De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Cutremure

765 posts, 294955 views

Go to page:  1  ... 24 25 26 27 28 29 30  ... 55

📖 Pagination options

Re: Cutremure subway guru

Am rezolvat-o si p'asta!!!
:lol:

Re: Cutremure alexxd_31

Ce prostie! E de necrezut.

Re: Cutremure URANUS

B365.RO

Proprietarii de apartamente din blocuri cu RISC SEISMIC vor fi EVACUAŢI SILIT. Care este procedura

Guvernul intră în forță peste proprietarii de apartamente din blocuri încadrate în clasa I de risc seismic și pregătește evacuarea forțată a acestora din locuință, prin executare silită, și mutarea lor într-o altă locuință, asigurată de primărie.
Guvernul va permite primarilor să semneze decizia de evacuare a unui locatar dintr-un bloc încadrat în clasa I de risc seismic pe perioada execuției lucrărilor de intervenție, după ce acel locatar a fost notificat și renotificat, dar nu a eliberat în termen locuința, scrie profit.ro. Decizia de evacuare va avea caracter executoriu de la data ofertei unei locuințe de necesitate pentru cazare temporară pe perioada execuției lucrărilor de intervenție și va putea fi adusă la îndeplinire pe calea executării silite.

Astfel, locatarul în cauză va fi obligat să se mute într-o locuință de necesitate pusă la dispoziție de primărie, banii pentru mutare și plata chiriei urmând să fie alocați din bugetul local. Practic, locatarii mutați vor achita costul întreținerii noii locuințe, nu și chiria, deoarece sunt mutați dintr-o locuință pe care o dețin în proprietate, nu în chirie.

În prealabil, proprietarii apartamentelor din astfel de blocuri vor fi obligați să permită intrarea în casă a autorităților pentru expertizare și măsurători cadastrale necesare înregistrării imobilului în cartea funciară, precum și pentru proiectare. Locatarii vor fi anunțați cu o lună înainte de sosirea autorităților, iar dacă refuză să primească vreo persoană, atunci autoritățile vor apela la instanță, de unde se vor întoare rapid cu ordonanță președințială a judecătorului, dată cu citarea părților, pentru evacuare.

La rândul lor, primarii vor fi obligați să asigure locuințe de necesitate.

La finalul lucrării de consolidare, proprietarii persoane fizice, dar și firmele care dețin în proprietate spații în acel bloc trebuie să accepte să restituie banii cheltuiți cu această lucrare în rate lunare egale cu o dobândă fixă de 5% pe an, cu o durată de rambursare de până la 5 de ani de la data recepției terminării lucrărilor de intervenție. Dacă vor întârzia plata ratelor cu mai mult de 30 de zile, le vor fi calculate majorări de întârziere. Astăzi, banii trebuie restituiți în rate lunare egale, fără dobândă, eșalonate pe 25 de ani.

În prezent, în București sunt 374 de clădiri expertizate tehnic și încadrate în clasa I de risc seismic (cu risc ridicat de prăbușire la cutremur), dintre care 190 prezintă pericol public. Acestora li se adaugă alte 302 clădiri încadrate în clasa II (la care probabilitatea de prăbușire este redusă, dar la care sunt așteptate degradări structurale majore).

http://www.b365.ro/mobi/proprietarii-de...55424.html

Re: Cutremure Sava_6115-6315

Cutremur in jurul orei  1:20 min  (28 dec). S-a simtit destul  de bine cu  2 reprize distincte: una verticala urmata de miscarea orizontala.  Sa vedem  ce zice infp-ul. Cred ca avem de-a face cu un 5-5,5 grade pe Richter.
Pe infp e dat ca 5,2 grade la 100km adancine. Fireste Vrancea!

Re: Cutremure 19jimmy84

S-a simtit destul de tare. 5,2 au anuntat la postul public de radio.

Re: Cutremure Sava_6115-6315

Eu  satu la etajul 6 si s-a simtit foarte bine unda P, unda verticala. A trosnit tocaria de lemn de la geamuri. Dupa vreo 15-20 secunde a venit si unda orizontala(unda S) care a tinut ceva... Mai lenta dar a tinut vreo 20 secunde lejer.... asta cat am putut simti...

Re: Cutremure 19jimmy84

IFP american spune că a fost de 5,6.

Re: Cutremure Robert24

Au actualizat la 5.2

Re: Cutremure alexxd_31

Asta e al doi-lea peste 5 in cateva luni. Suficient de tare sa ne trezeasca din somn.

Re: Cutremure andrei11

Eu am fost nesimtit, la ora aia dormeam tun, cred ca si visam, asta e. ( Parter ).  :(

Re: Cutremure stefan_br

Am si eu o curiozitate. Cat de sigure sunt blocurile facute in anii 60-70 din cartierul Titan? Acum ca sunt reabilitate par ca noi insa de vechimea lor nu putem sa facem abstractie.

Re: Cutremure subway guru

Mai putin sigure ca cele construite dupa '77

Re: Cutremure cris_m

stefan_br wrote:
Am si eu o curiozitate. Cat de sigure sunt blocurile facute in anii 60-70 din cartierul Titan? Acum ca sunt reabilitate par ca noi insa de vechimea lor nu putem sa facem abstractie.

Depinde si la care te referi. Uite, al meu bloc de 4 etaje (seria de H-uri) e destul de țapăn (bloc de caramida, apartamentele din blocurile astea se cumparau la acea vreme). B3 bis, de exemplu (putin dupa H-uri, tot din caramida, dar de 10 etaje), a mai dat rateuri pe ici, pe colo. Depinde si de calitatea constructiei, inaltimea si forma blocului. Toate astea au o influenta foarte mare la un cutremur mai serios...parerea mea :?

Go to page:  1  ... 24 25 26 27 28 29 30  ... 55

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463921 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”