MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1489404 views

Go to page:  1  ... 176 177 178 179 180 181 182  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

Bre sab, simtul umorului se pare ca e ultimul lucru ce ne-ar lipsi!
:bere:
15000calatori/zi cam cum suna?...ca un tramvai i-ar cara pe toti intr-o singura ora...
Si cam ce 'cadenta' vor avea, ca nu se pune doar durata efectiva a traseului ci si timpii de asteptare...
Poate afla cineva de la CFR/pmb despre conceptul tram/train, ca mie asta mi se pare singurul aplicabil in speta...restul sunt basme cu elefanti albi...mowgli

mcosmin wrote:
Se apropie campania electorala.

Sa intelegem ca Dl Leon Danaila e candidatul 'Metrou'?...candidat mai valoros, utilizator de metrou nici ca s-ar putea imagina...parerea mea!...restul...habar nu au cat costa o cartela de metrou sau o franzela...

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Am trecut prin exercitiul asta si in 2012. Sau ai uitat?  :mrgreen:

De uitat n-am uitat nimic, am memorie de elefant, doar m-am intrebat!
:bere:

Re: Discutii diverse despre Metrorex aztec

Bun proiectul.. dar, din pacate nu este extrem de util in aceasta faza.
Adica ma gandesc ca trebuiau facute mai intai o alta gramada de facilitati, gen parcari, trecerilela nivel cu calea ferata reabilitate, poduri peste centura.
Ma gandesc ce va fi de ex la Domnesti cu traficul pana se face podul promis de decenii, cand va trece un tren la 15 min.
Si trenul acela va avea si statie tocmai acolo. Deci cam minim 5 min bariera din 15 min.
Identic si acolo unde mai sunt probleme de tarfic si sunt propuse poduri peste centura de ani de zile,.... fara finalizare....
Apoi degeaba ajungi la tren daca nu ai unde parca...si pe centura nu prea ai daca nu esti tir.
Apoi emai utila o legatura circulara, nu una ce leaga 2 gari....din care una cvasiparasita.
Si acest inel foarte bine deservit de RATB si metrou.
Adica mutate capetele RATB in zona Garilor de centura.
Insa podurile alea promise....
Cred ca il implementeaza acum... si pana sa se faca proiectele de fezabilitate la prelungiri statii metrou,pana sa se faca parcari constatam ca nu este utilizat de public, ca ajunge sa creeze mai multe probleme de trafic...se sisteaza  si asa omoram un proiect bun.

Pai astea sunt responsabilitatile altor companii.

Re: Discutii diverse despre Metrorex aztec

Pai care... ca exceptand RATB-ul... majoritatea tin de MT.
Deci avem 2 mari entitati PMB si MT.

CFR infra se ocupa de calea ferata, restul sunt la Compania de Drumuri si Poduri (sau cum se numeste ea), la RATB, la PMB, sunt mai multe entitati. Daca e sa te gandesti, totul sta sub Guvern, dar puterea de decizie este descentralizata. Daca CFR infra e singura care a venit cu partea ei de proiect, ea poate sa fie inceputa, trenul are drept de trecere la nivel, nu-i trebuie pod  :twisted:

Re: Discutii diverse despre Metrorex BodoMinea

Discuția despre acest proiect de circulație a trenurilor de călători în regim de tren urban pe inelul de centură feroviară a Bucureștiului e amplă și va continua să se dezvolte în următoarele luni, deci cred că ar trebui mutată într-un topic propriu, aici să se lase doar ce era relevant cu automotorul Desiro în depou și eventual ce era despre viitoarele corespondențe cu metroul, și să se lase link la noul topic (aici și la Știri și feroviare unde s-a mai postat despre asta
viewtopic.php?f=34&t=120&start=812#p222071).

Anyway, pompieri la Anghel Saligny. O doamnă de la Metrorex le spunea câte ceva despre accesele în stație și despre spațiul tehnic din capăt, probabil ceva exercițiu sau training.
20161025_133004-min.jpg (1.46 MB; downloaded 2779 times)

Also, tot la AS, ambele monitoare cu plecările trenurilor, de la ambele linii arată în colțul pentru numărul liniei '2'. Probabil a fost mai ușor să le configureze așa din moment ce arată aceasi informație, dar tot e puțin ilogic să ai o linie 'duplicat' ca doar nu intră trenurile suprapuse :lol:

Re: Discutii diverse despre Metrorex ByOnu

Care este rationamentul pe care s-a mers cand s-au ales statiile in care s-au montat afisajele electronice in statii? In afara de statiile de legatura (Unirii, Victoriei, Dristor, Eroilor, Nicolae Grigorescu, Basarab?), unele au, altele n-au.

Tronsonul comun - au toate, logic, sa stii unde mergi.
Apoi pe M3 (au toate) si in celelalte statii de corespondenta, din nou, ca sa stii unde mergi. Gara de Nord se considera statie de corespondenta in cazul acesta, la fel si Dristor 2. Pe M4 au toate, in diverse forme, ca doar e magsitrala cea mai noua si moderna.

Cred ca s-a intentionat sa se puna in toate statiile dar probabil nu au mai avut bani si pentru M1 si M2.

Re: Discutii diverse despre Metrorex punmeister

Si acu' intebarea zilei:
Daca dimineata si dupa-amiaza/seara pe M2 se asigura un interval bun, de ce la pranz (12-14) intervalul de pe M2 devine asa execrabil, de 6-8 minute?

Ca sa nu care trenurile aer?

Re: Discutii diverse despre Metrorex punmeister

Cred ca ai zis asta din sarcasm, crede-ma ca la orele 12-14 trenurile sunt efectiv full, jur, fiindca eu la orele alea plec de la liceu (13:20-14:20 depinde de orar) si ajung sa stau 15 minute la Romana ca prostu' fiindca primele 3 trenuri sunt pline.

Go to page:  1  ... 176 177 178 179 180 181 182  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463839 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”