MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1784642 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 407 408 409 410 411 412 413  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect Goldmund

"Eroilor" se va incheia in nici un an, nu urmeaza santierul "Opera"-Iancului? Pe aceasta parte unde exista M1,3 si "Eroilor2", totul va fi functional, urmatorul santier va incepe din alta parte, vis a vis, respectiv  din "curtea" Operei?! Si poate ne va spune cineva daca statiile intre Universitate(2) si Iancului sunt cele pe care le stim din anii trecuti...

Re: Stiri despre proiect andrei11

Daca am inteles eu bine si daca totul merge şnur Hasdeu - Iancului - prima sapa in 1 Ianuarie 2019.
Urmatorul PLS probabil ca va fi statia Hasdeu. In parcul aferent Universitatii dupa ce vom scapa de cretinii de politicieni se poate face Organizarea de Santier cu toate acareturile. Dupa care se poate reconstitui parcul. Statiile sunt batute in cuie, respectiv Hasdeu / M 4, Cismigiu , Universitate / M 2, Mosilor / M 7, Fac de Instalatii, Iancului / M 1. Dupa cum se observa M 5 este o magistrala cu multe legaturi. Problema blocurilor neconsolidate  trebuie rezolvata inainte sa ajunga TBM - ul la ele.

Re: Stiri despre proiect TibiV

andrei11 wrote:
Urmatorul PLS probabil ca va fi statia Hasdeu.

sab wrote:
De ce spui asta ? Primul proiect (aprobat in 2008) al acestei magistrale asa era facut, cu un capat la Universitate, nu la Eroilor.

Cum de ce spun asta ?
Am vazut cu totii prea bine ce inseamna un PLS.
Merge la Academia Militara (foarte bine ales locul, spatiu suficient, posibilitati de deviere a traficului...)

La Universitate poti face maxim un PSS (desi nici PSS Elefterie nu a fost chiar "floare la ureche")
Dar daca faci acolo PSS, cum ajungi la Iancului ?!?!...

La M5 nu poti face altfel decat sa lansezi TBM-ul de la Opera si il mai scoti la Iancului.
Asta este minimul de deranj posibil.
Cu o (mult mai) buna coordonare a lucrarilor, santierele statiilor de pe traseu pot fi "deschise" (iar traficul inchis/deviat/sugrumat) maxim 18 luni. Cu o buna programare (foarte buna!),  vei avea o "gatuire" de ~ 2 km care va avansa spre Iancului. Se reface la Hasdeu, incepe la Rosetti etc...

Dar daca faci un PLS la Universitate... Pa !
Rupi orasul in doua pana cand se termnina de forat ultima sectiune de metrou. (Parcarea subterana de la Universitate nu a afectat circulatia pe Regina Elisabeta...)

Un PLS M5 la Universitate este imposibil sa nu duca la inchiderea totala a circulatiei... Cel mult sa ramana doar doua benzi (una pe sens) pentru ambulante/pompieri/trolee... Dar si asta cu mare greutate, aproape imposibil...

Este de dorit sa rupem in doua orasul la km 0+200  ?...

PS
Nu sunt eu constructor, dar cam asta imi spunebunul-simt ingineresc...
Daca gresesc, il rog pe guru sa ma corecteze, si promit sa sterg singur prostiile....

andrei11 wrote:
In parcul aferent Universitatii dupa ce vom scapa de cretinii de politicieni se poate face Organizarea de Santier cu toate acareturile.

Daca vorbesti de terenul de la statui de deasupra parcarii subterane, da sunt de acord, este loc berechet, si oricum acolo va trebui sa se sape la un moment dat...

Exista o usoara confuzie, eu ma refeream la statia Hasdeu ( Universitatea de la Opera ). Acolo se va face PLS - ul implicit organizarea de santier. Parcul Universitatii de la Opera.
TBM - urile se vor lansa de la statia Hasdeu  exact cum s-a procedat la Academia Militara.
a) Hasdeu - PSS Opera ( care va deveni CV )
b) Hasdeu - Iancului

La Universitatea de la Universitate ( cea de langa fac de Arhitectura  ) se va inchide circulatia total de la Calea Victoriei pana la Magheru ( Nicolae Balcescu, ca niciodata nu mi-e clar care e Magheru si care Nicolae Balcescu ).
De la Calea Victoriei pana la Magheru ( Nicolae Balcescu) va fi in sapatura deschisa.
Statuile probabil ca vor ramane la locul lor si peste parcarea de acolo va fi organizarea de santier aferenta statiei Universitatii / M 5. Oricum pe acolo nu se va mai circula nicicum ca nu se va mai putea.

Re: Stiri despre proiect George

Deci voi vreti sa faceti PLS in curtea facultatii de drept, unde se pupa studentii acum?!  :lol: si sa desfiintati si acel mini-peco de pe colt, presupun...

Daca e asa, fac poze din facultate...

Da, exact acolo va fi statia. Dar asa cum ti-am spus, nu inainte de 1 Ianuarie 2019.
Daca citesc eu bine schita asta statia va fi sub bulevard   dar cu siguranta organizarea de santier in curtea facultatii.
10-26-2016 9-36-44 PM.png (1.09 MB; downloaded 4421 times)

Am rabdare...pana atunci imortalizez fotografic situatia actuala...

Pentru ca intre timp a aparut schita: este in curtea facultatii, dar cumva pe lateral, acolo unde se termina Aripa Vasile Parvan, nu in curtea centrala, din zona careului facultatii, ca sa zic asa.

Doi  ani pe putin e timp berechet.

andrei11 wrote:
Exista o usoara confuzie, eu ma refeream la statia Hasdeu ( Universitatea de la Opera ). Acolo se va face PLS - ul implicit organizarea de santier. Parcul Universitatii de la Opera.
TBM - urile se vor lansa de la statia Hasdeu  exact cum s-a procedat la Academia Militara.
a) [Hasdeu - PSS Opera ( care va deveni CV )
b) Hasdeu - Iancului

Deci nu PLS Universitate (Bd.Elisabeta)- Magheru/N.Balcescu...
Eu asta incercam sa explic: ca la Universitate nu scoatem/nu bagam TBM-urile
Acolo TBM-urile trec ca expresul prin halta... :)

andrei11 wrote:
La Universitatea de la Universitate ( cea de langa fac de Arhitectura  ) se va inchide circulatia total de la Calea Victoriei pana la Magheru ( Nicolae Balcescu, ca niciodata nu mi-e clar care e Magheru si care Nicolae Balcescu ).
De la Calea Victoriei pana la Magheru ( Nicolae Balcescu) va fi in sapatura deschisa.
Statuile probabil ca vor ramane la locul lor si peste parcarea de acolo va fi organizarea de santier aferenta statiei Universitatii / M 5. Oricum pe acolo nu se va mai circula nicicum ca nu se va mai putea.

Da, dar una este sa inchizi circulatia cat timp se va executa statia Universitate si alta este sa inchizi circulatia pana cand se vor termina complet tunelurile pentru ca acolo ai vrea sa faci PLS-ul...
Eu asta am spus: exclus PLS la Univeritatea-Universitate (adica aia de langa Arhitectura... :D )

andrei11 wrote:

OK, dar pentru un timp mai scurt.
Iar statuile sigur vor ramane la locul lor, caci nu va accepta nimeni ca M5 sa intre prin parcarea subterana de sub ele... ;)
(Nci nu ar avea ce sa caute pe acolo...)

O mica precizare: daca in cazul cartierului Dr. Taberei s-a tolerat o intarziere foarte mare si toti cei care nu stau aici au facut mistouri si bancuri, in cazul tronsonului central nervozitatea va fi ceva mai mare (sunt delicat) si opinia publica va presa puternic, nemultumita de inchiderea unor asemenea artere. E o ocazie de a pune in practica conceptele alea moderne cu biking-ul si hiking-ul  :lol:
Dar lucrarile vor trebui sa aiba o coerenta si o fluenta pe care cele actualmente in curs de desfasurare nu au avut-o.

Re: Stiri despre proiect subway guru

Organizarea TBM nu are loc decat pe Hasdeu, de la benzinarie spre Plevnei...pe acelasi amplasament va fi sa fie si organizarea pentru Hasdeu2 pe M4...

George wrote:
in cazul tronsonului central nervozitatea va fi ceva mai mare (sunt delicat) si opinia publica va presa puternic, nemultumita de inchiderea unor asemenea artere.

Daca nu se misca "cu talent", responsabilii lucarii nu vor trebui sa cumpere carne tot restul vietii lor...
Vor primi nu doar frigidere, ci intregi hale frigorifice pentru WW3 pline de muuuuuulta carne... :D

subway guru wrote:
Organizarea TBM nu are loc decat pe Hasdeu, de la benzinarie spre Plevnei...pe acelasi amplasament va fi sa fie si organizarea pentru Hasdeu2 pe M4...

Wow !...
Asta mi se pare cea mai interesanta postare a anului !...
:bere:

Re: Stiri despre proiect subway guru

Hai sa nu exageram...ca e la mintea cocosului si piciorul broastei!
:bere:
Dar asteptam licitatia de proiectare...ca fara proiect...nimic nu e!!!
:mrgreen:

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sab

TibiV wrote:
Cum de ce spun asta ?
Am vazut cu totii prea bine ce inseamna un PLS.
Merge la Academia Militara (foarte bine ales locul, spatiu suficient, posibilitati de deviere a traficului...)

La Universitate poti face maxim un PSS (desi nici PSS Elefterie nu a fost chiar "floare la ureche")
Dar daca faci acolo PSS, cum ajungi la Iancului ?!?!...

Noi stim, Tibi, se pare ca altii nu stiau. Ideea este ca aveam un proiect aprobat care se termina la Universitate. Si as vrea sa stiu si eu cum se executa acest proiect, acesta era sensul interventiei mele. ;)
Acest proiect, de mai jos..Pana la Hasdeu sa spunem ca este ce avem acum, cu tuneluri...De acolo incepe discutia, cu excavatie deschisa de la Hasdeu pana la Universitate si cu tuneluri de la pasajul pietonal Universitate incolo...Schita asta nu este facuta de vreun amator...
tot2_118.jpg (76.5 KB; downloaded 4293 times)

Go to page:  1  ... 407 408 409 410 411 412 413  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2717 forum members have written 465797 posts in 5816 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”