Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 1)

1996 posts, 401341 views

Go to page:  1  ... 96 97 98 99 100 101 102  ... 143

📖 Pagination options
  • GAC
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului GAC

Totusi nu inteleg un lucru: luni s-au montat 3 hobane, de ce nu se incearca montarea macar a 2 hobane pe zi. Daca s-ar monta 2 pe zi, ar mai dura o luna, luand in calcul si hobanele mai groase. Astfel, pe 15 noiembrie s-ar putea incepe cu placa de beton, iar pana la 1 decembrie sa fie si placa gata, inainte de vreun ger. Daca imi mai amintesc bine, in ianuarie, februarie, s-au turnat si bucati de tablier (pe la Plevnei), dar si vreo 2 piloni pe Vasile Milea, chiar langa podul cu arc.

• GAC
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului GAC

Totusi nu inteleg un lucru: luni s-au montat 3 hobane, de ce nu se incearca montarea macar a 2 hobane pe zi. Daca s-ar monta 2 pe zi, ar mai dura o luna, luand in calcul si hobanele mai groase. Astfel, pe 15 noiembrie s-ar putea incepe cu placa de beton, iar pana la 1 decembrie sa fie si placa gata, inainte de vreun ger. Daca imi mai amintesc bine, in ianuarie, februarie, s-au turnat si bucati de tablier (pe la Plevnei), dar si vreo 2 piloni pe Vasile Milea, chiar langa podul cu arc.
@Utilizator anonim: Exceptional reportaj!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului subway guru

Trei hobane s-au montat de vineri pana luni, tot cate una pe zi...
Ce s-a turnat asta iarna s-a facut doar atunci cand temperaturile permiteau...
La fel va fi si anul asta.
Ca sa fie bine, lucrurile trebuie facute 'ca la carte'...
restul e 'politichie'... ;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Goldmund

Eu de asta am intrat pe acest blog,in special sa-i multumesc domnului Utilizator anonim pentru ideea unui astfel de forum/blog si pentru fotografiile si reportajele lui
Mii de multumiri din Germania!
Multumiri si pentru ceilalti care au pus pana acum la dispozitia noastra fotografii si date tehnice(unele "reci",dar interesante)si pentru toti colaborarorii acestui blog,care merg pe alte santiere si muncesc la noi fotografii...

Ce as putea face mai mult draga Goldmund? (banuiesc ca te-ai referit si la mine...)
Intotdeauna datele tehnice sunt 'reci'...
Dar nici nu-mi permit sa va mint sau sa va 'duc cu presul'...
Si rolul de 'mesager' e destul de ingrat, toata lumea se supara cand afla adevarul, dar nu se supara pe cine trebuie, se supara pe 'curier'...
Ma bucur totusi sa aflu ca si de la distanta, te tii totusi 'in priza'...
Sa auzim cat mai multe de bine! :)

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Dr2005

Văd în reportaj că s-a pus asfalt peste liniile de tramvai şi pe porţiunile exclusiv are tramvaiului, respectiv între rampele de urcare ale tramvaiului şi în mijlocul spaţiului (acum) maro (viitor verde) din intersecţia Giuleşti/Plevnei/Orhideelor. Ce rost are acel asfalt acolo? Culoar unic pentru şmecherii cu SUVuri? Că autobuz nu cred că încap (şi, oricum, legislaţia nu permite circulaţia pe liniile de tramvai dacă drumul are 2 sau mai multe benzi pe sens).

Pentru eventuale vehicule 'de urgenta', salvare, pompieri, politie, 'girofare'... ;)

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Utilizator anonim

Sa vedeti distractie in zona curbei unde liniile sunt pe mijloc iar in lateral sunt zidurile rampelor liniilor ce urca, acolo e vizibilitate redusa si daca se gandeste vreunu sa scurteze pe acolo are toate sansele sa se intalneasca cu un vagon de pe sensul opus.  :?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului mindmasster

Eu am intrebat de ceva vreme ,de ce  se asfalteaza  in acea zona . Acolo mergea un  green -trak.sincer nu cred ca se va baga nimeni pe acolo.'e prea periculos

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului shoppy

Tigrul circulatiei bucurestene(adica treninguristul cu loganu tunat si cu TGR la numar) a incercat sa incapa pe mijlocul strazii printre tramvaie(bineinteles ca s-a infipt in ele), deci de curaj sigur nu ducem lipsa, mai ales ca regia e alaturi.

Am auzit ca asfaltul ar realiza o mai buna izolatie fonica decat betonul, poate asta e ideea.

S-a inceput lucrul si la sina de tramvai de pe Giulesti, se pare ca scot linia pana la curba.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Mircea G

Ma uitam la acesta poza ...
O sicana pe drum , un loc pentru posibile accidente , atita timp cit la noi nu s-a inventat " tinutul " benzii de mers si semnalizarea rutiera . Este acelasi lucru cu ocolitul fintinii de pe b-dul Unirii , unde toti se trezesc de pe o banda pe alta.  Aiurea rau , ba mai mult aici putem vedea si decolari .
Sint curios , avind in vedere curbele respective , pentru citi km la ora au fost gindite , caci eu le vad foarte strimte !?
Prrea mea este ca ele nu pot fi abordate in conditii de siguranta , cu trafic pe toate benzile , decit cu max 40 km/h , si in situatia asta , se pierde avantajul scurtarii drumului daca trebuie sa mergi ' ca mortul " . Speram ca pe acest drum sa se poata circula cu 60-70 km/h .
IMG_8564.JPG (215.56 KB; downloaded 2212 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului elloyy

@mindmasster
man, poti sa faci +1 ! Trecui azidmineata pe la pasaj si in 'coltul' dinspre IDM se instala no.4! Adica era atarnata deja, doar o intindeau/tensionau etc, cum se cheama.
in plus, ca noutate mai deseama, imediat dupa intersectia plevnei/giulesti, pe orhideelor spre basarab ,(cam poza DSC09975.JPG) se puneau 'opritorile' alea de fier pt a turna beton, si era nivelat frumos. Azi cred ca vedem primele tronsoane turnate in zona aia!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului andrei11

Evident ca nu gandesti corect. Si o sa scot in evidenta numai trei aspecte si nu mai multe :
1) Faptul ca nu se pastreaza benzile de circulatie la Fantana Miorita, Unirii sau orisiunde in alta parte - e treaba celor care nu respecta legea. Mai degraba sa respectam legea decat sa scoatem fantanile din mijlocul drumului. Nu crezi ?
2) Tot invoci lipsa semnelor de circulatie. Aici cred ca ai o problema personala semne sunt peste tot in Romania, unii nu vor sa le vada ( si cred ca si tu, este cred ca pentru a treia oara cand invoci lipsa semnelor de circulatie ). Si la Basarab se vor monta semne, dar ai rabdare, nu e turnat nici stratul de beton
3) Podul Basarab nu este facut pentru curse de viteza sau orice altceva ce tine de acestea, ci este un mod de a evita conflictele de trafic de la sol ( semafoare, prioritati ). Unde este problema ca te deplasezi cu 40 km / h fara sa opresti sau cu 60 km / h ? Pierzi vreo juma de minut, dar nu stai la semafoare. Acesta este avantajul principal al acestui pasaj si nu altul.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Goldmund

Bineinteles ca m-am gandit si la tine,@subway guru,precum si la @Dominatrix sau @Shoppy si la multi altii care trimit materiale foto si ne tin la curent cu noutatile.
Fara o infrastructura a trasporturilor moderna,nici un oras sau regiune/tara nu poate(pot) face fata presiunilor unui trafic modern,intr-o lume care se ...grabeste,iar nivelul de trai este dat in primul rand de eficienta acestei infrastructuri.De aceea,
sa auzim de multe santiere,
numai de bine!

PS
Bucuresti este un oras formidabil mai ales prin imperfectiunea lui stralucitoare si prin locuitorilor sai atat de diferiti(azi din nou un oras cosmopolit),insa orasul are nevoie de pasiunea oamenilor fata de urbea lor,de respectul si dragostea lor fata de tot ce reprezinta trecut,prezent si viitor...
Dragostea mea o are de mult!

Go to page:  1  ... 96 97 98 99 100 101 102  ... 143

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463910 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”