MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

710 posts, 205222 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13  ... 51

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

sab wrote:
se vor săpa două tuneluri în paralel, cu o distanţă de cel puţin 500 de metri între ele

Si peroanele din statii vor fi tot la cel putin 500 de metri distanta intre ele?
Adica intre sensul de "dus" si cel de "intors" ?....
Sau vor fi cu peron central lat de 500 de metri ?!
:lol: :lol: :lol:

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului sab

Aici, pentru noi, dupa experienta Dr Taberei, este clar ce a vrut sa spuna. Nu sapa in paralel, ci la distanta de 500 m un TBM de altul, sa nu se prabuseasca frontul de lucru.  :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Si nu se cumpara nicio freza...vine constructorul cu toate cele patru necesare...
:bere:

• sab
  • Posted:
  •  

Asa banuiam si eu, dar de ce se lanseaza ditamai directorul in declaratii despre cum o sa isi procure constructorul TBM-urile? Daca tacea, filozof ramanea..Putea sa spuna simplu "se va licita lucrarea si constructorul va veni cu 4 TBM-uri care vor sapa tunelurile". Sau poate asa o fi zis, dar n-a inteles ziaristul . :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

4 TBM - uri ? Hmm...devine interesant. Bine, si la M 5 cica erau 3 si pana la urma au ramas doua.  Daca sunt 4  inseamna ca :
- avem 2 PLS - uri.
- avem un singur PLS de unde se va pleca in sensuri diferite.
Sigur guru stie unde va fi acest mega PLS ( unde vor fi cele doua PLS - uri ).
Asa, daca e sa-mi dau eu cu parerea nu poate fi un singur PLS ca n-ai unde sa-ti faci  organizarea de santier, iar acest unic PLS ar trebui sa fie oarecum la mijlocul magistralei.
2 PLS - uri ar fi cel mai logic, unul la aeroport ca e loc cât cuprinde si unul la statia de la Expozitie. La Expozitie se va proceda ca la Academia Militara, se va pleca mai intâi spre 1 Mai si apoi spre PPL.
PSS - ul mie-mi da pe undeva pe la statia Washington.
Dar asta e numai o parere de amator, nu va bazati pe ea.
Ce e clar e clar, cu 4 TBM - uri sapi de doua ori mai repede decat cu două.
Problema e sa aiba statiile deja sapate, ceea ce mie - ţinând seama de ultimele experiente - mi se pare usor problematic...

sab,
noi am inteles cu totii ce vrea sa spuna... ;)

Dar ziaristii nu prea, si cred ca nici mare parte dintre stimatii membri ai CGMB :D

• sab
  • Posted:
  •  

Dar au votat "cum trebuia"...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului abc_XC

Acest domn Ionel Oprea lanseaza fara rost niste termene fara acoperire. In acest moment licitatia nu este nici macar lansata, poate dura ani buni desemnarea unui castigator daca se ajunge la contestatii la CNSC si apoi in instanta.
Nu stiu daca s-a mentionat aici, dar licitatia va fi de tip FIDIC rosu sau FIDIC galben? (la FIDIC rosu proiectarea este realizata de beneficiar si constructorul va respecta acest proiect, la FIDIC galben constructorul va realiza in prima etapa proiectarea si apoi constructia propriu-zisa).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Cristy

Pai astazi cand a venit la sedinta, Oprea a spus ca lucrarile nu pot incepe mai devreme de un an pentru ca licitatia se va lansa direct cu proiectare + executie si in acest timp de un an s-ar definitiva proiectul/solutiile tehnice dupa care urmeaza executia.

FIDIC galben...
Treaba cu numarul de cartite era o precizare legata de durata de executie estimata...
P.S.
Treaba se cam transase dis-de-dimineata, in comisia de urbanism a CGMB, unde s-au dezbatut si clarificat cu domnii consilieri generali toate problemele 'in mod profi si aplicat'...avizul comisiei de urbanism a plecat spre Consiliul General tot cu unanimitate de voturi!
Ce a urmat apoi a fost 'spectacol cu public'...cu final anticipat!
In mod normal expunerea in fata consiliului o face arhitectul sef, dar de comun acord s-a stabilit ca expunerea sa o faca seful de proiect 'rezident', adica Domnul ing Ionel Oprea, ca sa dam o sansa tinerei generatii sa se afirme si sa capete experienta...pentru viitoarele proiecte, asistat de un 'desant' consistent de proiectanti de toate specialitatile ce aveau la ei planuri, cifre, grafice, avize si tot 'tacamul'...dar nu a fost cazul, consensul era clar si evident, 'happy end' anuntat!
P.S.
E destul de greu pentru tehnicieni sa dea explicatii presei, trebuie sa foloseasca un limbaj 'atehnic' cu care nu sunt obisnuiti...dar vorba marelui Will...all's well that ends well
Concluzia de la cabinet Primar General si Consiliu...cand veniti cu PUZ actualizat pentru M5 centru???
Si raspunsul...
Vineee baiatu'!!!
Doamna Primar General si onor consiliul abia asteapa sa mai promoveze si voteze proiecte majore de infrastructura...
Putzintica rabdare...si se rezolva si asta!
:mrgreen:
Sa dea Dzeu sa o tina toti tot asa...ca s-au rezolvat in ultimele doua saptamani lucruri care 'balteau' de luni si ani de zile...sau a fost o minune si s-au 'aliniat' planetele???

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului mcosmin

andrei11 wrote:
4 TBM - uri ? Hmm...devine interesant. Bine, si la M 5 cica erau 3 si pana la urma au ramas doua.  Daca sunt 4  inseamna ca :
- avem 2 PLS - uri.
- avem un singur PLS de unde se va pleca in sensuri diferite.
Sigur guru stie unde va fi acest mega PLS ( unde vor fi cele doua PLS - uri ).
Asa, daca e sa-mi dau eu cu parerea nu poate fi un singur PLS ca n-ai unde sa-ti faci  organizarea de santier, iar acest unic PLS ar trebui sa fie oarecum la mijlocul magistralei.
2 PLS - uri ar fi cel mai logic, unul la aeroport ca e loc cât cuprinde si unul la statia de la Expozitie. La Expozitie se va proceda ca la Academia Militara, se va pleca mai intâi spre 1 Mai si apoi spre PPL.
PSS - ul mie-mi da pe undeva pe la statia Washington.
Dar asta e numai o parere de amator, nu va bazati pe ea.
Ce e clar e clar, cu 4 TBM - uri sapi de doua ori mai repede decat cu două.
Problema e sa aiba statiile deja sapate, ceea ce mie - ţinând seama de ultimele experiente - mi se pare usor problematic...

Eu am spus inca de acum cateva luni ca asa s-ar rezolva problema saparii rapide. Cu 4 scuturi care pleaca ori din capete si se intalnesc la mijloc, ori din mijloc si sunt scoase din capate. Eu cred ca va fi prima varianta. Mega PSS/PLS va fi probabil undeva in padurea Baneasa.

@guru

La statiile la care s-a renuntat, cat de "categoric" s-a renuntat ?
S-a renuntat complet sau "se lasa loc" pentru statii daca peste 25 de ani o sa fie nevoie ?...

PLS la aeroport? PLS la Pod Constanta???
Stii cum zicea Ceausescu la solutii din astea???
...mai studiati...

Eu as paria pe Expozitiei si Washington.
Loc - kklau Maria Ta !
La Pod Constanta nu e loc, la aeroport ar inseamna sa inchizi un terminal... Cam nashpa, nu ?...

Dar la intrebarea mea nu ai raspuns...
Cat de "definitiv" s-a renuntat la statiile alea ?

Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13  ... 51

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463879 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”