Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou
2636 posts, 737639 views
📖 Pagination options
- sab
-
Posted:
-
Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou
sab
Nu te inseli deloc. Doar ca unii se pare ca nu locuiesc in Bucuresti, ci in Ilfov, daca se concentreaza pe prelungiri in zona Ilfov.
abc_XC wrote:
Mi se pare mai util M4 prelungit spre sud,nu spre Mogosoaia, dar recunosc ca nu ma pricep si e posibil sa gresesc.
Nu te inseli deloc. Doar ca unii se pare ca nu locuiesc in Bucuresti, ci in Ilfov, daca se concentreaza pe prelungiri in zona Ilfov.
- mcosmin
-
Posted:
-
Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou
mcosmin
Diferenta e in felul implementarii. Acum tronsoanele sunt "hard coded" in calea ferata, stii ca de la pozitia X pana la X+150 e un tronson, in sistemul nou, tronsonul are pozitie variabila in functie de tren, deci poti sa ai mai multe trenuri intr-o interstatie. E ca si cum ai avea un GPS in tunel si urmaresti trenul in timp real.
Acum cand un tren trece de pe un tronson pe altul sunt ambele blocate in interlocking, cu sistemul nou, se asigura ca doar o distanta egala cu un singur tronson e blocata in interlocking, deci evident distanta e mai mica intre trenuri, e mai usor de estimat distanta de franare, deci viteza maxima poate fi mai mare pentru ca nu iti mai trebuie plasa de siguranta la fel de mare pentru incertitudine.
Asta ca sa nu mai amintesc ca sistemul actual nu suporta trecerile in X si alte limitari.
Poftim? In primul rand cum sa incapa mai mult de 1 tren intr-un tronson? Tronsoanele "blocurile" au o dimensiune doar putin mai mare decat cea a unui tren. Automat daca vezi in ce bloc se afla trenul, ii vezi si pozitia.
As vrea sa-mi explici si mie cum ar putea insa sa creasca un nou sistem de interlocking viteza unui tren.
Diferenta e in felul implementarii. Acum tronsoanele sunt "hard coded" in calea ferata, stii ca de la pozitia X pana la X+150 e un tronson, in sistemul nou, tronsonul are pozitie variabila in functie de tren, deci poti sa ai mai multe trenuri intr-o interstatie. E ca si cum ai avea un GPS in tunel si urmaresti trenul in timp real.
Acum cand un tren trece de pe un tronson pe altul sunt ambele blocate in interlocking, cu sistemul nou, se asigura ca doar o distanta egala cu un singur tronson e blocata in interlocking, deci evident distanta e mai mica intre trenuri, e mai usor de estimat distanta de franare, deci viteza maxima poate fi mai mare pentru ca nu iti mai trebuie plasa de siguranta la fel de mare pentru incertitudine.
Asta ca sa nu mai amintesc ca sistemul actual nu suporta trecerile in X si alte limitari.
- sab
-
Posted:
-
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
sab
Asa cum spuneam mai sus, important este ce se va intampla acum sau peste 5 ani, cand speram ca M6 va fi inaugurata. Iar oamenii vor dori la inaugurarea M6 sa ajunga acasa, nu la gara, ca nu stau in gara, cum nu stau nici la Pta Unirii (majoritatea). Daca ma pui sa merg cu M6 ca sa iau M1 sau M5 si apoi M3...sa traiasca taxiul.
Ce se va intampla peste 25 ani, cand M6 va ajunge, poate, in sud, nu stiu daca mai prezinta interes pentru multi dintre noi. Ca nu vom mai fi, cel mai probabil...
Insa nu are rost sa redeschidem discutiile inutuile. Avem proiect, sa-l facem.
subway guru wrote:
In loc sa ne ciondanim aiurea, nu ar fi mai util sa discutam 'la obiect'???
Ziceti ca lumea prefera sa ajunga la Unirii cu RATB...si ce face, doarme la magazinul Unirea sau la Patriarhie???
Sau de acolo merge mai departe?
Si unde?
Dar M6+M4 sud+M1/3 nu asigura aceleasi functionalitati, ba chiar mai multe?
Asa cum spuneam mai sus, important este ce se va intampla acum sau peste 5 ani, cand speram ca M6 va fi inaugurata. Iar oamenii vor dori la inaugurarea M6 sa ajunga acasa, nu la gara, ca nu stau in gara, cum nu stau nici la Pta Unirii (majoritatea). Daca ma pui sa merg cu M6 ca sa iau M1 sau M5 si apoi M3...sa traiasca taxiul.
Ce se va intampla peste 25 ani, cand M6 va ajunge, poate, in sud, nu stiu daca mai prezinta interes pentru multi dintre noi. Ca nu vom mai fi, cel mai probabil...
Insa nu are rost sa redeschidem discutiile inutuile. Avem proiect, sa-l facem.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Perfect de acord!
Decat sa stam si sa palavragim mai bine punem mana sa muncim!

Nu cred ca mai spera nimeni sa facem 60km in 15ani, dar macar fo' 30km tot am putea, si fara niste sfortari iesite din comun...
Perfect de acord!
Decat sa stam si sa palavragim mai bine punem mana sa muncim!

Nu cred ca mai spera nimeni sa facem 60km in 15ani, dar macar fo' 30km tot am putea, si fara niste sfortari iesite din comun...
- Bogdan MD
-
Posted:
-
Bogdan MD
Ba da, le-ar asigura, dar parca corespondenta M4/M6 cu M1/M3 la Izvor e prea grea/scumpa/inposibila in Romania ca sa se faca, asa ca despre ce vorbim aici? Sau speram ca SFul o sa insiste totusi cu corespondenta fireasca? Ori aveti plan de rezerva sa construiti statie noua la Hasdeu pe M1/M3, cu balamucul de rigoare?
Sper ca e clar pentru toata lumea, ca fara corespondenta M6- M3 (adica intre magistrale nord-sud si est-vest), reteaua o sa aiba un handicap major, caci nu e nimeni bolnav mintal ca ocoleasca via Eroilor, cu un schimb in plus!
Subwayguru wrote:
Dar M6+M4 sud+M1/3 nu asigura aceleasi functionalitati, ba chiar mai multe?
Ba da, le-ar asigura, dar parca corespondenta M4/M6 cu M1/M3 la Izvor e prea grea/scumpa/inposibila in Romania ca sa se faca, asa ca despre ce vorbim aici? Sau speram ca SFul o sa insiste totusi cu corespondenta fireasca? Ori aveti plan de rezerva sa construiti statie noua la Hasdeu pe M1/M3, cu balamucul de rigoare?
Sper ca e clar pentru toata lumea, ca fara corespondenta M6- M3 (adica intre magistrale nord-sud si est-vest), reteaua o sa aiba un handicap major, caci nu e nimeni bolnav mintal ca ocoleasca via Eroilor, cu un schimb in plus!
- sab
-
Posted:
-
sab
Statie la Hasdeu nu va fi, clar. Deci ori va fi Izvor, ori nimic.
Statie la Hasdeu nu va fi, clar. Deci ori va fi Izvor, ori nimic.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Ce te face sa fi asa de sigur?...Eu as paria 'pe invers'!
Ce te face sa fi asa de sigur?...Eu as paria 'pe invers'!
- sab
-
Posted:
-
sab
Ca va fi statie la Hasdeu pe M1/M3 ? Pai nu spuneai sa ne luam gandul ca se va construi vreodata statie noua pe o galerie existenta ?
Poate nu imi pica fisa ce vrei sa spui...
Ca va fi statie la Hasdeu pe M1/M3 ? Pai nu spuneai sa ne luam gandul ca se va construi vreodata statie noua pe o galerie existenta ?
Poate nu imi pica fisa ce vrei sa spui...
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Aici sunt de acord cu sab...
Derutant raspuns...
Poate guru nu a citit cu atentie postarea
Cred mai degraba ca guru a vrut sa spuna "va fi statie la Hasdeu pe M4" nu ca va fi statie la Hasdeu si pe M1/M3...
Aici sunt de acord cu sab...
Derutant raspuns...
Poate guru nu a citit cu atentie postarea
Cred mai degraba ca guru a vrut sa spuna "va fi statie la Hasdeu pe M4" nu ca va fi statie la Hasdeu si pe M1/M3...
- GPS
-
Posted:
-
GPS
Daca nu ma insel, acum ceva timp se vorbea de o statie care sa se afle la Hasdeu si sa aiba corespondenta si cu M1/M3!
Daca nu ma insel, acum ceva timp se vorbea de o statie care sa se afle la Hasdeu si sa aiba corespondenta si cu M1/M3!
-
- andrei11
-
Posted:
-
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Doar daca inchidem statia Izvor si facem alta statie la Hasdeu.
Altfel NU se poate...
Ooooooops.... !
O avea guru asa ceva in planificare ?!?!?!?!...
Gorjului "reloaded and extended" ?!?!....
GPS wrote:
acum ceva timp se vorbea de o statie care sa se afle la Hasdeu si sa aiba corespondenta si cu M1/M3!
Doar daca inchidem statia Izvor si facem alta statie la Hasdeu.
Altfel NU se poate...
Ooooooops.... !
O avea guru asa ceva in planificare ?!?!?!?!...
Gorjului "reloaded and extended" ?!?!....
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Nu, nici vorba!!!
Eu ma refeream la altceva, si anume ca mi se pare mai importanta corespondenta M4/M5 la Hasdeu decat corespondenta M4/M1 la Izvor si ca intre cele doua as alege-o pe prima in caz ca ar trebui sa aleg doar una...
Nu, nici vorba!!!
Eu ma refeream la altceva, si anume ca mi se pare mai importanta corespondenta M4/M5 la Hasdeu decat corespondenta M4/M1 la Izvor si ca intre cele doua as alege-o pe prima in caz ca ar trebui sa aleg doar una...
- zapacitu
-
Posted:
-
zapacitu
Foarte logic, avand in vedere ca M5/M1 exista o statie "mai sus" pe ambele magistrale.
Foarte logic, avand in vedere ca M5/M1 exista o statie "mai sus" pe ambele magistrale.
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou
•
Choose destination