Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1723202 views
📖 Pagination options
- TibiV
-
Posted:
-
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului
TibiV
cris_m, multumesc, chiar daca pozele arata ca eu am gresit...
Desi imi vine greu sa imi cred ochilor...

Dar asta este si mai tare...
Doar 300 de metri intre statii ?... Ce e asta, tramvai ?...

TibiV wrote:
Nu cred ca este vorba de o instalatie anti-incendiu.
Din cate stiu, incendiile electrice NU se sting cu apa.
cris_m, multumesc, chiar daca pozele arata ca eu am gresit...

Dar asta este si mai tare...
Doar 300 de metri intre statii ?... Ce e asta, tramvai ?...

- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Nu se sting incendiile electrice cu apa dar la metrou este un caz cu totul special. Nu ai cum sa bagi autospeciala in statii si tunele. Si cu pomparea spumei pe distantele alea mai greu. Deci te uiti la martorul luminos de tensiune de la intrarea in tunel si vezi daca ai tensiune in linia 3. Cand s-a stins e liber la interventie. Instalatiile de iluminat si prize oricum sunt waterproof dupa cum se observa.
Nu se sting incendiile electrice cu apa dar la metrou este un caz cu totul special. Nu ai cum sa bagi autospeciala in statii si tunele. Si cu pomparea spumei pe distantele alea mai greu. Deci te uiti la martorul luminos de tensiune de la intrarea in tunel si vezi daca ai tensiune in linia 3. Cand s-a stins e liber la interventie. Instalatiile de iluminat si prize oricum sunt waterproof dupa cum se observa.
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Incendiile electrice se sting instantaneu prin declansarea intrerupatorului(si nu cu apa), doar ca dupa un incendiu electric de obicei se aprind materialele inflamabile din zona, dupa declansarea intrerupatorului se intervine cu apa pentru stingerea materialelor inflamabile aprinse sau incandescente.
Si in tunel exista si alte surse de caldura care nu au neaparat nevoie de electricitate pentru a declansa un incendiu, cum ar fi sistemul de franarea, orice fel de mototr electric, schimbatoare de caldura, cablaj.
Incendiile electrice se sting instantaneu prin declansarea intrerupatorului(si nu cu apa), doar ca dupa un incendiu electric de obicei se aprind materialele inflamabile din zona, dupa declansarea intrerupatorului se intervine cu apa pentru stingerea materialelor inflamabile aprinse sau incandescente.
Si in tunel exista si alte surse de caldura care nu au neaparat nevoie de electricitate pentru a declansa un incendiu, cum ar fi sistemul de franarea, orice fel de mototr electric, schimbatoare de caldura, cablaj.
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Din experientele de pana acum cu metroul Bucurestean mai repede s-au spart conductele de apa decat au luat foc cablurile.
Din experientele de pana acum cu metroul Bucurestean mai repede s-au spart conductele de apa decat au luat foc cablurile.
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Special am facut poze la tot ce inseamna instalatii anti-incendiu
TibiV wrote:TibiV wrote:
Nu cred ca este vorba de o instalatie anti-incendiu.
Din cate stiu, incendiile electrice NU se sting cu apa.
cris_m, multumesc, chiar daca pozele arata ca eu am gresit...![]()
Special am facut poze la tot ce inseamna instalatii anti-incendiu
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Cristi, inca una mishto.
Tot din pozele tale...
De la DT34 la DT35 nu avem metrou... O luam pe jos.
Cel putin asa spune informatia de pe plansa... (Singura "discontinuitate" de pe traseu...
)

Cristi, inca una mishto.
Tot din pozele tale...
De la DT34 la DT35 nu avem metrou... O luam pe jos.
Cel putin asa spune informatia de pe plansa... (Singura "discontinuitate" de pe traseu...

-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Sunt multe inadvertente!
La tabel eu citesc asa: intre DT34 si DT35 nu avem tunel
Sagetile alea din tunel sunt de 'protectia vizitatorilor', in caz de ceva sa stii in ce directie este iesirea din tunel mai aproape. Evident ca distantele sunt gresite, au scris metri in loc de 'inele'?

Dar nici asa nu iese la 'socoteala'...
Nope! Incidentele electrice sunt/au fost cu mult mai numeroase, iar teava de apa e pe partea opusa sinei a treia!
Mai studiaza inainte de a te da 'rotund'!

Tibi, tunelele se mai si spala, pentru asta tot la hidrantii aia se leaga!

Asta e si explicatia pentru care i-a prin ISU in offside ca erau hidrantii 'descompletati'...
Sunt multe inadvertente!
La tabel eu citesc asa: intre DT34 si DT35 nu avem tunel
Sagetile alea din tunel sunt de 'protectia vizitatorilor', in caz de ceva sa stii in ce directie este iesirea din tunel mai aproape. Evident ca distantele sunt gresite, au scris metri in loc de 'inele'?
Dar nici asa nu iese la 'socoteala'...
133 313 wrote:
Nope! Incidentele electrice sunt/au fost cu mult mai numeroase, iar teava de apa e pe partea opusa sinei a treia!
Mai studiaza inainte de a te da 'rotund'!

Tibi, tunelele se mai si spala, pentru asta tot la hidrantii aia se leaga!
Asta e si explicatia pentru care i-a prin ISU in offside ca erau hidrantii 'descompletati'...
- VladyF
-
Posted:
-
VladyF
Profit si eu de pozele postate de TibiV sa inteb:
Ce rol au prinderile cu sufa metalica dintre boltarii tunelului?
Profit si eu de pozele postate de TibiV sa inteb:
Ce rol au prinderile cu sufa metalica dintre boltarii tunelului?
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Servesc la continuizarea electrica a armaturilor din boltari
Servesc la continuizarea electrica a armaturilor din boltari
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Azi s-a lucrat neasteptat de bine, in special in jumatatea dinspre Eroilor a magistralei. La Eroilor au adus panouri din alea cu plasa sudata rara ("model" eurowece) sa ingradeasca zona de lucru ajunsa la nivel cu carosabilul in uz.
Azi s-a lucrat neasteptat de bine, in special in jumatatea dinspre Eroilor a magistralei. La Eroilor au adus panouri din alea cu plasa sudata rara ("model" eurowece) sa ingradeasca zona de lucru ajunsa la nivel cu carosabilul in uz.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Va rog frumos nu va mai atacati si incercati sa fiti on topic.
Toate postarile off topic au fost sterse definitiv, nu le mai cautati in alta parte.
Toate postarile off topic au fost sterse definitiv, nu le mai cautati in alta parte.
- subway guru
-
Posted:
-
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Asta inseamna ca pana nu ajung TBM - urile la Opera nu se poate face nicio miscare.
Asta inseamna ca pana nu ajung TBM - urile la Opera nu se poate face nicio miscare.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Ba se poate, linia 1 e eliberata, se va folosi doar linia 2 pentru tunelele E2-PS Opera
Ba se poate, linia 1 e eliberata, se va folosi doar linia 2 pentru tunelele E2-PS Opera
📖 Pagination options