MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Știri și articole din presă

2093 posts, 742625 views

Go to page:  1  ... 89 90 91 92 93 94 95  ... 150

📖 Pagination options
Re: Stiri si articole din presa mcosmin

Hotnews + ministrul transporturilor.  :popa:  :popa:  :popa:
Nimic de vazut aici, mergem mai departe.

Re: Stiri si articole din presa subway guru

sab wrote:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-213 ... arie.htm

Etapa a doua a proiectului, care va necesita 5 milioane de euro, presupune legarea centurii feroviare la statiile de metrou Preciziei si Berceni si va fi gata la sfarsitul anului viitor.  :?:  :?: .

La Berceni e suficient un peron la capatul liniei de probe si o naveta cu o rama IVA de doua vagoane...supersimplu si necostisitor...

Re: Stiri si articole din presa andrei11

Atât ne mai trebuie, o naveta care sa vina "pe invers" la Berceni. Unde o mai "strecori" si naveta asta la cadenta cu care vine acum M 2 la orele de vârf ?

Se poate rezolva...nu e chiar imposibil...chiar te provoc sa vii cu o 'varianta'...
Mai lasa naibii proiectele din trecut si apleaca-te pe un proiectzel de viitor!!!
:bere:

Re: Stiri si articole din presa andrei11

E chiar simplu, prelungim peronul actual ( cel de sosire ) cât e nevoie. E loc destul. Evident "mai incolo" trebuie ceva macazuri, racorduri, dar e relativ usor. Nu vad ce poti face cu sina III daca vine vreun bezmetic intre actuala statie de metrou si statia CFR si vrea sa traverseze liniile.
PS : N-am ce proiecte de viitor sa expun, sunt altii mai calificati ca mine sa posteze.
Lasa ca-s bune si alea din trecut, am cititorii mei care se intereseaza de ele. Si nu putini. :mrgreen:

Aha, deci se poate!!!...hai, puneti fantezia si imaginatia la lucru...un trotuar rulant ceva, un pasaj pietonal la centura...cum asa, chiar nimic-nimic si closet in fundu' curtii???
:bere:
P.S.
Urmatoarea intrebare 'carcotasa' previzibila...unde punem parcarea intermodala???
:bere:  :bere:  :bere:
P.P.S.
Viata noastra chiar nu ar avea un rost daca nu ne-am preocupa ce lasam copiilor si nepotilor...iar istoria n-au decat sa o scrie istoricii...daca vor fi in stare!
:popa:

Re: Stiri si articole din presa TibiV

Cred ca am fi complet incompenti daca nu am "reingropa" M2 inainte de DNCB, ca sa sub-traverseze DNCAB si CF de centura, si sa facem o mega-statie cu depou si toate "acareturile"intre DNCB si comuna Berceni...
Cu suficient spatiu pentru rebrusare la 90 de secunde.... Poate mai putin, asa, "de fandoseala"....

Re: Stiri si articole din presa icee

19 Octombrie 2016
Informam publicul calator ca Metrorex functioneaza la capacitate maxima. Zilnic, la orele de varf de trafic, pe Magistralele 1, 2 si 3, sunt introduse in circulatie cate un tren suplimentar, avand in total 60 de trenuri in circulatie pe intreaga retea de metrou.
Facem precizarea ca pe Magistrala 2, care in prezent transporta cel mai mare numar de calatori – peste 45 % din totalul calatorilor transportati, se asigura un interval de circulatie de 3 minute, maxim din punct de vedere tehnic. Aceasta inseamna ca sunt in circulatie un numar de 22 de trenuri la orele de varf de trafic pe aceasta magistrala.
Pentru asigurarea transferului de calatori intre tren si peronul statiilor, cat si a evacuarii calatorilor de la peronul statiilor catre vestibule si / sau pasajele de legatura intre statii, in conditii de siguranta si confort, au fost dispuse cateva masuri organizatorice: evitarea in perioada de varf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele statiilor unde se inregistreaza trafic mare de calatori, iar infrastructura si instalatiile aferente nu permit o defluire optima a calatorilor (Piata Unirii, Piata Victoriei, Dristor); suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micsorarea timpilor de intoarcere a trenurilor la capetele de magistrale prin preluarea rapida a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor.
Totodata anuntam ca instalatia de ventilatie din tren functioneaza la capacitate maxima si rugam calatorii sa apeleze si la varianta deschiderii geamurilor rabatabile pentru o mai buna aerisire a vagoanelor.
De asemenea, Metrorex are incheiata o Reglementare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta printr-un Ordin intern de serviciu prin care in cazul unei probleme medicale a unui calator petrecuta in tren si pentru a nu pune viata acestuia in pericol „plecarea trenului din statie este conditionata de predarea calatorului catre echipa medicala”.
ADMINISTRATIA METROREX

Re: Stiri si articole din presa survola

Așa este, azi la 8.50 era eșalonare la 3 minute. Dar tot nu încăpeau călătorii în tren la Piața Victoriei (M2).
Deci mai trebuie îndesite puțin.

Re: Stiri si articole din presa icee

Daca s-a ajuns pana aici deja e clar ca trebuie alta linie de metrou sau metrou usor...

Asta e adevărul, zona Aurel Vlaicu - Pipera ar trebui deservită și de tramvaie, dar nu în bătaie de joc cum e acum, la 20-30 minute câte unul.
Linia lui 5 ar trebui dusă, de exemplu, la Banu Manta, și nu s-ar mai bloca pe străduțele din Centrul Vechi.

Re: Stiri si articole din presa punmeister

Ce 20-30 de minute? :o 5-ul vine la cel putin 50 de minute, jur.
Normal 5 ar trebui musai transformat in metrou usor, ceva in stil tvärbanan cum e in Stockholm (tramvaie de capacitate mare si care e separat in mare parte de partea carosabila, nu cum e 41 pe partea din mijloc a carosabilului, se aude la ISU ce zic?  :twisted: ).
Ca si coincidenta, tvärbanan-ul din Stockholm deserveste si o zona de cladiri de birouri ca tot asta e subiectul (Solna Business Park)

Re: Stiri si articole din presa argos

De fiecare data cand vine vorba de lina 5, mi se ridica tensiunea: ma gandesc la promisiunile facute de Hotzprescu legate de acest traseu (cel putin de bucata de pe Aerogarii): cale rulare total separata pt tramvai (acolo circuland si autobuzele).  Stiti prea bine situatia actuala.
Daca 5-ul ar fi separat de traficul auto pe tot traseul, succesul i-ar fi garantat.

Păi să îi modifice traseul, eventual cum am zis mai sus, un 5 "barat" până la Banu Manta, să fie o legătură mai rapidă cu M1.

Go to page:  1  ... 89 90 91 92 93 94 95  ... 150

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463888 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”