din autogara Militari.
@Sab: În caz că răspunsul îmi era adresat mie, cui îi aparține terenul ăla ? Aveam senzația că este chiar al primăriei, parte din autogara Militari.
- sab
-
Posted:
-
sab
Nope, este teren privat.
http://www.hotnews.ro/stiri-administrat...ajarea.htm
Se asteapta investitorul imobiliar care sa-l cumpere....
Nope, este teren privat.
http://www.hotnews.ro/stiri-administrat...ajarea.htm
Se asteapta investitorul imobiliar care sa-l cumpere....
- Mentosan
-
Posted:
-
Mentosan
Atunci e superb. Nu mai avem de ce să ne batem capul cu ea
Atunci e superb. Nu mai avem de ce să ne batem capul cu ea
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Publicul vrea sa-si parcheze masina in usa blocului unde locuieste si-n usa firmei unde lucreaza, daca se putea asta sigur se gasea solutia.
Cand am parcat prima data la Pacii era plin si functiona foarte bine, dupa cateva luni m-am speriat, era gol iar sistemele automate nu mai functionau(paznicul scria de mana numerele masinilor), este clar ca s-a dorit distrugerea.
Publicul vrea sa-si parcheze masina in usa blocului unde locuieste si-n usa firmei unde lucreaza, daca se putea asta sigur se gasea solutia.
Cand am parcat prima data la Pacii era plin si functiona foarte bine, dupa cateva luni m-am speriat, era gol iar sistemele automate nu mai functionau(paznicul scria de mana numerele masinilor), este clar ca s-a dorit distrugerea.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Andrei, anul trecut a "sarit" pragul de 10 milioane si s-a apropiat de 11...
http://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/aeroportul-otopeni-a-inregistrat-10-98-milioane-de-pasageri-in-2016-16609812
Si "oficialul"
http://www.bucharestairports.ro/cnab/ro/presa/comunicate-de-presa/trafic-aerian-record-in-anul-2016
andrei11 wrote:
Mie mi-a iesit vreo 10 milioane cel mult si Otopeniul nu se va mai mari spectaculos.
Andrei, anul trecut a "sarit" pragul de 10 milioane si s-a apropiat de 11...
http://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/aeroportul-otopeni-a-inregistrat-10-98-milioane-de-pasageri-in-2016-16609812
Aeroportul Internațional Henri Coandă, cel mai mare din România, a înregistrat 10,98 milioane de pasageri în 2016, după o creștere cu 18,3% a tranzitului de pasageri pe aeroporturile Capitalei, a anunțat miercuri Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), companie care administrează cele două aeroporturi din București. Astfel, aeroportul din Otopeni a intrat într-o categorie superioară, ieșind din categoria aeroporturilor cu 5-10 milioane de pasageri pe an, în care s-a aflat în ultimii ani.
....
Si "oficialul"
http://www.bucharestairports.ro/cnab/ro/presa/comunicate-de-presa/trafic-aerian-record-in-anul-2016
Trafic aerian record în anul 2016
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat în anul 2016, pe cele două aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu, un număr record de 10,99 milioane de pasageri şi 120,7 mii de mişcări aeronave (aterizări şi decolări). Din total, pe AIHCB s-au înregistrat 10,98 milioane de pasageri şi 108,2 mii de mişcări de aeronave.
Faţă de anul 2015, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în 2016 a înregistrat o creştere substanțială, de 18,3%.
Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european. În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere substanţială a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 11,2% faţă de anul 2015.
În anul 2016, 85% dintre pasagerii Aeroportului Henri Coandă au avut ca origine sau destinaţie aeroporturi din statele Uniunii Europene.
Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au operat anul trecut 37 de companii aeriene, care au transportat pasageri către 92 de destinaţii.
-
- Robert24
-
Posted:
-
Robert24
Cresterea intr-adevar a fost mult mai mare decat toate prognozele.
Dar sa fim seriosi, nu se poate creste la infinit!
Avand in vedere:
- preturile la zboruri deja sunt la un nivel mega-decent, nu prea mai exista loc de scaderi de pret pe majoritatea rutelor
- cresterea traficului pe CND, CRA, SBZ
- potentiala deschidere in 2-3 ani a aeroportului din Brasov
cresterile se vor tempera.
Predictia mea in acest moment: cresteri cam cu 1M pax / an in urmatorii 3 ani (pana la 14M), apoi cresteri de 0,7-0,5 M pax / an in continuare.
20 M, sincer undeva intre 2025 - 2030.
Terminalul curent accepta (cu limitarile de rigoare - security si benzi bagaje) undeva la vreo 15 M pax / an. Fireste, vor apare probleme din ce in ce mai des. La anumite ore deja cozile la security sunt de afara!
Nu sunt probleme inca dpdv numar porti, parcari avioane (pentru urmatoarea perioada), in niciun caz piste (asta daca sunt ambele in operare).
Oricum, important e ca nu trebuie sa ne culacam pe o ureche si sa asteptam 15-20 mil pax.
Terminalul 2 (care oricum constructia lui va dura 3 ani minim) cam trebuie sa fie decis, si in curand ar trebui sa se inceapa construirea lui.
Asta e prioritatea nr.1! Degeaba faci metrou daca se va ajunge la saturatie!
Cresterea intr-adevar a fost mult mai mare decat toate prognozele.
Dar sa fim seriosi, nu se poate creste la infinit!
Avand in vedere:
- preturile la zboruri deja sunt la un nivel mega-decent, nu prea mai exista loc de scaderi de pret pe majoritatea rutelor
- cresterea traficului pe CND, CRA, SBZ
- potentiala deschidere in 2-3 ani a aeroportului din Brasov
cresterile se vor tempera.
Predictia mea in acest moment: cresteri cam cu 1M pax / an in urmatorii 3 ani (pana la 14M), apoi cresteri de 0,7-0,5 M pax / an in continuare.
20 M, sincer undeva intre 2025 - 2030.
Terminalul curent accepta (cu limitarile de rigoare - security si benzi bagaje) undeva la vreo 15 M pax / an. Fireste, vor apare probleme din ce in ce mai des. La anumite ore deja cozile la security sunt de afara!
Nu sunt probleme inca dpdv numar porti, parcari avioane (pentru urmatoarea perioada), in niciun caz piste (asta daca sunt ambele in operare).
Oricum, important e ca nu trebuie sa ne culacam pe o ureche si sa asteptam 15-20 mil pax.
Terminalul 2 (care oricum constructia lui va dura 3 ani minim) cam trebuie sa fie decis, si in curand ar trebui sa se inceapa construirea lui.
Asta e prioritatea nr.1! Degeaba faci metrou daca se va ajunge la saturatie!
- mcosmin
-
Posted:
-
mcosmin
Cu CFR calatori...Inainte sau dupa ce se inventeaza teleportarea?
punmeister wrote:shoppy wrote:
Sunt mii de oameni care fac naveta cu masina de la Ploiesti, si astia stau toti tot in vile de fite?
Cu CFR calatori...Inainte sau dupa ce se inventeaza teleportarea?
📖 Pagination options