MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1488811 views

Go to page:  1  ... 177 178 179 180 181 182 183  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex Radu Stanescu

Azi am observat niste bucati de beton intre sine. Nu intelegeam cum au ajuns acolo, pana am ridicat capul si am vazut ce e pe tavan. E o bucata de placa lasata cu armatura la vedere. Nu se vede foarte bine in poza, dar parea ca sta sa cada. Pare destul de grav.

pta romana.jpg (613.24 KB; downloaded 2957 times)

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Avaria este superficiala, se rezolva la urmatoarea spoiala / vopsire.

Re: Discutii diverse despre Metrorex freyutz

Astia au luat politisti si muncitori Metrorex de la treburile pe care sunt platiti sa le faca, pentru a dirija oamenii pe culoare la Unirii si Victoriei? Asa tembelism? Cum poate asta vreodata sa rezolve aglomeratia? Mi se pare putin jignitor sa fiu manat ca o vita pe drumul de la pascut spre casa. Care va fi urmatorul pas? Sa mergem tinandu-ne de manuta doi cate doi? Sau se va ajunge la ceea ce este in poza atasata?

Solutia reala este sa avem mai multe trenuri. Iar incapatanarea de a face 3 magistrale cu doar 64 de trenuri este crasa. Calculul asta tembel al lor in care 8 CAF-uri nou venite pot inlocui 12-13 trenuri IVA ce erau alocate pe M3 imi provoaca o stare de voma profunda si este matematic gresit din start sa faca asta la capacitatea de transport efectiva. Solutia de a avea cateva trenuri vechi in traseu din nou pentru a putea inlocui si redistribui trenuri catre alte magistrale mi se pare in momentul de fata singura optiune. In ideea in care numarul de calatori creste destul de semnificativ de la un an la altul in situatia actuala, si va creste si mai mult in momentul in care vor fi inaugurate cele doua statii de pe M4 si mai ales M5, care nu vor face decat sa aduca si mai multi calatori in retea din zonele pe care le deservesc, se va ajunge inevitabil si la aceasta optiune (neluand totusi in calcul trenurile in plus ce vor fi necesare atat pentru operarea M4 extinsa cat si M5). Trebuie totusi ca ea sa se intample cat mai repede, intrucat nu exista un contract in derulare pentru trenuri noi si chiar daca va fi deblocata licitatia de la DNA pentru noile trenuri, tot va dura cel putin 2 ani pana vom vedea primul tren in circulatie.
121022042304-pushers-tokyo-shinjuku-horizontal-large-gallery.jpg (118.48 KB; downloaded 3278 times)

Re: Discutii diverse despre Metrorex punmeister

@freyutz,
Crede-ma ca cei de la Metrorex se vor incapatana in continuare sa nu scoate ramele IVA din Militari pe M3, indiferent de ce evenimente apar la metrou. Ca asta cu reactivarea trenurilor IVA e cea mai buna solutie, si in acelasi timp sa vedem mai multe trenuri in circulatie. Iti dau un exemplu:
De fiecare data cand trec pe la Gara de Nord/M1 vad in fiecare zi cate 2 BM-uri in remiza.
Cat despre M4, sunt trenuri suficiente, pot avea 10+1 rezerva.

Cred ca nu vor avea incotro la cum evolueaza lucrurile. Numarul de calatori este intr-o crestere continua. Plus ca va veni iarna si vom avea si mai multi calatori ce vor migra in subteran pentru a scapa de ger/zapada/mocirla/transport de suprafata ingreunat (vorbim aici de cei care, in mod curent, pe rutele lor nu ar folosi metroul ca si mijloc de tranport din varii motive).

Re: Discutii diverse despre Metrorex florin

Nu e neapărat nevoie de "împingători", dar se poate merge pe o soluție care este aplicată și la Paris, de exemplu ("surpriză", și la alții e aglomerație la oră de vârf!  :lol:): oameni care stau în dreptul ușilor și nu mai permit îmbarcarea călătorilor când metroul este plin, astfel încât ușile să se închidă din prima. Pentru că sunt situații când următorul tren așteaptă să intre în stație, dar cel de la peron pierde timp pentru că câțiva amețiți vor ei neapărat în metroul ăsta.

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Da, ca la noi merge bine asta? Vine animalul si se inghesuie in usa si tot intra in tren. Asta tine mai mult de civilizatia care nu o avem.

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

freyutz wrote:
Cred ca nu vor avea incotro la cum evolueaza lucrurile. Numarul de calatori este intr-o crestere continua. Plus ca va veni iarna si vom avea si mai multi calatori ce vor migra in subteran pentru a scapa de ger/zapada/mocirla/transport de suprafata ingreunat (vorbim aici de cei care, in mod curent, pe rutele lor nu ar folosi metroul ca si mijloc de tranport din varii motive).

Eu nu 'cred' nimic...cifrele 'vorbeste'!
:mrgreen:
Aglomeratia actuala era perfect previzibila!!!
Statisticile multianuale arata clar ca numarul maxim lunar de calatori se inregistreaza in octombrie, noiembrie si martie...a avut/are administratia grafice speciale de circulatie pentru aceste perioade 'critice'???
:o
Iar ziua cea mai neagra e mai totdeauna martea...deh, trei ceasuri rele, care sunt doar doua 8:00-9:00
:twisted:
Va las pe voi sa comentati pe marginea acestei constatari 'istorice'...
 :bere:
P.S.
Dar vom avea grafice speciale de circulatie 'intarite' pentru sarbatorile de iarna!!!
:lol:  :lol:  :lol:

Re: Discutii diverse despre Metrorex TibiV

freyutz wrote:
va veni iarna si vom avea si mai multi calatori ce vor migra in subteran pentru a scapa de ger/zapada/mocirla/transport de suprafata ingreunat (vorbim aici de cei care, in mod curent, pe rutele lor nu ar folosi metroul ca si mijloc de tranport din varii motive).

subway guru wrote:
Statisticile multianuale arata clar ca numarul maxim lunar de calatori se inregistreaza in octombrie, noiembrie si martie...a avut/are administratia grafice speciale de circulatie pentru aceste perioade 'critice'???

Ba sa imi fie cu iertare, cifrele care arata numarul lunar de calatori sunt fundamental gresite si cred ca freyutz are mult mai multa dreptate, doar pe baza bunului simt si a observatiei directe an de an...

De ce crezi ca din top lipseste decembrie ?....
Pai este simplu: decembrie (desi ar trebui sa fie No.1 ca trafic) este luna in care se circula in mod real doar 23 de zile.
De la Craciun incolo vine "vacanta", practic ai o saptamana de "somaj tehnic"...
La nivel de intreaga luna, este "o luna slaba". Dar incearca sa te urci in metrou, la orice ora, in ultima saptamana dinainte de Craciun... :D
Incearca sa pui mana pe date despre traficul zilnic din decembrie, nu date "agregate" la nivelul intregii luni.
Pariez cu ochii inchisi ca in perioada 15-23 decembrie vei avea maximele anuale absolute...

Pe aceeasi logica "de Sf.Ioan suntem inca la pensiune sa-l serbam pe Nelu" este clar de ce nici ianuarie nu apare cu mare "trafic lunar"...
Pur si simplu debuteaza cu o saptaamana de "somaj tehnic", trafic zero.

Februarie ma nedumereste putin, mai exact lipsa ei din "lunile de top".
Dar vorbesc doar pe baza afirmatiilor lui guru, nu am cifrele in fata...
Dar nu o fi legat de faptul ca februarie are prin definitie 3 zile cu trafic zero ? Adica zilele de 29, 30 si 31 februarie ?...
In mod logic, la 3 zile din 31 cu trafic zero, "datele agregate lunare" iti vor arata ca februarie are cu 10% mai putini calatori. Corect statistic.
Dar spune-le asta si celor care se sufoca in tren in... februarie!
(Va sufocati cu 10% mai putin, avem statistici multi-anuale !...) :D

Adicatelea freyutz are dreptate.
Iarna oamenii merg mai mult cu metroul (cand pe trotuare sunt mormane de zapada, nu poti parca acolo. Si daca toate trotuarele din tot orasul sunt in aceeasi situatie... Mai bine iei metroul !...)
:lol:

subway guru wrote:
Dar vom avea grafice speciale de circulatie 'intarite' pentru sarbatorile de iarna!!!

Perfect normal....
Am scris un pic mai sus despre cosmarul metroistic din perioada 15-23 decembrie...
Cumparaturi de Craciun - nu intru in detalii, ca toti trecem prin asta in fiecare an... ;)

Nu mi-e clar ce grafice minune pot scoate cu fix acelasi numar de trenuri, dar asteptam :)

@guru: nu am cifre la indemana desi stiu ca sunt prezentate de catre Metrorex in rapoartele anuale, dar merg zilnic cu metroul de vreo 10 ani si cam pe aceleasi rute/aceleasi ore si am ochi sa vad cum numarul de calatori creste constant.

In calculul de mai sus facut de TibiV intra si luna ianuarie, care are 1 si 2 libere prin lege, plus cei care isi prelungesc concediul de sarbatori dupa 1-2 ianuarie + vacanta elevilor de la inceputul lunii.

Ne-ar ajuta intr-adevar foarte mult daca am avea o statistica pe zile si nu pe luni.

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Nu stiu de grafice dar e nevoie stridenta de mai multe trenuri pe toate cele 3 M-uri principale (M1, M2, M3). Pe M1/3 ar fi nevoie de cel putin inca vreo 5 de caciula.

Re: Discutii diverse despre Metrorex florin

Eu zic încă vreo 10, ce mama naibii, de ce-am murit la revoluție?  :roll:

Re: Discutii diverse despre Metrorex survola

Ca mișto merge, dar eu am renunțat să merg cu metroul la serviciu dimineața, prefer înghesuiala pe șosea de pe Magheru celei din metrou, urmată de cea din RATB. Îmi pare rău dar ăsta e adevărul.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Nicu24

Dacă cei de la metrou ar gândi asa cum trebuie și în interesul cetățenilor având în vedere aglomerația de la orele de vârf ar activa câteva trenuri IVA, sunt convins ca mai sunt câteva funcționale prin depouri.
Dar lor le este rușine bănuiesc sa scoată vechile trenuri pe traseu știind ca oamenii s-au obișnuit cu cele noi, nu știu ce sa zic și ce sa cred și părerea mea este ca cu 1 tura în plus pe M2 nu se simte mare lucru.
Despre M1 si M3 ce sa mai zic ca este aglomerație mai ales la orele de vârf, chiar ar fii bine sa activeze câteva trenuri vechi.

Go to page:  1  ... 177 178 179 180 181 182 183  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463823 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”