MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Titluri de călătorie și sisteme de acces

1877 posts, 543038 views

Go to page:  1  ... 19 20 21 22 23 24 25  ... 135

📖 Pagination options
Re: Discutii: statia Laminorului TibiV

subway guru wrote:
Si da, recunosc ca am 'taxat' si eu din greu cam tot ce am prins la indemana !!!

Si din pacate nu de fiecare data justificat... :(

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing misterr

subway guru wrote:
Solutia cu tripozii la noi e de inspiratie 'pariziana' a anilor '970
Pentru cine nu mai tine minte as vrea sa reamintesc ca initial iesirea nu era 'controlata', abia ulterior s-au montat turnichetii 'morti' pe fluxurile de iesire pentru combaterea fraudei...
Și tot pentru cine nu mai ține minte, reamintesc că inițial nici la intrare „porțile” nu aveau turnicheți, ci aveau niște fotocelule (trei perechi așezate în succesiune) și cînd treceai întrerupeai pe rînd cele 3 fascicole. Deci nu exista contact fizic. Funcționau cu monede (de 1 leu), introduceai moneda, se stingea becul roșu, se aprindea cel verde și puteai trece. Dacă treceai fără să introduci monedă, fotocelulele sesizau și dădeau alarma la cabină. Abia ulterior, cînd lumea s-a obrăznicit, au fost introduși turnicheții pe intrare, și apoi cei pe ieșire.

Re: Discutii: statia Laminorului argos

TibiV wrote:
subway guru wrote:
Si da, recunosc ca am 'taxat' si eu din greu cam tot ce am prins la indemana !!!

Si din pacate nu de fiecare data justificat... :(

+1

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing ZOLI

Salutare si La multi ani!
M-am intors la munca, am fost acasa de sarbatori.
Vestea (buna) e ca voi mai lucra la proiecte Metrorex cel putin pina cind se deschid Laminorul & Straulesti.
De miine gata boldogság, incep job-ul...  :(
Un an bun va doresc tuturor,
Zoli.

Cineva a intrebat cum se baga cartela...
kártya / jegy
IMG_0229-p.jpg (129.63 KB; downloaded 3956 times)

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing subway guru

Zoli, ma bucur ca vei sta cu noi cel putin pana se va pune in functiune M4!
:bere:

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing argos

Mica intrebare pentru @scuberola sau pentru oricine altcineva dispune de info.
Sunt extrem de curios de sensibilitatea senzorilor pentru portile cu sistem contactless .
Mai exact, vreau sa stiu daca va fi acelasi sistem (cretin/tampit/facut in ciuda, etc etc) care este acum la RATB (si a existat la unii turnicheti Metrorex).
Adica niste validatoare cu o sensibilitate foarte scazuta (trebuie sa freci ridchea de tzspe ori pana-ti taxeaza..).
Dragilor, sunt convins ca ati vazut cum au aia.. 'in afara': sunt validatoare unde calatorii 'arunca' in fuga poseta/sacusa/borseta, etc si se valideaza instant. Nu gasesc acum filmulet, insa ati inteles ideea.
Asta imi doresc si eu pentru Bucuresti.
Conform stirii postate de @uvictor:
http://www.b365.ro/metrorex-cumpara-car...950.html#n
portile vor fi instalate tot de UTI. Sper din tot sufletul sa nu mai experimenteze mizerii pe noi.

Hai sa o luam pe rind, ca s-au cam amestecat lucrurile...

argos wrote:
Sunt extrem de curios de sensibilitatea senzorilor pentru portile cu sistem contactless .
Mai exact, vreau sa stiu daca va fi acelasi sistem (cretin/tampit/facut in ciuda, etc etc) care este acum la RATB (si a existat la unii turnicheti Metrorex).

Pai stai sa lamurim un lucru: la RATB nu exista nici un "senzor".
E vorba - probabil la asta te referi - de cititorul de carduri contactless...
Am lucrat f. mult la acel proiect si nu cred ca este nici "tampit", nici "facut in ciuda".
Pur si simplu cred ca nu s-au facut reglajele corespunzatoare si nici operatiunile de mentenanta periodica (tipic RO din pacate).

Adica niste validatoare cu o sensibilitate foarte scazuta (trebuie sa freci ridchea de tzspe ori pana-ti taxeaza..). Dragilor, sunt convins ca ati vazut cum au aia.. 'in afara': sunt validatoare unde calatorii 'arunca' in fuga poseta/sacusa/borseta, etc si se valideaza instant. Asta imi doresc si eu pentru Bucuresti.

Raspunsul este f. simplu: La noile porti NU este acelasi cititor de carduri contactless. Nici nu ar avea cum pt ca cel de la RATB nu stie de cardurile contactless EMV. Mai exact, la noile porti vor fi cititoare contactless similare (evident nu identice) cu cele care sint utilizate in hyper/super-market. Cit de bine merg ele la Carrefour, cam asa vor merge si la Metrosex :)
Parere personala: Chiar si asa, eu nu cred ca se va putea valida "instant"...

Conform stirii postate de @uvictor:
http://www.b365.ro/metrorex-cumpara-car...950.html#n
portile vor fi instalate tot de UTI. Sper din tot sufletul sa nu mai experimenteze mizerii pe noi.

Stirea asta nici nu merita sa-mi pierd timpul sa o comentez... Fals grosolan: nu are nici o treaba cu UTI, sumele sint eronate, etc. Deci, un total bullshit si nimic mai mult (presa din RO).
<<ZOLI>>

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing adila

Auzi Zoli, presa este la fel peste tot, inclusiv in HU sau SUA, cat despre cititoarele de la RATB problema cu ele a fost ca sunt aceleasi inca de la inceput, adica de cand au fost instalate.

adila wrote:
Auzi Zoli, presa este la fel peste tot, inclusiv in HU sau SUA...

Despre SUA nu ma pronunt pt ca nu stiu (nu urmaresc presa lor), dar in HU nu e ca la noi (spun asta in cunostinta de cauza - am lucrat pt BKV, etc si nu am citit astfel de aberatii in presa).
Dar, ma rog, e o discutie offtopic - forumul asta nu e pt astfel de polemici.
Ideea pe care trebuie sa o retii (din afirmatia mea) este ca stirea e un fals grosolan, nu are nici un fel de conotatie, imi pare rau daca s-a inteles altceva.

adila wrote:
... cat despre cititoarele de la RATB problema cu ele a fost ca sunt aceleasi inca de la inceput, adica de cand au fost instalate.

Bun, hai sa nu exageram... Nu vreau sa te contrazic, vreau doar sa incerc sa te fac sa vezi lucrurile si din alta perspectiva:
Eu am citeva validatoare RATB (portocalii) la mine la birou. TOATE functioneaza IMPECABIL !
Desigur, colegii mei au facut TOATE reglajele HW/SW pt modulul CSC reader (bazat pe un cip de la Philips/NXP). In plus au fost facute si reglajele/optimizarile aferente pentru antena RF.
Luni, daca o sa am timp (nu promit), o sa pun si poze. Imi pare rau ca nu am cum sa pun un film/clip ca sa-ti demonstrez cit de repede se face o validare pe validatorul RATB :)
Apropó: Voi folosi acelasi HW si aceeasi versiune de software ca la RATB.
Deci, concluzia poti sa o tragi singur, eu nu vreau sa impun punctul meu de vedere. :)

PS: (pt cine are simtul umorului)
Proverb coreean: "Prajitura altcuiva arată întotdeauna mai mare."
Proverb romanesc: "Iarba vecinului e întotdeauna mai verde."
Proverb ?????????? : "Validatoarele 'de afara' sint (întotdeauna) mai rapide."

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing punmeister

Chiar asa si este, eu cand am mai mers cu autobuzul, validarea se face repede, mai ales ca eu in general il validez cu tot cu portofel, nu stau sa-l mai scot.
Ca tot am zis eu ceva de nerabdarea mea, Zoli, ai idee cumva daca viitoarele carduri Metrorex au si NFC? Daca da, eu am intentia in viitor sa-mi iau un inel cu NFC (sau smart ring cum se mai numesc ele) si sa-l configurez sa fuctioneze cu cardul de Metrou. Urmand ca validarile sa le fac cu inelul.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing mcosmin

Comparatiile pe care le faceti voi aici sunt total anapoda. Sensibilitatea cititorului depinde de foarte multi factori, unii care nu au legatura cu nici cu cardul nici cu cititorul. Intr-adevar, la RATB am vazut ca dau rateuri mai des decat sa functioneze bine, dar nu pot spune cu exactitate daca e mentenanta proasta, cardul facut mai prost, sau alti factori de mediu.

Oricum, tehnologia a avansat de cand au fost bagate cititoarele RATB, probabil s-a mai imbunatatit situatia.

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing subway guru

Hai sa vin si eu cu o completare...licitatia de carduri e o licitatie pentru 'consumabile' nu pentru turnicheti...nici nu s-ar fi putut face altfel...si tchetingul RATB s-a facut tot cu UTI

Go to page:  1  ... 19 20 21 22 23 24 25  ... 135

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463874 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”