MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1722475 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 416 417 418 419 420 421 422  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect Goldmund

subway guru wrote:
Chiar va recomand sa parcurgeti tunelul pedestru, merita!
:bere:

Mi-ai adus aminte de tineretea mea din Bucuresti

In primavara anului 1975(inainte de inundatiile catastrofale din iunie 1975!) s-au apucat de sapat metroul pe malul drept al Dambovitei, acolo unde ne jucam noi(in fata Operei Romane)
Am mai spus-o, eram cel mai mandru cetatean al planetei in acel an, stiind ca vom avea metrou... Cu putin timp inainte de a fi deschs traficul intre Semanatoarea si Timpuri Noi(1979), un var care lucra la sistemul electric al metroului m-a adus in premiera mondiala sa vad fiecare statie in parte si tunelurile respective. Normal ca cel mai incantat am fost de statia "Eroilor", statia de langa casa mea, dar cu siguranta care era cea mai reusita dintre cele sase...Ce pacat ca nu am avut voie sa fac fotografii(!)

numai de bine

Re: Stiri despre proiect TibiV

Goldmund wrote:
Ce pacat ca nu am avut voie sa fac fotografii(!)

Cu ce ?
Cu Smena 8M ?... ;)

Re: Stiri despre proiect subway guru

Doar nu cu aPhone 14s...
;)

Re: Stiri despre proiect andrei11

Pentru aparate foto avem topic dedicat[/color:31hs1hcv] ;)

Ce ati stabilit?
Ne vedem la ora 10:00 la Favorit???

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect 133 313

Pana la Favorit... news: se pun borduri intr-o veselie la Eroilor cu Eroii Sanitari. Se muta muntele de balast inspre Splai. Se betoneaza in PSS Elefterie la foc continuu, erau 4 cife acolo.
Spoiler/teaser.  :twisted:

Re: Stiri despre proiect ByOnu

Ia sa se faca portile deschise in fiecare weekend, ca ne prinde bine! :lol:

Bull shit!
Orice 'poarta deschisa' inseamna o saptamana de stagnare la treaba... :bere:

Re: Stiri despre proiect autob368

subway guru wrote:
Ce ati stabilit?
Ne vedem la ora 10:00 la Favorit???

Da, ne vedem la ora 10. Dar la care din accese?

subway guru wrote:
Bull shit!
Orice 'poarta deschisa' inseamna o saptamana de stagnare la treaba... :bere:

Unde stagnare ca se munceste mai de mama focului ca niciodata! :lol:

Re: Stiri despre proiect TibiV

Ai citit "Picnic la marginea drumului" al fratilor Strugatsky ? (Belea de carte! Iti da fiori... )

Sau ai vazut filmul "Calauza" al lui Tarkovski, care este transpunerea cinematografica a romanului de mai sus ?
(Eu prefer totusi cartea, dar nu conteaza preferintele mele... )

Noi suntem exact in situatia expusa acolo: incercam sa intelegem ceva pe baza "resturilor" lasate la vedere de unii mult mai avansati, al caror univers s-a intersectat, pe alocuri si doar temporar, cu al nostru...

Cam asa si cu M5...
Noi vedem acum doar cate un acces (legatura "intre lumi") si niste mutari de cabluri/conducte, care nici macar nu au treaba cu metroul in sine...

Il contrazic aici pe guru, care zice ca "Orice 'poarta deschisa' inseamna o saptamana de stagnare la treaba... "
Nu il contrazic in sensul ca nu ar constitui o perioada de stagnare - ganditi-va ca aia trebuie sa munceasca o saptamana sau doua ca sa gandeasca si sa pregateasca un santier subteran, cu tot felul de "capcane", pentru a primi fara riscuri "civili neinstruiti".
Dar cred ca stagnarea aia merita - nu mai judeca lumea avansul la M5 dupa asfaltarea de la suprafata.

Poate se lamureste lumea ca realizarea M5 nu consta in santuri la suprafata si reasfaltari... Alea sunt doar o consecinta minora... ("Victime colaterale" in limbaj militar... ;)  )

Chiar sunt curios ce concluzii veti trage dupa vizitarea santierului....

Eu m-am cam lamurit care este starea santierelor la interior urmarind topicele de fotografii (cinste pozasilor!), voi merge pentru fratele meu mai mic care este foarte curios. :bere:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect 133 313

TibiV wrote:
Cam asa si cu M5...
Noi vedem acum doar cate un acces (legatura "intre lumi") si niste mutari de cabluri/conducte, care nici macar nu au treaba cu metroul in sine...

Resturile astea de la suprafata sunt asa precum globul de cristal, te uiti in ele si ghicesti viitorul.   :lol:  Te uiti in gura centralei de ventilare vezi cate bucati de boltar au iesit si stii daca poti sa faci turul vizitatorului pe acolo. Te uiti in CV, vezi golul circular acoperit si stii ca pe jos prin tunel poti sa incepi sa pui "traverse". Te uiti in golul tehnologic din planseul superior vezi cand intra ultimele fiare si stii ca se finalizeaza armarea radierului la Parc.  :twisted: Te uiti unde abureste termoficarea si stii ca blocul tau ramane 3 zile fara apa calda si caldura.  :lol:  :lol:
Te uiti uiti la RD peste gard... si-ti bagi carja.  :lol: Te uiti in permanenta la asfaltari sa stii pe unde dai cu volanul.  :P  
Hai ca aveti traducatori, eu cel putin nu vorbesc chiar pasareste. Expresii gen "gaura de hota" le pricep si gospodinele.  :bere:

Toti aveti dreptate in felul vostru, dar nimic nu se compara cand poti vedea cu proprii ochi si poti 'pipai' nemijlocit!

Go to page:  1  ... 416 417 418 419 420 421 422  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463894 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”