MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Sisteme de informare în stații / trenuri

522 posts, 201792 views

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 38

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

Aha, deci daca nu vede trenul plecand de la capat pe linia normala, nu il mai vede deloc  pe tot traseul ?

Re: Sisteme de informare in statii BodoMinea

Nu cred că nu îl mai vede deloc, asta am crezut și eu inițial. Probabil ii urmărește parcursul mai greu și nu mai are continuitate dacă nu îl ia din capăt... (până la urmă senzori sunt peste tot nu doar la capăt... Depinde de unde încep să se afișeze pentru o anumită stație informațiile și ce timeout au) Totuși la Victoriei afișajele dau rateuri, însă când trenul se apropie apare pe ecran. La Unirii M2 sensul spre Pipera au rămas blocate de tot (sunt și în acest moment blocate blank și cu banda roșie) și din cauza altei erori.

Re: Sisteme de informare in statii andrei11

De ce va mirati ? Suntem in era tehnologiei sec XXI, depedenti aproape 100 % de "tehnologie".
Daca nu mai ai conexiune la internet / GPS, sa vedem cum mai traversezi oceanul ghidandu-te dupa stele, sau cu sextantul ( daca e soare ). Probabil ca mai exista sextante in dotarea navelor, dar tot atat de probabil este ca  nu mai exista om la bord care sa stie sa le foloseasca.
Dependenta de tehnolgie ne-a facut nu mai destepti, ci mai prosti, mai neîndemânatici, mai fricoşi. Si daca ne-am folosi creierul in alta parte. Intrebati generatia << PRO >> daca mai stie sa faca o impartire cu rest si o sa va dea cu  virgula...Da ce vorbesc eu de impartire, de scadere. Mi s-a intamplat la un Mega Image de fix 2 ori cu 2 pustoaice nou angajate. Nu stiau sa faca o simpla scadere. ( Adica sa dea rest cum ar veni ). Nu stiu de ce nu le functiona programul de calculator, sau inca nu stiau ele sa-l manevreze.
Cel putin una din ele luasem de vreo 70 si ceva de lei, i-am dat 100 si-mi ofera rest tot 70 si ceva... :twisted:
Si sa nu credeti ca a fost neatenta, am rugat-o sa mai socoteasca odata, daca dintr-o suta scazi 73,7 iti da vreo 26 nu 76... Dublu  :twisted: Ea tot 76 lei imi ofera rest...

Ieri întregul M4 nu a servit afișaje de informare...
20170123_072237.jpg (1.21 MB; downloaded 7484 times)

Azi e rândul stației Gorjului de pe M3 să nu aibă niciun display. (în rest am văzut că funcționează)
20170123_072217.jpg (269.24 KB; downloaded 7488 times)

Re: Sisteme de informare in statii mcosmin

Am observat ca acum softul are nevoie de cateva secunde sa se actualizeze cu urmatorul tren dupa ce statia s-a eliberat.

Pt ca secunde inca mai arata trenul care tocmai aplecat.

Sistemul de informare dinamică de pe M3 este în probe de funcționare.
20170316_095053.jpg (564.21 KB; downloaded 7335 times)

Re: Sisteme de informare in statii misterr

Pe M2 azi era invers: nu apărea numele stației (primul rînd era gol).

Re: Sisteme de informare in statii cris_m

Daca la metrou e atat de "precis", nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi peste 200 de ani cel de la RATB... :roll:

Poate totuși era vorba de niște reglaje / ajustări ceva.

In acest moment se fac probe la instalația de sonorizare de pe M3. Poate o să rezolve anunțurile defazate / greu de înțeles..

Re: Sisteme de informare in statii argos

Aveti idee daca s-a propus catre Metrorex sa publice online pentru fiecare dintre statii informatia de pe monitoare? Adica ora la care vine urmatoarea garnitura.
Ma gandesc ca ar ajuta, mai ales ca acum toti avem telefoane inteligente. Vrei sa pleci cu metroul si ai posibilitatea consultand online sa vezi la ce ora iti vine garnitura.
Mai mult, poate exista si persoane precum mine care schimba 3 magistrale, fiind mai mereu on the run.
Spre exemplu, schimbi M4 (Basarab) -> M1 (Erolior) -> M3   Ar prinde de minune sa stii cand vin metrourile,sa nu alergi ca disperatu' pt un ipotetic schimb.
Eu nu prea ma pricep la chestii d'astea (Html /php/java, etc), dar sunt sigur ca @BodoMinea sau alti baieti de aici ar face pagina in cateva minute daca ar avea acces la datele respective.

Re: Sisteme de informare in statii punmeister

Cred ca a facut una o aplicatie pentru asta, e si video pe youtube, cred.

Există o aplicație cu plecările Metrorex pe Google Play, dar nu folosește date în timp real. E pur și simplu orarul figurat încât să arate ca panourile cu plecările din stație.

Soluția nu e neapărat publicarea unei pagini pe site-ul Metrorex, care și așa folosește o tehnologie „end of life” și e mai mult down. Există formate standardizate pentru așa ceva.

De exemplu, datele din sistemul de informare s-ar putea prelucra ca un feed GTFS-Realtime făcut disponibil printr-un protocol buffer. Astfel de informații se pot „consuma” de către aplicații specializate populare sau aplicații proprii, un exemplu notabil este GOOGLE MAPS. Deci toate informațiile de care spui tu, ipotetic s-ar putea face disponibile prin Goole Maps / Google Now, pe care oricum majoritatea le avem deja pe telefoanele inteligente...

Mulți operatori din afară fac deja asta. Când un operator oferă informații în timp real, în Google Maps pe lângă rutele statice apar niște indicații verzi/roșii „NOW” sau „DELAYED” cu niște iconițe ca de semnal. Multe orașe se mută spre Open Data și își publică pe Internet API-ul mijloacelor de transport. Astfel Google Maps poate oferi informații publicului larg, iar dezvoltatorii interesați pot dezvolta aplicații utile în baza acelor date.

Screenshot_20170711-134245.png (214.51 KB; downloaded 6971 times)

Screenshot_20170711-134237.png (145.46 KB; downloaded 6967 times)

Așa arată pentru London Underground, care transmite în timp real pe Google Maps Transit și pe site-ul propriu al TFL informații din circulație și despre respectarea orarului.

La noi totul se ține secret, totul e de siguranță națională și trebuie ascuns și obfuscat, tot ce e util e periculos și foarte complicat și necesită foarte multe aprobări și contracte exagerat de scumpe. Avem oameni care să construiască ceva dar problema pleacă de sus, nu ai cu cine. POATE o să avem și noi realtime open-data la metrou când alții o să zboare cu trenurile prin vid.
unnamed.jpg (116.96 KB; downloaded 6962 times)

Re: Sisteme de informare in statii argos

Multumesc de raspuns! Respect!  :bere:

Re: Sisteme de informare in statii Celestin Draganescu

@BodoMinea: Te-ai dus prea departe cu exemplul la Londra. :) Budapesta este "fix peste drum" si are aceeasi solutie.

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 38

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463920 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”