Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1725627 views
📖 Pagination options
-
- andrei11
-
Posted:
-
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului
andrei11
Sunt de acord si cu defrisarile, daca sunt facute cu cap intâi se reface patul germinativ, cernoziomul, etc dupa aceea se planteaza copacul.
Mai jos instantaneu de cand se construia statia Eroilor ( M 1 / M 3 ). Parcul a fost defrisat cam in proportie de 65 %. Eu spun ca acum, dupa 35 de ani arata destul de acceptabil.
Sunt de acord si cu defrisarile, daca sunt facute cu cap intâi se reface patul germinativ, cernoziomul, etc dupa aceea se planteaza copacul.
Mai jos instantaneu de cand se construia statia Eroilor ( M 1 / M 3 ). Parcul a fost defrisat cam in proportie de 65 %. Eu spun ca acum, dupa 35 de ani arata destul de acceptabil.
10-14-2016 12-16-13 PM.png (477 KB; downloaded 4023 times)
- Florinds
-
Posted:
-
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Re: Stiri despre proiect
Adrian Rosca
Un nou bullshit marca Aldea, o zic cu tot respectul.
seraph1 wrote:
Lucrările la METROUL DRUMUL TABEREI au fost deblocate. Când se va relua TRAFICUL în ZONĂ
Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, s-a întâlnit cu Directorul General al Metrorex, Marin Aldea, şi cu reprezentanţi ai constructorilor, într-o vizită pe şantierul viitoarei staţii de metrou Râul Doamnei. Această staţie face parte din proiectul major „Linia de metrou Magistrala 5 – secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei".
"Am venit din nou pe şantierul de la metrou pentru a mă asigura că oamenii muncesc. Insist ca muncitorii de aici să menţină ritmul alert de lucru din ultimele săptămâni şi să păstreze curăţenia, atât în interiorul, cât şi în jurul şantierului. Domnul Director General al Metrorex m-a asigurat de prezenţa pe şantier a doi consilieri personali pentru verificarea permanentă a calităţii lucrărilor. Deja părţi ale şantierelor de suprafaţă au fost finalizate, iar traficul va intra în normal şi disconfortul de ani de zile va lua sfârşit", a declarat la faţa locului, primarul Gabriel Mutu a declarat:
Primăria Sectorului 6 mai anunţă în comunicat că în ultima perioadă s-au depus eforturi susţinute pentru ca ritmul lucrărilor să fie unul alert, iar graficele de lucru să fie respectate. Activitatea din şantier a evidenţiat faptul că se lucrează intens la devieri de utilităţi, la pereţii aferenţi structurii staţiei şi la refacerea suprafeţelor.
Din discuţiile purtate cu reprezentanţii constructorilor s-a estimat că pentru staţiile Brâncuşi şi Romancierilor, traficul va fi redat etapizat, începând cu a doua jumătate a lunii octombrie, continuându-se cu Orizont, Drumul Taberei 34 şi Favorit în luna decembrie a acestui an.
De asemenea, termenul pentru redarea parţială a traficului în zona staţiei Valea Ialomiţei s-a preconizat a fi la începutul lunii decembrie a acestui an. Pentru celelalte staţii, traficul se va relua începând cu luna februarie 2017.
Proiectul Magistrala 5 de metrou a fost finanţat integral de la bugetul de stat până în luna aprilie 2013. Ulterior, acesta a primit acordul Comisiei Europene pentru finanţarea din fondurile structurale în cadrul POST 2007 – 2013 şi, ulterior, fazat în POIM 2014-2020.
Prin construirea noii magistrale de metrou se va oferi o cale de transport de mare capacitate, sigură, confortabilă, rapidă şi directă, având marele avantaj de a degreva transportul de suprafaţă, atât cel public, cât şi transportul privat.
http://www.b365.ro/lucrarile-la-metroul-drumul-taberei-au-fost-deblocate-cand-se-va-relua-traficul-in-zona_254484.html
Un nou bullshit marca Aldea, o zic cu tot respectul.
-
- mindmasster
-
Posted:
-
mindmasster
In ce stadiu mai este licitatia pentru trenuri ?
In ce stadiu mai este licitatia pentru trenuri ?
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Pentru putin...
Dar excursia de azi, cum ti s-a parut?
V-am deschis gustul pentru adevarate vizite de santier, nu pentru inventariat santuri de cabluri 'pe deasupra'???
Florinds wrote:
Multumim @guru pentru poze.
Pentru putin...
Dar excursia de azi, cum ti s-a parut?
V-am deschis gustul pentru adevarate vizite de santier, nu pentru inventariat santuri de cabluri 'pe deasupra'???
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Daca citeste asta 133 313, esti "mancat" pentru vecie....
Daca citeste asta 133 313, esti "mancat" pentru vecie....
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Ete scartz...
Ala e bun doar de...112 la 09...si taman de aia am pus reportajul cu VI, ca sa stiti ce se intampla 'cu adevarat' acolo jos, unde unii mai si lucreaza...

Ce nu vrea niciunul dintre 'pontisti' sa inteleaga e ca suprafata nu are cum sa revina 'la normal' decat atunci cand lucrarile din subteran ajung 'la maturitate'...restul e 'mima' si ascuns gunoiul 'sub pres'...
Ete scartz...
Ala e bun doar de...112 la 09...si taman de aia am pus reportajul cu VI, ca sa stiti ce se intampla 'cu adevarat' acolo jos, unde unii mai si lucreaza...
Ce nu vrea niciunul dintre 'pontisti' sa inteleaga e ca suprafata nu are cum sa revina 'la normal' decat atunci cand lucrarile din subteran ajung 'la maturitate'...restul e 'mima' si ascuns gunoiul 'sub pres'...
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
Guru, esti de senzatie, ce sa mai, de cand te rugam sa faci asta...
Guru, esti de senzatie, ce sa mai, de cand te rugam sa faci asta...
-
- t530
-
Posted:
-
t530
De ieri avem update pe http://metrorexm5.ro/stadiu.html
Procentul de realizarea a structurii de rezistenta aferentă proiectului Magistrala 5 de metrou, Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei, la data de 17 octombrie 2016, este de 84,09 %. Stadiul lucrărilor detaliat pe fiecare statie se poate găsi accesând fiecare stație.
De ieri avem update pe http://metrorexm5.ro/stadiu.html
Procentul de realizarea a structurii de rezistenta aferentă proiectului Magistrala 5 de metrou, Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei, la data de 17 octombrie 2016, este de 84,09 %. Stadiul lucrărilor detaliat pe fiecare statie se poate găsi accesând fiecare stație.
- Lixandru Dragos-Liviu
-
Posted:
-
Lixandru Dragos-Liviu
Am observat că bolțarii demontati din stația Parc Dr. Taberei sunt depozitați într-un spațiu situat pe Sos. Progresului (Trafic Greu), în imediata apropiere a intersecției cu Calea 13 Septembrie.
Am observat că bolțarii demontati din stația Parc Dr. Taberei sunt depozitați într-un spațiu situat pe Sos. Progresului (Trafic Greu), în imediata apropiere a intersecției cu Calea 13 Septembrie.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Acolo e baza M5 Astaldi-FCC...
Acolo e baza M5 Astaldi-FCC...
-
- alexxd_31
-
Posted:
-
alexxd_31
De mult timp sunt depozitati acolo boltarii folositi la lansarile scuturilor.
De mult timp sunt depozitati acolo boltarii folositi la lansarile scuturilor.
-
- mindmasster
-
Posted:
-
mindmasster
Din cate stiu urmatorul tronson este : Eroilor 2 - Universitate .
sab wrote:
Ministrul Transporturilor: Dorim sa lansam in urmatoarele zile licitatia pentru Tronsonul 2 al Magistralei 5 de metrou, intre Eroilor si Pantelimon
http://monitorizari.hotnews.ro/stiri-in...elimon.htm
Licitatia pentru Tronsonul 2 al Magistralei 5 de metrou, intre Eroilor si Pantelimon, ar urma sa fie lansata in urmatoarele zile, potrivit estimarilor ministrului Transporturilor, Sorin Buse, conform unui comunicat de presa al MT. pe Magistrala 5, in momentul de fata, este in lucru Drumul Taberei - Eroilor, cu termen de finalziare estimat pentru finele anului urmator.
Aflat in vizita pe centura feroviara a Capitalei, tronsonul vest Gara de Nord - Domnesti - Magurele - Gara Progresu, ministrul Transporturilor Sorin Buse a anuntat ca in perioada iemdiat urmatoare ar urma sa fie lansata licitatia pentru continuarea Magistralei 5 de metrou, magistrala ce in prezent se afla in constructie pe tronsonul Raul Doamnei (Drumul Taberei) - Eroilor.
Sorin Buse a facut declaratia in contextul prezentarii planurilor pentru viitoarea centura feroviara si proiectului de tren urban pentru Capitala si zona metropolitana.
"Acest proiect [n.r. al centurii feroviare] face parte dintr-o viziune mai ampla, menita sa rezolve problemele de trafic ale Bucurestiului, cu ajutorul caii ferate si a metroului, exact cum este si legatura feroviara dintre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni. Tot in acest context, se inscrie si lotul 2 al Magistralei 5 de metrou (Eroilor - Pantelimon) pe care dorim sa o lansam pentru licitare in urmatoarele zile, dar si Magistrala 6 de metrou, pe care o vom propune Guvernului spre aprobare in urmatoarele saptamani", a declarat ministrul Buse.
Deci care este urmatorul tronson care se executa![]()
Din cate stiu urmatorul tronson este : Eroilor 2 - Universitate .
- sab
-
Posted:
-
sab
Asta este chiar exclus, nu se poate termina vreun tronson la Universitate.
Asta este chiar exclus, nu se poate termina vreun tronson la Universitate.
📖 Pagination options