MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Accidente / incidente

2629 posts, 789246 views

Go to page:  1  ... 67 68 69 70 71 72 73  ... 188

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente alexxd_31

Tot asta am zis si eu dar nu m-am exprimat prea coerent.
O usa se blocheaza in cateva minute. Din ce zicea un cunoscut problema a durat mai mult. Le-a zis oamenilor ca e ok si pleaca mai departe. Apoi s-au sucit si au debarcat calatorii. Nu e prima data cand se repeta scenariul ăsta.  Poate aveti dreptate ca aceasta procedura sa dureze mai mult timp in cazul trenurilor CAF. La Bomardier dureaza mai mult drumul mecanucului pana la usa si inapoi decat operatiunea efectiva.

Re: Accidente / incidente mcosmin

alexxd_31 wrote:
...Nu-i asa asa ca BM-urile si CAF-urile nu au acel "sfant sistem de blocare a usilor" care exista pe IVA ?....

Bombardierele au o cheie patrata deasupra usii cu care se face bypass. probabil si CAF-urile au la fel.

Re: Accidente / incidente punmeister

Da, atat BM-urile cat si CAF-urile au o incuietoare cu cheie patrata deasupra usii, dar mai au o incuietoare si pe exterior. La BM-uri stiu ca e pe rama unde se afla indicatorul care arata ca usile sunt deschise/inchise, la CAF cred ca tot la capatul vagonului.

Re: Accidente / incidente TibiV

Imi pare rau ca pe vremea cand circulam zilnic cu IVA nu aveam smartphone...
De fapt cand eram student am dat spaga sa imi bage Romtelecom-phone in apartament... :)

Dar era buna o poza cu sistemul ala de blocare a usii la IVA.
Un surub M10 (metric 10, nu magistrala 10) cu placuta "Usa defecta" atasata direct.
Cred ca de la oprirea trenului pana la "remediere" nu dura mai mult de 3 minute...
Oldiest, but goldiest !... :D

Astea de care ziceti voi sunt atat de "discrete" (soft) incat calatorul poate sta ca boul in fata usii care nu se deschide...
"Alea de pe vrenuri" erau atat de "evidente" (hard) incat trebuia sa fii cu adevarat bou de-a binelea sa nu le vezi si sa te muti la alta usa... :D

Re: Accidente / incidente Robert24

Din manualul de operare al trenului CAF:

usa caf.PNG (19.19 KB; downloaded 2876 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente sab

Aglomeratie de nedescris in aceasta seara la Unirii.  Prin urmare, s-a gasit o solutie inedita. La ambele capete ale pasajului erau agenti de paza care formau un culoar, astfel incat sa-i separe pe cei care veneau dinspre Unirii2  de cei care veneau dinspre Unirii1 . :lol:
Si noi mergem la cimitir si la aeroport, cand exista lucrari urgente care trebuie facute in retea... :twisted:
IMG_20161031_181730.jpg (72.24 KB; downloaded 2786 times)

Re: Accidente / incidente mcosmin

Acum sincer sa fiu, mai este si lipsa de civilizatie la metrou. Lasand la o parte problemele tipice de arhitectura facuta cu **** de la Unirii si Victoriei, si calatorii se inghesuie ca animalele. Mai nou in statii sunt redate anunturi prin care calatorii sunt sfatuiti sa nu se mai inghesuie in capetele trenului si sa foloseasca toate vagoanele (cea ce e 100% corect, avand in vedere ca la unii lenea e mare si mereu se pun la capete si acolo intelenesc). Si inainte sa spui ca in capat e mai aproape de pasajul de corespondenta, gandeste-te ca oricum ai pune pasajul, tot vor fi puncte de access mai apropiate decat altele, si tot se vor ingramadi ca animalele.

Iar la Unirii este foarte complicat sa largeasca acel pasaj, pentru ca ar insemna inchiderea corespondentei pentru cateva luni, cea ce nu e OK. Multe probleme au fost mostenite si nu prea mai are Metrorex ce sa le faca.

• sab
  • Posted:
  •  

Normal, daca vii cu incropeli si utilizezi constructii care au avut alta destinatie pe post de corespondenta, asta este rezultatul...Si ce facem cu problemele, le lasam asa sa zaca inca 30 ani ? Se poate face ceva la Unirii si fara sa inchizi corespondenta actuala.Totul este sa vrei sa faci ceva.
Ma tem insa ca si Eroilor va suferi de aceeasi boala, boala corespondentelor proaste.
Cat despre statii, o fi lipsa de civilizatie, dar ce sa facem daca sunt proiectate cu partile moi si 90% din statii au iesirile situate in capete ?

Re: Accidente / incidente subway guru

Asa-i, ai perfecta dreptate tinand cont ca cerebelul e cea mai moale parte ca corpului!
:x

Re: Accidente / incidente zapacitu

Nu cred ca proiectarea e de vina. La Unirii erau proiectate doua pasaje, nu unul. Si chiar daca ai avea intrari doar la un singur capat, asta tot nu e o scuza! Civilizatia din pacate nu prea exista - asta e adevarat :(

Re: Accidente / incidente mindmasster

Si la Eroilor cum o sa fie legatura intre M5 si M1 M3 ? Un singur pasaj nu lat de 5m?

• sab
  • Posted:
  •  

zapacitu wrote:
Nu cred ca proiectarea e de vina. La Unirii erau proiectate doua pasaje, nu unul.

Si ce daca erau proiectate doua pasaje la Unirii ? Atata timp cat urci scari, mergi pana la jumatatea statiei, apoi cobori (ca deh, tocmai ai de unde, ai urcat...) asta nu este corespondenta corecta, puteau fi si trei pasaje. Corespondenta corecta era sa cobori de pe peronul M1 sub statie, sa treci pe sub linia catre Izvor si sa te indrepti catre M2.
Sau macar scarile de la U1 catre pasajul actual sa fi fost la mijlocul statiei .Bineinteles fixe si rulante... Ca rulantele la M2 sunt gandite cu partile moi. Si nu ma refer la alea la care s-a referit guru....Te duc catre o iesire din statie care nu exista initial si pentru corespondenta trebuie sa cobori scari fixe (deh, tocmai ai urcat 2 niveluri...).
La fel si Victoriei. Urcai scara ca sa cobori pe peronul catre Pipera.

Pe de alta parte, daca erau proiectate 2 pasaje la Unirii si nu s-a executat decat unul...de ce de aproape 30 ani nu se face nimic pentru a se indrepta erorile trecutului si se consuma resurse catre magistrale inutile ???

@mindmasster. La Eroilor teoretic sunt 2 corespondente. Una scurta (am notat-o cu 1) si un culoar extrem de lung si incomod (notat cu2). Ghici unde se va inghesui lumea...
Eroilor.jpg (112.16 KB; downloaded 2653 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Bucureşti: Metrou blocat între staţii, zeci de călători sunt în tren
http://www.mediafax.ro/social/bucuresti...n-15907041

O garnitură de metrou este blocată, la ora transmiterii ştirii, pe tronsolul M1, între staţiile Iancului şi Muncii, fiind vorba despre o problemă tehnică, transmit reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Re: Accidente / incidente BodoMinea

Da... era clar că e ceva în neregulă.

1105-2105 „Londra” circula în direcția Dristor 2, la Ștefan cel Mare a anunțat că staționează 3 minute (vreo 4-5 în realitate), la Obor a ajuns pe sensul de Republica, a mai mers până la Iancului și a rebrusat. S-a anunțat că pleacă în direcția Victoriei - GdN - Republica.

După acest tren, în direcția Dristor 2 a venit 1104-2104 „Berlin” pe sensul normal de mers. La sosirea acestui tren în D2 (a intrat la linia 1), pe linia 2 cum este ea semnalizată la peron (dreapta privind intrarea cu trenul în stație dinspre Muncii) BM-ul „Viena” 1111-2111 staționa închis... posibil deci să fi fost el cel cu problema.

Go to page:  1  ... 67 68 69 70 71 72 73  ... 188

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463848 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”