MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrari statia Brancusi

695 posts, 252965 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 50

📖 Pagination options
Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) Adrian Rosca

@133 313, priza aia de aer mititica de la TgN s-o fi finalizat de betonat? Nu i-ai mai facut poza.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) 133 313

Nu i-am facut o poza dedicata pentru ca acolo din toata magistrala azi era o exceptie (si am uitat sa specific): Rotary erau calare pe ea... sau pe langa ea... adunau strangeau materiale, aveau un camion curmezis la trotuar asa ca n-am trecut pe langa.
P.S. Camionu' e ala fara prelata.
30997055673_f4f6173bbf_c.jpg (57.61 KB; downloaded 3081 times)

Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) aztec

TibiV wrote:
Nashpa cu betonul asta...
Betonul este o "floare sensibila".
Nu vrea la mai putin de 5-10 grade, dar nu vrea nici la peste 30 de grade...

Mie mi s-a parut fascinant cum au bagat "racitoare/aer conditionat/whaterver il numim" in Barajul Hoover...
Ca sa RACEASCA betonul...
Dar deh...
Iarna nu-i ca vara in Romania.
Si "statele din sud nu-s ca alea din nord" in America...

Pai ce, la noi la baraje nu il raceau cu instalatii frigorifice?
Din cate stiu, la grosimi mari mai are obiceiul sa se incalzeasca singur(reactii exotermice ceva).

Dar nu e problema... la noi se poate si betona si asfalta la -5*c(minus)... primaria stie cum...cu un aditiv numit prostie

Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) subway guru

La baraje sunt betoane masive cu mare degajare de caldura de hidratare, la civile/drumuri sunt betoane subtirele, la metrou e 'in between'...in Bucuresti singura situatie asemanatoare cu barajele a fost la fundatia pilonilor principali de la Basarab.
:bere:

Am mai avut eu una: radier de peste 2m grosime, cam 2,500 m3 in total turnati intr-o singura sarja de 24h.

Ei, Asa mai 'micutze' au mai fost!
:bere:
Ai luat ceva masuri suplimentare de racire, altele decat cele 'clasice', ai avut reteta de betoane hidrotehnice cu 'adaos'???...sau nu a contat, ca tot era pe post de 'hopa Mitica'???

Am folosit ciment cu caldura de hidratare redusa. A fost suficient.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Daca tot am dat-o in betoane diverse stati cu ochii pe day building ca aia au inceput sa toarne un beton de egalizare in groapa sapata pana acum, acusi' baga de un planseu intemediar. Si au 4 nivele subterane!  :o Poa' sa treaca M7 direct pe la ei prin subsol.  :lol:

Adrian Rosca wrote:
Am folosit ciment cu caldura de hidratare redusa. A fost suficient.

Ce fel de beton, ca betoane hidrotehnice adevarate nu prea se mai gasesc in 'nomenclatorul' uzual...si de aici tot felul de probleme, dupa care se intreaba 'savantii' de ce sunt radierele fisurate din contractie...
:mrgreen:

Pe ici pe colo se mai gasesc cimenturi cu H in fata. Nu-mi amintesc exact reteta de beton data de proiectant, cert e ca n-a fisurat deloc.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Mai sa fie, cred ca v-am gasit subiectul dialogului... in teren.  :lol:

The Bridge, Orhideelor.

Ntz, discutam despre lucrari ceva mai vechi. La Orhideea nu stiu cum au facut, nu am urmarit.  ;)

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia Valea Argesului (Brancusi) sab

133 313 wrote:
stati cu ochii pe day building ca aia au inceput sa toarne un beton de egalizare in groapa sapata pana acum, acusi' baga de un planseu intemediar. Si au 4 nivele subterane!  :o Poa' sa treaca M7 direct pe la ei prin subsol.

Cred ca trebuie sa ne gandim deja la alt traseu pentru M7... Asta usor pe la Tribunal s-a "adjudecat". Mai ramane printre M1 si M2. Vorba romanului...de ce ti-e frica, nu scapi . :)

Cel mai haios ar fi sa expropriem si sa demolam...
:ugeek:
Ca pana ce nu ai o Hotarare de Guvern nu ai cum sa-i impiedici sa construiasca ce vor si ce-si doresc, daca nici macar in PUG nu se prevede altceva...

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 50

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433197 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”