MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723051 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 442 443 444 445 446 447 448  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului orex

1. Daca avea vreo importanta vorbeam de segmentul Raul Doamnei Favorit. N-as putea crede ca la Stochkolm iarna e mai usoara! ;)
2. Sa n-o dam pe clima ca cel putin in Madrid sau Barecelona toate autobuzele oricat si-ar arata varsta au aer conditionat. Totul e sa vrei sa faci!
3. Care au fost sanctiunile in ceea ce privesc intarzierile? N-am auzit de niciuna in acest rastimp!

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului sab

Ei, uite ca la noi sunt probleme la temperaturi mai mici...
Si ce spui tu la Stockholm ca este suprateran (probabil ca la linia verde te referi) sunt de fapt niste vechi linii de tramvai convertite in linii de metrou.
In mare parte metroul din Stockholm este subteran, ba chiar la adancime marisoara. Si sapat in stanca dura, rezultand niste statii deosebite.
Sursa pozei (mai sunt si altele impresionante) : http://www.urbanrail.net/eu/se/stockholm/stockhlm.htm
Spania este Spania, la noi cica nu se justifica. Si eu sunt pentru metrouri cu A/C, dar NU pentru suprateran. Multe orase (americanii de ex) care aveau metrouri pe estacade le-au dus in subteran. Asta cu suprateranul era o moda cu multa vreme in urma, acum se cam face subteran...
Stockholm.jpg (37.38 KB; downloaded 2370 times)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului punmeister

Plus ca in Stockholm sunt acum doar 2 linii de tramvaie, Sparvag City (tramvai normal, inaugurat in 2010) si Tvarbanan (metrou usor).

daca 53 de statii din cele 100 sunt supraterane ce sa-i faci? :) http://webcultura.ro/cel-mai-frumos-met...stockholm/
Asta inseamna ca a reusit ca proiectul dn capitala sa-si asigure tinta! Un transport in comun coerent.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului sab

Repet, acelea sunt niste foste linii de tramvai. Din cate cunosc eu, tramvaiul se construieste suprateran. Ce s-a construit dupa 1975 dupa proiect de metrou este subteran.

Ori noi n-avem ce sa valorificam ori nu suntem in stare! N-as crede ! Avem atata materie cenusie in tara asta cat cuprinde! Este exasperant ca nu ne mai putem pune amprenta in nicio lucrare de anvergura!

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

orex wrote:
Mai bine ne-ar uimi cu stadiul lucrarilor, mai ales in ceea ce privesc statiile Parc Drumul Taberei si Raul Doamnei. Mi-e clar ca solutia cu constructia subterana a magistralei, cel putin pe segmentul Raul Doamnei-Favorit, n-a fost cea mai viabila si fezabila. Poate asa deja circulam acum cu acest mijloc de transport ecologic si mai lasam automobilele in parcari.

Că daca era supraterana mergea la fel de bine ca Centura Bucuresti!
:lol:  :lol:  :x
:popa:
:bere:
Si iar ne comparam cu orasele din astea de provincie de sub un milion de locuitori ???
:twisted:

Aiurea! "Centura" este un program "faraonic"!

Care faraonic?...sa largesti o poteca de la doua la patru benzi???
Iar Stocholm e cam egal cu Chisinau...teoretic nici n-ar avea nevoie de metrou...
:lol:  :lol:  :lol:
Mai ai multe idei cretze potrivite ca nuca-n perete???

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Robert24

De unde comparatia cu Chisinau?....  :popa:
Stockholm are o populatie urbana de aprox. 1.5 mil locuitori, iar zona metropolitana cam 2.5 milioane
Chisinau are sub 500,000, iar toata zona urbana vreo 750,000.

Municipalitatea Stockholm are 900 mii, Chisinau aproape 800

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Robert24

Compari mere cu pere!
Crede-ma ca am fost la Stockholm si stiu ce e acolo. Nu incape comparatie cu Chisinau!

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

Chisinau si Stockholm? Misto. E ca si cum ai zice Bucuresti si Paris.

Re: Stiri despre proiect zapacitu

Sigur se va contesta pana la ICCJ.

Go to page:  1  ... 442 443 444 445 446 447 448  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”