MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1489877 views

Go to page:  1  ... 171 172 173 174 175 176 177  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei ByOnu

Rebrusmenstul in fata presupune intrarea foarte lenta a trenului in statie (in timpul in care un tren rebruseaza la Dristor 2 pot rebrusa doua la Berceni). In statiile cu rebrusmentul in spate trenurile intra normal. Un alt dezavantaj este amestecarea fluxurilor de calatori (bine ca nu avem statii cu peroane laterale cu rebrusare in fata, imaginati-va ca nu ai sti pe care dintre peroane sa cobori pentru a lua primul tren). De asemenea, daca ambele peroane sunt ocupate, al treilea doritor trebuie sa astepte in tunel eliberarea unei linii, lucru care nu se intampla la rebrusmentul in spate.

Nu emit teorii ingineresti, dar ca simplu calator timpul in care trenul se taraie sa intre cu grija in statiile cu rebrusment in fata este timp pierdut. De ce? Pentru ca procesul de rebrusare are loc cu calatori. Calatorii trebuie sa fie martori si sunt captivi pana ce procedeul se finalizeaza. Pe cand la rebrusarea in spate, eu ca simplu calator (de obicei grabit) am coborat la fel de repede ca in orice alta statie iar mecanicul isi face rebrusarea, incet si cu grija, ca la carte (safety first!), DAR nu pe timpul calatorilor.

Parerea mea! :bere:

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei subway guru

Rebrusmentul in spate inseamna sa golesti trenul dupa care sa-l tragi la celalalt peron ca sa-l incarci...la asta nu te-ai gandit???
Daca preferi sa stai ca fraierul pe peron si sa astepti...n-ai decat...dar sa nu-i blestemi pe altii ca ti s-a indeplinit o dorinta...negandita!
Si nu vorbim aici de peroane laterale, VI e cu peron central...

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei andrei11

Părerea mea e ca sunt avantaje / dezavantaje in ambele cazuri. Depinde ce avantaje preferi si ce dezavantaje iti maresc tensiunea. Eu sunt pentru rebrusmentul in spate ( gen Republica ) si cu ceva linii de stocare / de reglare ale  traficului. Dar e numai parerea mea. Cum am spus, depinde foarte mult ce preferi si ce te streseaza.
Oricum rebrusmentul << in fata >>  nu se aplica decat la peroanele centrale, nu si la cele laterale.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Florinds

Eu sunt pentru rebrusmentul cu bucla, ca la tramvai.:D Daca mecanicii au nevoie de odihna si satisfacerea nevoilor fiziologice, pot lua urmatorul tren.  :D
Daca ar fi suficient de jos sina, nu ar mai fi cred problema daca ar trece pe sub cladiri...

Re: Accidente / incidente andrei11

BM - urile sunt cu o clasa peste CAF-uri, desi ultimele sunt mai noi. Este CLAR ca s-a optat pentru CAF - uri facute la marea economie. Si vorbesc aici despre lucrurile vizibile. Daca la lucrurile vizibile sunt diferente, probabil ca sunt si la lucrurile din maruntaile trenurilor.
Masinile populare franţuzesti sunt cu o clasa sub masinile populare nemtesti, desi au fix aceleasi facilitati...

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

ByOnu wrote:
S-au axat pe niste generalitati, respectiv mentenanta si sindicatele. Sunt multe topice de acoperit. Cand au vorbit despre creditul elvetian nu au pomenit nimic despre faptul ca banii s-au cheltuit si pe 42 de vagoane modernizate care nu au circulat niciodata, neexistand interes pentru a le introduce practic in circulatie.

Au readus insa un subiect "drag" mie, comertul din incinta metroului. Stiti cumva daca in statiile de dupa 2008, respectiv tronsonul Anghel Saligny si Bazilescu exista chioscuri? Curios de vazut daca vor aparea pe M5 tarabe. Metroul nu este spatiu comercial, dupa incheierea contractului sa faca curatenie si sa dispara tot talciocul.

In vest sunt tarabe cu duiumul in metrou. Doar ca exista niste regulamente de functionare si de imbinare cu mediul inconjurator, nu curcubeu ca la noi.

Cat despre reportaj, ei au avut o anumita directe care trebuia acoperita, si anume puterea sindicatului. Obiectivitatea au mascat-o, si nu s-au atins de nimic actual, gen contractele cu CAF, problemele efective cu caietele de sarcini pentru trenuri, contractele dubioase pentru modernizarea IVA, taranganirea contractului pentru M6, si multe altele.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente sab

Da, si eu ma conving pe zi ce trece ca Bombardiere sunt cu multe clase peste CAF-uri, desi au peste 10 ani de exploatare. Puidemorosan apare numai sa dea linkuri despre  ce livreaza CAF-ul in alte tari. Poate acolo sunt produse de calitate, la noi insa au dat-o in bara rau de tot.
Ce voiam sa spun este ca a existat consultanta pentru achizitia Bombardierelor. Cu toate astea, nu au avut bare , geamuri si nici ventilatie suficienta. In aceste conditii, licitatia pentru CAF-uri trebuia sa aiba in vedere cu prioritate aceste aspecte. Ce s-a rezolvat ? Au pus barele alea inflorite aiurea , care iau din spatiu si conduc la blocaje. Insa ventilatia este ca si inexistenta, dovada ca lumea lesina la aglomeratie maxima. Cu toate astea, nimeni nu a raspuns pentru toate aceste lucruri.
Ba mai mult, am declarat castigatoare la urmatoarea licitate aceleasi CAF-uri.
P.S . Aseara , in jurul orei 18:20 (altfel ora de varf, cand lumea vine de la serviciu), la Lujerului catre Preciziei interval de succedare peste 10 minute. In aceasta dimineata , la Gorjului , catre oras ( ora 8:07 iarasi ora de varf), metroul a venit la 9 minute si a plecat din statie cand ceasul arata 0:00. La Lujerului bineinteles ca s-au mai urcat foarte putini. De 4-5 ori s-au inchis si deschis usile. Cel putin 2 minute a stationat acolo... Si noi ne pregatim sa varsam M5, M4 prelungit cu 2 statii si aiuristica M6  in M3 si M1...Abia astept :evil:

Re: Discutii diverse despre Metrorex ByOnu

Florinds wrote:
Eu sunt pentru rebrusmentul cu bucla, ca la tramvai.:D Daca mecanicii au nevoie de odihna si satisfacerea nevoilor fiziologice, pot lua urmatorul tren.  :D
Daca ar fi suficient de jos sina, nu ar mai fi cred problema daca ar trece pe sub cladiri...

Sa stii ca am vazut capat in bucla in Paris pe M6 la Arcul de Triumf, cumulat cu solutia spaniona. Usile de coborare (stanga) se deschid cu 3-5 secunde mai devreme, iar apoi si cele de imbarcare (dreapta). Totul se intampla extraordinar de rapid. Scade astfel timpul de asteptare a celor care trebuie sa se imbarce si per total timpul de stationare a trenului.

Preabine, solutia spaniola ar fi trebuit implementata la statiile aglomerate. Ma gandesc ca Eroilor 2 ar fi fost o candidata foarte buna pentru asta.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Eroilor 1, ca Eroilor 2 nu prea vad cum. Pacat ca nu au aflat si proiectantii nostri de solutia spaniola.
Apropo, usile se deschid din soft sau din buton ? Adica exista un soft care stie ca usile la Izvor sunt pe dreapta si la Politehnica pe stanga ? Sau apasa mecanicul butonul de stanga, respectiv de dreapta ?

Re: Discutii diverse despre Metrorex George

https://republica.ro/crima-lenta-in-ima...ce-va-veni

Pe deplin adevarat, Metrorex-ul e un administrator prost (cagulele alea gen ISIS pe aparatele de validare sunt omniprezente si la Izvor si Piata Unirii 1), iar RATB-ul e in moarte clinica din cauza incompetentei primariei si a haosului/nesimtirii din randurile proprii.

Re: Discutii diverse despre Metrorex ByOnu

La BM mecanicul selecteaza pe ce parte sa se deschida usile atunci cand trenul opreste la peron. Banuiesc ca este asemanator si la CAF.

Re: Discutii diverse despre Metrorex bercenicity

As mentiona si rebrusemntul de mare capacitate
rebrusment-sovietic.png (4.19 KB; downloaded 2410 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Aberatii :

Dacă ar ști că Metrorex obișuiește să le trimită câte un tren la 40 de secunde, ar aștepta răbdători. Dar cum în orele de vârf șefii Metrorex își arată nepăsarea și incompetența și trimit trenurile la 5 minute, așteptând ca bucureștenii să stea ca vitele înghesuite în staul, călătorii nu au încredere și încearcă să se îngrămădească în vagoan

40 secunde este imposibil. Iar pe M2 trenurile nu vin la 5 minute . Ce s-a intamplat ieri este un caz de exceptie.

Go to page:  1  ... 171 172 173 174 175 176 177  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463862 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”