MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1724424 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 417 418 419 420 421 422 423  ... 613

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect 133 313

Gata termoficarea la DT21? Au inchis caminul cu vane de la Poiana Sibiului-Complex si nu mai abureste nimic, nici la Medlife nici la DT21. Din pacate timp de poze n-am avut, oricum se insera rapid si imi tremura mana pe telefon.
P.S. La acces DT33 s-a cofrat parapetul de capat al planseului si au realizat mare parte din umplutura cu balast, compactata frumos si toate cele. Erau inca la treaba asta seara. La trecerea de pietoni originala DT34-DT35 au inceput sa taie carosabilul si sa faca micile camine de tragere pentru semaforizare. Idem la Milea, unde au aparut noi stalpisori metalici pentru semaforele pietonale. Insatii si-au lasat nacelele la Nicolae Gaina. Mai au de lucru la troleibuz destul.
La acces Pravat a disparut gardul aproape de tot pentru avansul betonarilor la trotuar.

Re: Stiri despre proiect George

Salut, deci ne vedem maine la 10 la Favorit? Cum il recunoastem pe guru? :D

Re: Stiri despre proiect t530

Salut, A ajuns cineva?

Re: Stiri despre proiect survola

Nu e la 10.00? 10 si ceva :-)

Re: Stiri despre proiect George

Am fost pe repede inainte - la intrare erau si Robert si cativa baieti de pe forum, dar ei asteptau sa se mai elibereze - si am vazut cele trei statii. Fiind racit am fost nevoit sa ma grabesc.
Intrucat abia diseara as putea sa-mi bat capul cu incarcarea pozelor pe forum  :oops: si pana atunci sigur vor fi altii care vor pune poze mai faine, cateva cuvinte:

Favorit e cea mai interesanta statie, mai complexa. O surpriza placuta este coridorul situat deasupra liniei de garare, un pasaj foarte luminos si agreabil. Sunt foarte multe scari rulante. Notez pozitiv si gresia folosita pe trepte, foarte rugoasa, antiderapanta. In rest nota dominanta este albul, se pare ca vor fi si niste...numere la nivelul ochilor pe peretii statiei.
Din pacate, de cand a pus guru poze nu s-a mai intamplat nimic notabil, nu au terminat finisajele.

Traversarea tunelului este de fapt experienta care chiar merita...sunt foarte curate...si sistemele de prindere a sinelor sunt deja stivuite in tunel, o sa se apuce curand, din cate zicea cineva pe acolo. Se pare ca s-a perforat zidul dintre M 1 / M 5 si vor incepe sa introduca cupoanele de sina, lungi de 120 m!
Desi tunelul are doar 300 m lungime - in capatul statiei Favorit sunt tot felul de spatii tehnice - traversarea a fost destul de lunga...

Despre Dr. Taberei 34 nu voi spune mare lucru, finisajele nu sunt prea avansate si s-a vizitat doar nivelul peronului. Se pare ca tema dominanta, sper ca nu exclusiva, va fi griul...

La Orizont turul a fost mai sumar (si mai putina lume), pare cea mai colorata dintre cele trei statii (un soi de verde mustar cu rosu si galben, trebuie sa-ti placa....sau nu...). Se observa ca peronul statiei este ceva mai ingust, dar nici nu cred ca va fi o statie cu mult trafic.

Inca o vorba - dupa ce am mers pe jos distantele astea mi-am revizuit parerea ca sunt prea apropiate...

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Spre ştiinţă pentru cei responsabili.
Până la urma statia care oricum va fi gata peste vreo 4 - 5 ani se numeste Râul  Doamnei sau Drumul Taberei ?
11-26-2016 8-25-21 PM.png (374.21 KB; downloaded 2985 times)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Robert24

Aceste panouri sunt puse la misto pentru azi. Maine le dau jos. :)

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului sab

Foarte tare.  :lol:  Stii cum este...denumirea "de scena" si denumirea "de investitie"...
La fel si cu statia DT34. Toate indicatoarele erau cu DT34, iar ea cica se numeste Tudor Vladimirescu. Poate si-au dat seama ca erau putin "afumati" cand au schimbat denumirile. Si atat Dr Taberei , cat si Tudor Vladimirescu nu au nicio legatura cu ce este pe la suprafata... Puteau sa le numeasca si Charlie Chaplin.

Re: Stiri despre proiect subway guru

Portile s-au inchis, sariti cu pozulicile!
:bere:

Re: Stiri despre proiect andrei11

Hmm...Singurul lucru inedit este plimbatul prin tunel. In rest n-am prea avut ce remarca. Ok, la Orizont am spus pass, nu m-a atras, n-am intrat. Am vrut sa vad si eu tunelul.
Pe de alta parte eu prefer ( pe langa statiile cu peron dreapta ) statiile de cartier gen Nicolae Grigorescu ( sau cele din Militari ) ( cu 2 randuri de stalpi ). Nu-mi plac statiile cu stalpi pe mijloc. Dar astea deja sunt optiuni personale care nu trebuie sa fie si universale.
Oricum  initiativa a fost laudabila si trebuie apreciata ca atare.
Concluzia e ca mai e mult de lucru pana sa fie gata.

Re: Stiri despre proiect andrei11

sab wrote:
Partea interesanta mi se pare cea pe care am subliniat-o. Adica nu numai ca vor fi Bombardiere (adica dereglema magistralele care vor prelua M5), dar vom cheltui si 15 milioane de euro sa le echipam special pentru M5. Dupa care....le aducem din nou pe M1/M3 ? Oamenii astia chiar nu gandesc  ? :shock:

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe: Secţiunea de metrou Eroilor - Drumul Taberei va funcţiona în semestrul al doilea din 2017
http://www.mediafax.ro/politic/ministru...7-16007352

Secţiunea de metrou Eroilor - Drumul Taberei va funcţiona din semestrul al doilea al anului 2017, a declarat duminică ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise la metroul Drumul Taberei.
„Vă confirm data de finalizare pe care am agreat-o: semestrul doi al anului 2017, pe undeva în noiembrie, probabil, anul viitor”, a spus ministrul Sorin Buşe. Acesta a adăugat că staţiile Favorit şi Orizont vor fi gata „undeva în primăvară”.

La început, pe secţiunea de metrou Eroilor - Drumul Taberei vor circula trenuri pe care Metrorex le are deja în parcul inventar, achiziţionate în perioada 2002-2008, potrivit directorului general al Metrorex, Marin Aldea. „Vor funcţiona trenuri pe care noi le avem în parcul nostru inventar, trenuri Bombardier care vor fi echipate corespunzător, aşa încât instalaţiile din trenuri să fie compatibile cu instalaţiile de automatizare din calea de rulare, urmând ca aceste echipamente să fie mutate pe noile trenuri odată cu finalizarea achiziţiei”, a explicat Marin Aldea.

Dotarea trenurilor cu echipamentele moderne va costa „în jur de 10-15 milioane de euro, poate mai mult”, a completat reprezentantul Metrorex.

Adica 31 Decembrie 2017, si ca sa traducem exact 1 iulie 2018 cel mai devreme. Noi sa fim sanatosi.
A, de subliniat,fara Râul Doamnei.  Râul Doamnei cu ceva noroc poate sa fie gata cam prin 2020.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului abc_XC

Eu as dori sa multumesc tuturor celor care au fost implicati si care au facut posibila vizita de astazi. Am fost surprins de numarul mare de vizitatori, atat tineri cat si oameni trecuti de prima tinerete, nu ma asteptam ca evenimentul de azi sa starneasca un asemenea interes.
In zona tunelului am observat ca exista montata o teava pentru alimentare cu apa care din loc in loc are guri pentru hidranti. Acest sistem de stingere a incendiilor exista si pe celelalte magistrale sau e o noutate?

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Nu cred ca este vorba de o instalatie anti-incendiu.

Din cate stiu, incendiile electrice NU se sting cu apa.
Si chiar daca incendiul are o cauza ne-electrica, nu bagi apa peste retele electrice.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Toate tunelele de metrou au asa ceva.

Go to page:  1  ... 417 418 419 420 421 422 423  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463922 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”