MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Accidente / incidente

2630 posts, 791828 views

Go to page:  1  ... 65 66 67 68 69 70 71  ... 188

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente alexxd_31

Da! Au fost foarte suplinentate! Astia chiar ne iau drept prosti. Spre Berceni treceau la un minut jumate. Era foarte greu sa întoarcă unul din Romana sau Victoriei spre Pipera.

Re: Accidente / incidente punmeister

As intelege la IVA sa crape usile, ca alea sunt actionate pe aer :popa:

Re: Accidente / incidente oache81

Asa se intampla daca e totul proiectat la minim cu gandul la profit maxim.
Orice depaseste uzura si incarcarea normala il face sa crape.
Si calatorii sunt de vina, dar pe de alta parte prea crapa usile la CAF-uri.
Prea se rupa barile, se dezlipeste linoleul si se incalzesc motoarele.
Ce noroc pe aia de la Alstom ca el expira in curand contractul si n-or sa fie obligati sa le faca ei mententanta, ca in locul lor n-as participa in veci la o noua licitatie.
Pai peste 10 ani o sa se strice cate o usa la fiecare statie.

P.S.  La IVA daca te prinde in usa crapi tu nu crapa usa, ca pe ala saracu de l-a tarat pana in tunel la Bazilescu acu un an.

Re: Accidente / incidente shoppy

Da, suntem in stare sa facem usi care nu se strica si omoara oameni inca de acum 50 de ani, poate ca este loc de ceva progres.
Calatorul este de vina doar daca se apuca sa ia usa la suturi, altfel nu se justifica, usa ori este proiectata ori este reglata prost.

Re: Accidente / incidente oache81

Pai conform regulilor nu ai voie sa te sprijini de usa, dar in realitate pe M2 sunt cam 3-4 pe care ii strange usa cel putin la Victoriei spre Aviatorilor asa e mai mereu dimineata.Asa ca ei sunt acoperiti de regulament.Oricand pot demonstra ca usa nu se strica 50 de ani de acu inainte daca nu o atinge nimeni.

Re: Accidente / incidente mcosmin

Toate problemele pleaca de la lipsa trenurilor. De cand cu CAF-urile, brusc M2 nu mai poate rebrusa la 90 de secunde (FALS, era posibil si sustinut pe vremea Bombardierelor), si asa se aglomereaza si mai mult fiecare tren.

Oricum si la BM-uri mai cedau usile. Imi aduc aminte o faza cu o usa care nu se mai inchidea. A venit mecanicul, a izolat-o cumva si a fortat-o cu un paznic sa se inchida. A lasat 2 paznici la usa cu pricina sa nu se apropie nimeni. In maxim 3 minute trenul a plecat mai departe cu calatori. Nu trebuie pierdut timp cu incercarea remedierii. Toate  lumea  jos si plecat mai departe spre unul din capete.

Da, oamenii sunt acoperiti de reguli, nu ai voie sa te sprijini, sa impiedici inchiderea si sa urci/cobori dupa anuntul de inchidere, deci teoretic de usa aia nu are voie sa se atinga nimeni niciodata.

Re: Accidente / incidente mcosmin

Pai acum trebuie sa privim si partea lor a problemei: vine unu de 150 de kg si incepe sa traga de usa si aia e. Totusi usa este un consumabil si este un mecanism mobil, prin natura lui tinde sa se strice daca nu este reglat sau daca este fortat.

Dar mi se pare stupid sa retragi tot trenul doar ca nu iti merge usa, ar trebui facut bypass si gata. Am vazut BM-uri care au circulat 2-3 zile la rand cu o usa defecta (era un afis pe ea), si nu patea nimeni nimic.

Pai mai bine il retragi decat sa pierzi 15 minute incercand sa o repari.

Usile de V3A au un mecanism foarte bun, usa se inchide incet si daca loveste in pasageri se opreste, se retrage putin si apoi incearca din nou, si pana la urma se inchide, se poate aplica ceva asemanator si la metrou.
Problema a fost din nou una de caiet de sarcini din partea Metrorex, in loc sa se tina seama de conditiile din teren s-a mers pe usi care se inchid/deschid foarte repede ca sa se minimizeze timpul din statii, doar ca degeaba minimizezi 1min/cursa si apoi blochezi zilnic toata magistrala cand prinzi pe unu cu asa.

Re: Accidente / incidente Trole

Presupun că trenul de azi o fi avut vreo problemă mai gravă, nu doar o simplă ușă defectă.
Dacă nu a fost așa, atunci e o problema operaționala care trebuie urgent procedurată. Sper că fiecare ușă are posibilitatea să fie blocată (asigurată) manual de către mecanic, astfel încât, în situații similare, să fie posibilă continuarea circulației cu doar o ușă anulată. Iar cu etichete de avertizare a nefuncționării unei uși se poate dota lesne fiecare tren. La IVA, ușa se bloca cu o tijă metalică ce avea și anunțul atașat. Sper că acum nu s-a considerat imposibilă apariția unui astfel de defect.
Scoaterea unui tren plin din circulație în mijlocul traseului, la ora de vârf, e clar cea mai proastă variantă. Iar dacă totuși e necesară, ar trebui analizată serios posibilitatea întoarcerii unei rame de pe sensul opus, care să suplinească capacitatea de transport pierdută.
PS Vorbim de o ușă pentru un vehicul pe șine destinat transportului în comun de masă. O ușă care trebuie să reziste la sute de acționări pe zi, care este clar supusă la ”presiuni” reale din partea publicului și trebuie să reziste. Ca reglementare, există EN14752 pentru treaba asta, de exemplu. Nu e vorba de vreo ușă plasă de țânțari de la balcon.

Re: Accidente / incidente andrei11

mcosmin wrote:
Pai acum trebuie sa privim si partea lor a problemei: vine unu de 150 de kg si incepe sa traga de usa si aia e.

Negativ, ar trebui sa vina si unu' de jumatate de tona si sa nu se intample nimic.
N-am inteles, la trenurile japoneze unde sunt presati cetatenii ca in conserve nu se exercita nicio presiune asupra usii ? Chestia asta ca usa s-a defectat ca s-a fortat e de adormit copii. Pardon, nici ei  nu cred ca mai adorm la astfel de lucruri. Atunci intreb, de ce v-ati pus toti usi metalice pe la apartamente ? Din cauza de etansietate ? Nu cred.

Dupa parerea mea usile nu au nimic. Sigur un lot de sensori chinezesti genereaza aceste probleme. Imi pare rau ca nu am fost atent la numarul/ numele garniturii. Cand a tranzitat statia Universitate avea toate usile inchise iar in cabina daca nu ma insel erau 2 persoane.

Go to page:  1  ... 65 66 67 68 69 70 71  ... 188

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 464021 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”