MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 736009 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 111 112 113 114 115 116 117  ... 189

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Guru nu are nimic in planificare. Nici nu ai unde sa faci peronul Izvor - Eroilor ca e Dambovita acolo ( si cea necurgatoare si cea curgatoare ).Evident ca tehnic se poate face, dar cu oprirea totala a circulatiei pe tronsonul respectiv. Am o idee mai simpla daca se vrea si o legatura M 4 / M 3.
Pe de alta parte rationamentul este total gresit.
De ce ne gandim numai la oamanii Otopeniului ca ar vrea sa ajunga in Militari / Balta Alba ?
Poate si cei din Giurgiului / Tudor Vladimirescu /  Piata Presei Libere / Baneasa / Pajura / Straulesti vor sa ajunga in Balta Alba.
Si atunci cum ar proceda ? Vin de la Piata Progresu pana la Basarab si apoi il asteapta pe M 1 pentru Balta Alba ? Sau vin pe ruta Piata Progresu / Hasdeu / Eroilor / Balta Alba ? Dar cum am spus, am o solutie mai simpla si am si de unde sa iau banii respectivi...Si nu e o calceama. :mrgreen:  E pe bune.
Explicatii la schita :
M 4 sa mai faca o statie la Izvor in apropierea statiei actuale Izvor. E  loc suficient in parc, dupa care s-o coteasca spre Tudor Vladimirescu / Panduri.
De unde banii necesari pentru statia Izvor / M 4.
Sunt cel putin 2 statii care nu se justifica pe M 5. Stiu traseul acesta de peste o jumatate de veac, stiu ce vorbesc.
a) Sunt prevazute 2 statii in Pantelimon, una la Megamall si alta la Delfinului. Se poate renunta usor la una din ele si facuta o singura statie intre Delfinului si Megamall care sa  (de)serveasca amandoua locurile.
b) Nu sunt convins ca statia de la Facultatea  de Instalatii pentru Constructii ar fi absolut necesara...
PS : E o propunere teoretica, nu se va face nimic din ce am spus eu aici, deocamdata M 6 se va limita la GdN 2, vedem noi peste 30 - 40 de ani ce si cum.
10-15-2016 11-29-36 PM.png (3.96 KB; downloaded 2770 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Corespondenta M4/M1 se poate face la Izvor doar cu traseu M4 prin piata Constifutiei...daca nu pun aia parcarea aia cretina in drum intre timp!
:lol:
Am mai discutat problema 'triunghiului prea mic', Eroilor/Hasdeu/Izvor...iar o reluam?
:bere:

1)  E pentru prima data cand aduci in discutie triunghiul  desi eu stiam de el.
2) N-ai treaba cu Piata Constitutiei, parcul Izvor e destul de lat,   poti intoarce metroul la 180*
Cercurile alea negre si rosii nu le-am facut din burta.
Cand metroul iese din Izvor pentru Unirii are o curba la dreapta ( cercurile negre ). Pastrand curba constanta se poate intoarce la 180* in cadrul strict al parcului Izvor. ( Cercurile rosii ). Daca vrei detaliez, dar nu e cazul.
10-15-2016 11-29-36 PM.png (1.33 MB; downloaded 2765 times)

Oricum solutia este teoretica, nu se va face asa ceva.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Aloooo....
Baieti, dscutia este captivanta !!!

Dar ce naiba cauta pe M6 ?!?!?  :?

Pentru ca nu exista M 4 / M 6...Exista M 6 Otopeni - Giurgiului si cu o "extensie" 1 Mai - Straulesti ca sa poata sa ajunga la depou... M 4 e o omida. Adevarata vietate este fluturele...

Dar am stabilit impreuna ca aici discutam doar pe documente si proiecte aprobate!...nu pe fantezii!!!
Deocamdata nu avem decat PUZ M6 pe Bucuresti...
:ugeek:
Daca vrei altceva...gen cum sa ne invartim ca un qoi intr-o galeata cu metroul pe sub parcul Izvor, discutam in alte parti!
Despre triunghi am mai discutat, dar ai uitat!...iti reamintesc esenta...o retea minimala 'rationala' de metrou e compusa din trei linii ce nu se intersecteaza intr-un singur punct central ci formeaza un 'triunghi' central prin intersectii doua cate doua!...modelul clasic?...metroul praghez...acum ti-ai reamintit?
:mrgreen:
Hai sa punem pe harta liniile prezente si cele din viitorul previzibil si sa vedem cate 'triunghiuri' vom avea!
Cat despre parcarea aia tembela, nu e pentru bucuresteni, e pentru nutzica spaima constifutiei, birocrata bugetara la nenumaratele ministere din zona...
:twisted:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

De ce nu se pot intersecta 3 linii intr-un punct?... E asa greu pentru Bucuresti? Sigur nu este imposibil, nimic nu este imposibil.

Pentru ca nu e bine...vezi si tu ce probleme sunt la intersectia a doua magistrale, dar la trei sau mai multe!...dar noi suntem totdeauna mai 'originali' si ne place la nebunie sa reinventam roata si apa calda...pe pielea noastra!...si ne imaginam ca metroul trebuie sa traga de la noi de la balcon si pana la birou...la scara...
Daca va credeti atat de nababi de ce nu va trageti heliport de acasa pana la slujba???...dar pe banii vostri...in rest, orice prostie e posibila, daca va da mana...
Exagerez vizibil, glumesc, dar doar ca sa va trezesc la realitate! Exista reguli verificate si testate, nu e nevoie sa calcam si noi in rahatii in care au calcat altii cu mult inaintea noastra...chair daca si in pofida faptului ca se spune ca aduce noroc calcatul in rahati...n-aduce, aduce doar suparari si nenorociri...
Si mai si pute...
Dar sa vedem mai intai cine si cum va dezvolta proiectul M4 spre sud si apoi...sa te tii discutii *****, ca la asta suntem neintrecuti, unde-s doi romani...sunt trei pareri...contrare!!!
:lol:  :lol:  :lol:

Din harta cu Viana te rog sa extragi doar liniile de metrou...
Budapesta?...exemplul 'contra' si nu uita ca linia aia prima cea mai veche a lor e 'o jucarie' de tramvai subteran nu o linie adevarata de metrou...hai sa nu incurcam borcanele...Pune si pentru ei doar cele trei linii de metrou adevarate si-ti schimbi imaginea, chiar daca acolo la ei geografia e alta si cu Dunarea la mijloc raman asa cum bine stim tot doua orase, Buda+Pesta...
Eu ti-am dat un exemplu clasic, laudat de toata lumea, citat in toate 'manualele de specialitate', tu ma trimiti prin santurile austrieneste-ungare... :ugeek:
Acum ce vrei si ce te astepti, sa-ti dau eu contraexemplele???
Ia fa matale bine si studiaza zecile de metrouri chinezesti contemporane...si abia apoi mai vorbim...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

Hai ca n-am pus Londra sau Paris sau New York, stiu ca o sa vii cu solul nostru, dar chiar sunt convins ca nu e imposibil. :)

Aici nu are treaba solul, are treaba doar urbanismul si stiinta de carte... :twisted:
Si nu am spus ca e imposibil...am spus altceva, ca e o prostioara si o lipsa de viziune...
Pentru ca incepi sa ma enervezi inutil te inteb eu stii care e cea mai importanta constanta definita de Einstein???
Nu stii, ti-o spun eu, cantitatea de inteligenta a umanitatii e o constanta, doar populatia creste!
Si sa nu-mi spui ca nu e asa, e verificata si rasverificata...
Hai, ca ma faci sa fiu rautacios, si nu vroiam asta...
:twisted:
Eu speram sa discutam pe fapte la obiect...asa ca de la om la om...
Avem si noi Dambovicioara noastra si Colentina, dar nu avem trei orase, avem fo' septe sau mai multe!!!
Hai sa le 'reunim'...
Mai vorbim si maine si poimaine, ca n-au intrat zilele in sac!
Si oricum, nu pe topicul asta, ca suntem off-topic rau de tot!
Andrei11, unde esti cu 'firma de mutat' lucrurile la locul lor???
:lol:

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului sab

subway guru wrote:
Nu, nici vorba!!!Eu ma refeream la altceva, si anume ca mi se pare mai importanta corespondenta M4/M5 la Hasdeu decat corespondenta M4/M1 la Izvor si ca intre cele doua as alege-o pe prima in caz ca ar trebui sa aleg doar una...

Normal, nici nu ma asteptam la altceva... solutia cea mai simpla si cea mai usoara  :twisted: . De aceea m-a si mirat raspunsul tau.
Eu as alege solutia  corecta. Corecta pentru calatorul care va folosi zi cu zi M4 sau M6 si care va trebui sa faca 2 schimbari pentru ca nu suntem in stare sa facem un proiect serios.
P.S. Ce ne facem daca o minte luminata si cu "cojones" peste ani si ani va decide sa trasfere tronsonul D2-Crangasi catre o inelara "perfecta" (cum mi se pare corect sa fie, nu ca azi), iar M1 nu va mai avea traseu pe la Basarab , ci se va opri la Crangasi sau va avea poate un alt capat :?:
Florinds wrote:
OK, in Romania sunt probleme, dar altii cum pot?

Altii se gandesc la calatori. Nu fac linii de metrou aiurea prin zone de padure cu proiectii fanteziste pentru 25-30 ani, care nu se vor adeveri in veci. :popa:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului George

Ma citez din alt topic pentru a putea continua fanteziile pe tema M4 tronson sud:

George wrote:
Pare aproape sigur ca o statie va fi in rondul de la Mircea Vulcanescu, alta la intersectia cu Stirbei Voda (sau poate doar aceasta din urma?), una la Hasdeu, alta la Palatul Parlamentului/Catedrala Neamului, probabil de acolo spre dreapta pe Calea 13 Septembrie (statie la Puisor/Mariott), apoi stanga pe Tudor Vladimirescu unde va fi statie probabil la intersectia cu tramvaiul 32 (alternativa la acest ocol ar fi sa mearga pe sub Uranus...se poate, oare?), apoi cel putin inca o statie pe Viilor, una in zona Eroilor Revolutiei (Eroii Revolutiei 2?) cu corespondenta cu M 2, de acolo un numar de X statii pe sos. Giurgiului.

Aseara @guru a spus ceva foarte interesant, anume ca daca intersectia M 4 / M 5 va fi la Hasdeu - si eu sunt de acord ca asta trebuie neaparat facuta - o eventuala intersectie M 4/ M 1 - 3 ar fi la Izvor, cu conditia ca astia sa nu faca parcare pentru bugetari  :lol:  :lol: la Piata Constitutiei.

Ca urmare, daca ne lasa Firea in pace si nu facem parcare subterana unde exista o imensa parcare supraterana absolut suficienta (o mai folosesc si eu ocazional si apoi merg aproape 1 km pe jos), ar exista ca varianta de lucru un traseu Hasdeu - Izvor - Piata Constitutiei, de acolo probabil pe Calea 13 Septembrie si apoi cum am scris mai sus (Varianta 1).

Avantaje:
- legatura cu M1 - 3, faptul ca ajungi in vecinatatea Pietei Unirii direct de pe M 4/ M6 (apropo mers la Patriarhie), legarea zonei Mariott de Izvor, acolo unde 385 merge absolut hiperaglomerat, zona Mariott fiind practic rupta, in termeni de transport in comun, de restul orasului aflat in imediata apropiere, la nord de Dambovita; e clar ca varianta asta de traseu ar strange semnificativ mai multi calatori.

Dezavantaje: traseu ceva mai lung si deci mai SCUMP si, pentru un fan parc Izvor, un santier destul de urat care va afecta cam jumatate din parc. Temporar, evident. Dar banii probabil vor fi principala problema. Altminteri e un traseu de tip parizian, care mai face si un pic de ocol pentru a include cateva puncte cardinale in plus.

Varianta 2 ar fi ca de la Piata Constitutiunii metroul sa mearga direct spre sud, pe Libertatii, Piata Regina Maria, dreapta pe linia lui 32 si sa faca apoi stanga spre Viilor, fara a mai face tot detour-ul pe la Marriott. E mai rational si mai scurt, dar se pierde o zona de interes pentru oras, Mariott si viitoarea Catedrala care, ne place ori nu, va genera un trafic semnificativ, inclusiv local, inclusiv dinspre gara (pelerini veniti cu trenul etc.).

Go to page:  1  ... 111 112 113 114 115 116 117  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463824 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”