Topic: Clubul "Flacăra roșiatică"
4482 posts, 1237493 views
📖 Pagination options
-
- adila
-
Posted:
-
Re: Clubul "Flacara Rosiatica"
adila
Adanc sau nu, traim cel mai prost dintre toate tarile Europei, iar asta nu este doar o fantoma, ci din pacate realitatea cruda.
Adanc sau nu, traim cel mai prost dintre toate tarile Europei, iar asta nu este doar o fantoma, ci din pacate realitatea cruda.
- StefanD_
-
Posted:
-
StefanD_
Hai sa nu exageram.
adila wrote:
traim cel mai prost dintre toate tarile Europei
Hai sa nu exageram.
-
- adila
-
Posted:
-
adila
Pai arunca o privire prin satele Romaniei sa vezi cum se traieste, nu te uita doar in cercul tau.
Pai arunca o privire prin satele Romaniei sa vezi cum se traieste, nu te uita doar in cercul tau.
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
Cine crezi tu ca traieste mai prost decat noi? Vezi ce preturi si ce infrastructura au bulgarii. Nici macar viitor nu avem, daca nu avem infrastructura.
StefanD_ wrote:adila wrote:
traim cel mai prost dintre toate tarile Europei
Hai sa nu exageram.
Cine crezi tu ca traieste mai prost decat noi? Vezi ce preturi si ce infrastructura au bulgarii. Nici macar viitor nu avem, daca nu avem infrastructura.
- mcosmin
-
Posted:
-
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
In primul rand, cred ca se referea la Europa unita.
Apoi: cu Moldova e redundanta comparatia daca vrem sa ne unim cu ei, tot Romania e.
Cu Rusia cred ca e o gluma, n-am trait si nu o sa traim niciodata mai bine decat rusii.
Ucrainienii si sarbii poate doar cand au avut razboaie sa fi trait mai prost. Poti sa te uiti la cati bani isi permit sa aloce pentru sport, de exemplu, si nu au cum am avut noi un Ceausescu mandru si orgolios.
In primul rand, cred ca se referea la Europa unita.
Apoi: cu Moldova e redundanta comparatia daca vrem sa ne unim cu ei, tot Romania e.
Cu Rusia cred ca e o gluma, n-am trait si nu o sa traim niciodata mai bine decat rusii.
Ucrainienii si sarbii poate doar cand au avut razboaie sa fi trait mai prost. Poti sa te uiti la cati bani isi permit sa aloce pentru sport, de exemplu, si nu au cum am avut noi un Ceausescu mandru si orgolios.
- mcosmin
-
Posted:
-
mcosmin
Cand am intrat in NATO am renuntat la orice pretentie legata de R Moldova.
Cand am intrat in NATO am renuntat la orice pretentie legata de R Moldova.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
http://www.gfk.com/ro/noutati/comunicate-de-presa/puterea-de-cumparare-este-in-crestere-in-romania/

(Rusia not included...
)

http://www.gfk.com/ro/noutati/comunicate-de-presa/puterea-de-cumparare-este-in-crestere-in-romania/
România, locul 33 în clasamentul european
Cu o putere medie de cumpărare sau venit disponibil pe cap de locuitor de 4.181 de euro, România rămâne pe locul 33 în clasamentul european, la fel ca în 2015.
Venitul înregistrat de România reprezintă aproximativ o treime din media europeană. În comparație cu 2015, România a crescut cu aproape 12% puterea nominală de cumpărare pe cap de locuitor.
Clasament 2016 Țară Nr. locuitori Putere de cumpărare pe cap de locuitor în 2016 (€)
30____________Ungaria____9,830,485______5,549 €
31____________Turcia_____78,741,053______4,941 €
32____________Muntenegru___622,218______4,874 €
33____________Romania___19,861,408______4,181 €
34____________Bulgaria____7,153,784______3,440 €
Sursa: © GfK Putere de cumpărare în Europa 2016
Dacă comparăm cele 42 de județe din România, bucureștenii au cea mai mare putere de cumpărare: 6.288 de euro pe cap de locuitor, cu 50 de procente peste media pe țară. Această cifră plasează locuitorii capitalei la aproximativ același nivel cu locuitorii din Polonia (locul 29 în Europa).
Top zece județe din România
1. București 1,855,526 6,288 €
2. Timiș 695,235 4,987 €
3. Cluj 700,443 4,931 €
4. Ilfov 430,799 4,916 €
5. Brașov 550,647 4,537 €
6. Constanța 683,077 4,523 €
7. Sibiu 399,908 4,426 €
8. Arad 426,180 4,349 €
9. Prahova 747,257 4,316 €
10. Argeș 600,026 4,263 €
Sursa: © GfK Putere de cumpărare în Europa 2016
Județele aflate în top 10 sunt de fapt singurele cu o putere de cumpărare peste media națională, toate celelalte 32 situându-se sub aceasta. Cel mai aproape de medie este județul Alba cu 4.129 de euro pe cap de locuitor, ceea ce plasează Alba pe locul 11 în clasament.
Județul Vaslui ocupă ultimul loc între cele 42 de județe din România. Puterea de cumpărare a locuitorilor săi este de 3.054 de euro. Aceasta este cu 28% sub media pe țară și la aproximativ același nivel de venit disponibil cu locuitorii Serbiei sau Macedoniei (poziția 35, respectiv 36 în Europa).

(Rusia not included...

- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
Din cate stiu, Romania are un salariu minim maricel, aproape cat Ungaria si cu siguranta mai mare decat in Rusia.
Numai ca problema este ca majoritatea au salariul minim.
Probabil ca momentan si salariul mediu este mai mare decat in Rusia.
Insa calitatea vietii depinde de foarte multi factori, siguranta locului de munca, siguranta pe strazi, nivelul de poluare, de distractie etc etc.
Una e sa mergi prin statiile noastre de metrou, alta e sa mergi in Moscova.
Una e sa te uiti cu fundul strans daca nu cumva iti rup ungurii si Tinutul Secuiesc, alta e sa ai Crimeea a doua zi.
Una e sa ai subsolul secatuit, alta e sa ai teritorii prin care nu a calcat niciodata picior de om.
Aceasta putere de cumparare care a crescut in ultimul timp datorita masurilor populiste care au incurajat consumul este foarte periculoasa, vom cumpara iarasi in dauna economisirii sau a investitiilor si imi e teama ca ajungem din nou in situatia din 2008.
Din cate stiu, Romania are un salariu minim maricel, aproape cat Ungaria si cu siguranta mai mare decat in Rusia.
Numai ca problema este ca majoritatea au salariul minim.
Probabil ca momentan si salariul mediu este mai mare decat in Rusia.
Insa calitatea vietii depinde de foarte multi factori, siguranta locului de munca, siguranta pe strazi, nivelul de poluare, de distractie etc etc.
Una e sa mergi prin statiile noastre de metrou, alta e sa mergi in Moscova.
Una e sa te uiti cu fundul strans daca nu cumva iti rup ungurii si Tinutul Secuiesc, alta e sa ai Crimeea a doua zi.
Una e sa ai subsolul secatuit, alta e sa ai teritorii prin care nu a calcat niciodata picior de om.
Aceasta putere de cumparare care a crescut in ultimul timp datorita masurilor populiste care au incurajat consumul este foarte periculoasa, vom cumpara iarasi in dauna economisirii sau a investitiilor si imi e teama ca ajungem din nou in situatia din 2008.
- mcosmin
-
Posted:
-
mcosmin
Stai tu linistit, ca nu salariul minim a fost problema in 2008. La fel cum nu va fi nici acum. Astea-s vorbe ca sa sperie lunea, promivate de anumiti politicieni ca sa isi ascunda furtul.
Stai tu linistit, ca nu salariul minim a fost problema in 2008. La fel cum nu va fi nici acum. Astea-s vorbe ca sa sperie lunea, promivate de anumiti politicieni ca sa isi ascunda furtul.
- StefanD_
-
Posted:
-
StefanD_
Pot sa compari PIB-ul pe cap de locuitor:

Oricum iei problema, Romania nu e cea mai saraca tara din nicio Europa, dar e aproape.
Pot sa compari PIB-ul pe cap de locuitor:

Oricum iei problema, Romania nu e cea mai saraca tara din nicio Europa, dar e aproape.
-
- adila
-
Posted:
-
adila
Poate nu cea mai saraca tara, dar cei mai fraieri tot suntem. In plan politic de exemplu, ca de aici pleaca totul, astazi un guvern face ceva, maine alt guvern darama tot ce a facut precedentul, indiferent de culoarea politica sau daca a fost bun sau rau. Alta: nu avem strategii pe termen mediu si lung in nici un domeniu, iar pe pe termen scurt este si mai rau: nu se realizeaza nimic. Nu-mi place situatia asta, cum nici voua nu va place, dar traiesc cu speranta, desarta probabil, ca va fi bine si la noi candva.
Poate nu cea mai saraca tara, dar cei mai fraieri tot suntem. In plan politic de exemplu, ca de aici pleaca totul, astazi un guvern face ceva, maine alt guvern darama tot ce a facut precedentul, indiferent de culoarea politica sau daca a fost bun sau rau. Alta: nu avem strategii pe termen mediu si lung in nici un domeniu, iar pe pe termen scurt este si mai rau: nu se realizeaza nimic. Nu-mi place situatia asta, cum nici voua nu va place, dar traiesc cu speranta, desarta probabil, ca va fi bine si la noi candva.
- mcosmin
-
Posted:
-
mcosmin
Asta tine doar de maturitatea clasei politice. Si de capacitatea unora de a accepta infrangerea.
Asta tine doar de maturitatea clasei politice. Si de capacitatea unora de a accepta infrangerea.
-
- adila
-
Posted:
-
adila
Acceptarea infrangerii este una si furatul caciulii este alta. As extinde ideea de lipsa a maturitatii clasei politice si pentru populatie in general. Sa nu uitam ca politicienii au fost alesi tot dintre noi, nu s-au nascut politicieni. Sau cu alte cuvinte: cum sunt alegatorii, asa sunt si alesii.
Acceptarea infrangerii este una si furatul caciulii este alta. As extinde ideea de lipsa a maturitatii clasei politice si pentru populatie in general. Sa nu uitam ca politicienii au fost alesi tot dintre noi, nu s-au nascut politicieni. Sau cu alte cuvinte: cum sunt alegatorii, asa sunt si alesii.
📖 Pagination options