Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii

Topic: Ştiri, proiecte, perspective

1886 posts, 609220 views

Go to page:  1  ... 103 104 105 106 107 108 109  ... 135

📖 Pagination options
Re: Stiri, proiecte, perspective Sava_6115-6315

Si pe Bucurestii Noi sunt afara.... Cel putin la Jiului. Ar trebui regandit sistemul.... La noi, fara paza nu poti lasa o bicicleta legata mai mult de juma de ora....(asta in cazurile fericite). Targurile gem de biciclete furate, iar cererea e mare.

Re: Stiri, proiecte, perspective shoppy

Poti sa o lasi, exista dispozitive si de 1.000ron care leaga cadrul si cele 2 roti, nu il tai decat cu flexul, dar te trezesti ca iti fura alte demontabile ca saua, ghidonul sau ti-o vandalizeaza.

Re: Stiri, proiecte, perspective Florinds

Referitor la cei care locuiesc in Centru si scot mai multi bani din buzunar pentru parcare, pot ajunge mult mai repede decat altii in alte zone cu transportul in comun. In viata nu le poti avea pe toate, si timp, si venituri bune din chirii sau vanzari, si parcari etc. Sa nu ii plangem, parerea mea. :)
Referitor la rasteluri, @Sava, nu cred ca Metrorex trebuie sa le amenajeze, ci Primaria.

Care primarie?  Momentan se preocupa de ajutoare, subventii si plati catre RADET.  Noi nu avem infrastructura velo in orasul  asta, se parcheaza la plesneala de nu ai nici garduri libere sa legi bicicleta si, in plus, nu e nici sigur sa lasi o bicicleta nesupravegheata mai mult de juma' de ora. Ma refer la Metrorex in ideea ca spatiul(gura de acces) le apartine si in plus e pazit si acoperit... Sa facem un exercitiu : bicicletele de la Dimitrie Leonida lasate la Statia Jiului langa una din gurile de acces.. Cine are curaj? Plus ca legi cateva de rastel... Restul?  Dau exemplu statia asta pentru ca acolo am vazut rastel in dreptul intrarii. La alte statii nici nu ai loc unde sa lasi biciclete.....

Pana s-o urni primaria sa faca ceva in orasul  asta, mai avem de asteptat.... :popa:  Acum vine iarna si e nevoie de culoar liber din Voluntari City pana la PMB.

Re: Stiri, proiecte, perspective gavid62

Apropo de proiecte! Aveti cunostiinta de vre-un proiect/plan referitor la intersectia sos Chitilei cu b-dul Bucurestii Noi si pasajul CF pe sub linia CF spre Constanta? Traficul este infernal, dezorganizat, periculos o adevarata aventura. Problema dateaza de ani de zile dar de cand a inceput scoala  e din ce in ce mai rau. Exista solutii?

Re: Stiri, proiecte, perspective Costin

Nimic concret, doar idei (largire, largire si prelungire ca pasaj Mihalache - Chitilei sau Grivita - Chitilei etc) care cred ca nici macar pe hartie n-au ajuns.

Re: Stiri, proiecte, perspective Adrian Rosca

E un proiect de sens giratoriu la intersectia Chitilei cu Buc. Noi. Nimic insa legat de podul Constanta.

Re: Stiri, proiecte, perspective abc_XC

De proiectul cu sens giratoriu am auzit si eu (cred ca se vede ceva si pe plansele de la PUZ M6), dar nu am inteles unde ar putea fi realizat. Centrul intersectiei este plin cu linii de tramvai, reabilitate in urma cu maxim 10 ani. Iar pasajul e intr-o stare jalnica. Pentru cei care nu cunosc zona si starea pasajului, atasez o poza care apartine userului Mrs. Acestia sunt stalpii centrali ai pasajului, se observa armatura ruginita.
Pasaj CF 800 Grivita-Bucurestii Noi.jpg (237.96 KB; downloaded 2947 times)

Problema e ca acest pasaj e al chefereului, asa ca municipalitatea e cam legata de maini si de picioare. Ca fapt divers, podul Constanta s-a dat in folosinta pe 24 decembrie 1938, iar constructia lui a durat numai 5 luni.

Re: Stiri, proiecte, perspective adila

Florinds wrote:
Referitor la cei care locuiesc in Centru si scot mai multi bani din buzunar pentru parcare, pot ajunge mult mai repede decat altii in alte zone cu transportul in comun. In viata nu le poti avea pe toate, si timp, si venituri bune din chirii sau vanzari, si parcari etc. Sa nu ii plangem, parerea mea. :)
Referitor la rasteluri, @Sava, nu cred ca Metrorex trebuie sa le amenajeze, ci Primaria.

Eu cred ca si primaria si metrorex trebuie sa se implice. Interesul este de ambele parti.

Re: Stiri, proiecte, perspective ByOnu

Adrian Rosca wrote:
Problema e ca acest pasaj e al chefereului, asa ca municipalitatea e cam legata de maini si de picioare. Ca fapt divers, podul Constanta s-a dat in folosinta pe 24 decembrie 1938, iar constructia lui a durat numai 5 luni.

Este un mister de ce nu l-au modernizat odata cu linia de Constanta, la fel cum au facut cu podurile de la Miorita si Herastrau, de exemplu.

Initial a fost inclus in proiectul de reabilitare CF finantat de JBIC, stiu sigur asta ca l-am vazut in caietul de licitatie, dar apoi l-au scos, nu stiu motivele.

Mare prostie cu podul Constanta ca nu l-au facut odata cu linia de tren!!! :cry:  Acum  este imposibil sa-l mai  refaca decat in caz de calamitate! Motivul e simplu: trenurile spre Constanta nu au alta ruta ocolitoare, avand in vedere ca centura feroviara din nordul capitalei e inchisa , iar prin sud, ocolul este enorm si periculos din cauza trecerilor la nivel  si a starii jalnce. Hai  sa zicem ca trenurile de calatori ar pleca din Obor; dar cu marfa ce faci? Colac peste pupaza mai e si metroul pe partea dreapta spre Bucurestii Noi, ceea ce implica exproprieri in partea stanga, pe unde e Lukoil-ul...Oricum zona e infecta. Se fac coloane pe Grivita pana la podul Grant sau chiar Basarab.... Iar dincolo, in Bucurestii Noi si Chitila e la fel  de "bine"...

Vorbim cu colegul @guru sa proiecteze traseul M6 chiar pe sub "piciorul" podului, ca sa le dea motive de reabilitare urgenta  :lol:

Go to page:  1  ... 103 104 105 106 107 108 109  ... 135

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii  • 
Choose destination

Since our 2425 forum members have written 434611 posts in 5410 topics and 519 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”