Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1726078 views
📖 Pagination options
-
- Robert24
-
Posted:
-
Re: Stiri despre proiect
Robert24
Chiar e cineva atat de credul sa creada ca va fi gata mai devreme?
Multi dintre noi suntem sceptici ca va fi gata chiar si in decembrie 2017. Am zice mai degraba - mijlocul lui 2018... Oricum, trenuri nu avem
Chiar e cineva atat de credul sa creada ca va fi gata mai devreme?
Multi dintre noi suntem sceptici ca va fi gata chiar si in decembrie 2017. Am zice mai degraba - mijlocul lui 2018... Oricum, trenuri nu avem
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului
Adrian Rosca
Vestea proasta e ca "factorii de raspundere" au luat meteahna lui Pinocchio si mint in continuare cu nerusinare:
http://www.digi24.ro/stiri/economie/tra...noi-602050
Vestea proasta e ca "factorii de raspundere" au luat meteahna lui Pinocchio si mint in continuare cu nerusinare:
http://www.digi24.ro/stiri/economie/tra...noi-602050
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
N-au ce face cu 26 de trenuri pe sectiunea Dr. Taberei - Eroilor.
N-au ce face cu 26 de trenuri pe sectiunea Dr. Taberei - Eroilor.
-
- punmeister
-
Posted:
-
punmeister
El a zis ca aloca 150 de milioane de euro pentru 26 de trenuri...
Ceva demn de noaptea mintii 
Cu alte cuvinte ne putem alege cu trenuri mai ieftine precum CAF-urile, ne trezim ca la licitatie vin doar CNR, Metrovagonmash, Skoda si alti producatori care fac trenuri iefitne.
El a zis ca aloca 150 de milioane de euro pentru 26 de trenuri...
Ceva demn de noaptea mintii Cu alte cuvinte ne putem alege cu trenuri mai ieftine precum CAF-urile, ne trezim ca la licitatie vin doar CNR, Metrovagonmash, Skoda si alti producatori care fac trenuri iefitne.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Solutia aia cu galerie insemna galerie suprapusa...cineva, careva...s-a opus...povestiri despre trecut...
Si inca o data iti repet si iti repet si iti repet pana o sa bagi bine la cap...o problema reala are multiple solutii nu doar una...e chiar asa de greu de priceput...sau o fi doar din cauza de greu de cap???
sab wrote:subway guru wrote:
..solutiile constructive concrete fac parte din proiectul tehnic de executie ce inca nu e comandat, licitat, atribuit si realizat..
Ceea ce am vrut sa spun (si sunt sigur ca ai inteles...) este ca cineva a facut acel "desen tehnic" al M5 pana la Universitate si a prevazut o galerie deschisa intre Hasdeu si Universitate. Si, probabil, un PSS/PLS la Universitatea. Iar acel cineva are mai multa calificare ca mine. Eu pot sa vin sa prevad un ditamai PLS acolo si sa nu fiu "vinovat" ca acest lucru este imposibil, pentru ca nu sunt de specialitate.
Revenind la desen, dupa vreo 8 ani, aflam ca aceasta solutie nu este fezabila. De aici rezulta :
1. cine a facut acea schita era un ageamiu si a fost platit degeaba
sau
2. solutia este fezabila si in anul de gratie 2016, dar, din diverse motive, nu mai vrem sa o aplicam...
Deci un PSS/PLS a fost prevazut de cineva la Universitate. Sau PLS/PSS era chiar statia insasi, caz in care imi este greu sa imi imaginez cum se inaugura tronsonul Dr Taberei-Universitate si, in acelasi timp, continua sa se sape mai departe catre Iancului-Pantelimon.
Dar asta este istorie, cineva a luat niste bani degeaba (acea schita nu a fost "moka"), dar nu este prima data cand se intampla asa ceva in Romania. Si probabil nu o sa fie nici ultima ora. Pentru ca sunt bani publici si nimeni nu are "grija" de ei...
Solutia aia cu galerie insemna galerie suprapusa...cineva, careva...s-a opus...povestiri despre trecut...
Si inca o data iti repet si iti repet si iti repet pana o sa bagi bine la cap...o problema reala are multiple solutii nu doar una...e chiar asa de greu de priceput...sau o fi doar din cauza de greu de cap???
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Sâc ca eu m-am prins. Pana ce nu se rezolva cu bloacele lu' Peste Prajit "ne" M 5 Hasdeu - Iancului. Hi ! Hi ! Hi !
Sâc ca eu m-am prins. Pana ce nu se rezolva cu bloacele lu' Peste Prajit "ne" M 5 Hasdeu - Iancului. Hi ! Hi ! Hi !
-
- Goldmund
-
Posted:
-
Goldmund
Eu am inteles putin altfel din cele spuse de acest director, care lasa sa se inteleaga mai multe:
daca licitatiile nu vor avea loc intr-un viitor apropiat si nu vor avea trenuri noi pana la sfarsitul anului 2017, vor folosi doar CAF-urile.
CAF-urile vor fi folosite pe M5 in orice caz, cel putin in primii ani, reiese din afirmatia directorului, asta inseamna ca doar o parte din trenurile de care ar avea nevoie Drumul Taberei-Iancului vor fi platite cu cei ...150 milioane de euro... Pana vor fi bani mai multi pentru Metrorex
punmeister wrote:
El a zis ca aloca 150 de milioane de euro pentru 26 de trenuri...Ceva demn de noaptea mintii
Cu alte cuvinte ne putem alege cu trenuri mai ieftine precum CAF-urile, ne trezim ca la licitatie vin doar CNR, Metrovagonmash, Skoda si alti producatori care fac trenuri iefitne.
Eu am inteles putin altfel din cele spuse de acest director, care lasa sa se inteleaga mai multe:
daca licitatiile nu vor avea loc intr-un viitor apropiat si nu vor avea trenuri noi pana la sfarsitul anului 2017, vor folosi doar CAF-urile.
CAF-urile vor fi folosite pe M5 in orice caz, cel putin in primii ani, reiese din afirmatia directorului, asta inseamna ca doar o parte din trenurile de care ar avea nevoie Drumul Taberei-Iancului vor fi platite cu cei ...150 milioane de euro... Pana vor fi bani mai multi pentru Metrorex
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Nota :
Am primit pe e mail o informatie de la d-l ing. Bucsan. D-l ing. Bucsan desi nu are cont aici ne urmareste ca si vizitator iar domnia sa este un inginer cu ceva experienta.
Societatea pe acţiuni ŠKODA TRANSPORTATION nu va putea participa la licitatie, din simplul motiv că nu produce şi, deocamdată, nici nu se gândeşte să producă trenuri de metrou. În portofoliul său de producţie, ŠKODA TRANSPORTATION reconstruieşte şi modernizează trenuri de metrou, construite iniţial în fosta Uniune Sovietică sau în actuala Rusie, pentru Sankt-Petersburg, Kazani, Kiev şi Praga.
punmeister wrote:
El a zis ca aloca 150 de milioane de euro pentru 26 de trenuri...Ceva demn de noaptea mintii
Nota :
Am primit pe e mail o informatie de la d-l ing. Bucsan. D-l ing. Bucsan desi nu are cont aici ne urmareste ca si vizitator iar domnia sa este un inginer cu ceva experienta.
Societatea pe acţiuni ŠKODA TRANSPORTATION nu va putea participa la licitatie, din simplul motiv că nu produce şi, deocamdată, nici nu se gândeşte să producă trenuri de metrou. În portofoliul său de producţie, ŠKODA TRANSPORTATION reconstruieşte şi modernizează trenuri de metrou, construite iniţial în fosta Uniune Sovietică sau în actuala Rusie, pentru Sankt-Petersburg, Kazani, Kiev şi Praga.
- sab
-
Posted:
-
sab
subway guru wrote:Galerie suprapusa...O informatie noua.
subway guru wrote:Prefer sa nu raspund unei asemenea abordari.
..e chiar asa de greu de priceput...sau o fi doar din cauza de greu de cap???
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
Nu are sens sa va mai certati, se va merge cu sapa ca printr-o gara sateasca prin Universitate si asta e, poate e mai bine asa, poate avem mai putine blocaje de circulatie, poate ajungem pana la urma si la Iancului.
Nu are sens sa va mai certati, se va merge cu sapa ca printr-o gara sateasca prin Universitate si asta e, poate e mai bine asa, poate avem mai putine blocaje de circulatie, poate ajungem pana la urma si la Iancului.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
De unde ai dedus chestia asta???
De unde ai dedus chestia asta???
- sab
-
Posted:
-
sab
Oi fi eu greu de cap, dar desenul nu minte .Nu pare nicio galerie suprapusa acolo, ci doar o galerie dubla, statiile Hasdeu si Cismigiu au peron dreapta, iar Universitate2 are peron central. Poate vorbim de lucruri diferite....
Oi fi eu greu de cap, dar desenul nu minte .Nu pare nicio galerie suprapusa acolo, ci doar o galerie dubla, statiile Hasdeu si Cismigiu au peron dreapta, iar Universitate2 are peron central. Poate vorbim de lucruri diferite....
tronson central sapatura deschisa.jpg (82.27 KB; downloaded 4197 times)
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Da, aia e o faza anterioara celei la care faceam eu referire...
Nu observi ca lipseste PSS Opera?
Da, aia e o faza anterioara celei la care faceam eu referire...

Nu observi ca lipseste PSS Opera?
- George
-
Posted:
-
George
Guru lasa fantasmagoriile cu galeria tronsonului central, e destul de clar ca s-a hotarat sa fie tunel dublu ca pana la Eroilor, dar ce facem cu trenurile? Hm?
Si apropo stirile care recunosc, in sfarsit, ca lucrarile actuale se termina la finele lui 2017, ti se pare fezabil?
Guru lasa fantasmagoriile cu galeria tronsonului central, e destul de clar ca s-a hotarat sa fie tunel dublu ca pana la Eroilor, dar ce facem cu trenurile? Hm?
Si apropo stirile care recunosc, in sfarsit, ca lucrarile actuale se termina la finele lui 2017, ti se pare fezabil?
📖 Pagination options