Topic: Discuții diverse despre Metrorex
5666 posts, 1490675 views
📖 Pagination options
- TibiV
-
Posted:
-
Re: Discutii diverse despre Metrorex
TibiV
Acolo este intrarea pentru Camera Deputatilor.
Intrarea la Senat este pe 13 Septembrie (si tot pe acolo intra si grupurile de turisti).
andrei11 wrote:
In Parlament se intra prin aripa de la Parcul Izvor.
Acolo este intrarea pentru Camera Deputatilor.
Intrarea la Senat este pe 13 Septembrie (si tot pe acolo intra si grupurile de turisti).
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Ok, si cati senatori avem ? 300 ? Pe langa senatorii propriuzisi si cate persoane care lucreaza in auxiliar sunt ? Parca acolo e si ceva cu Constitutia. Sa nu-mi spuneti ca e nevoie de statie de metrou pentru senatori, auxiliari, constitutionali si turisti.
Ok, si cati senatori avem ? 300 ? Pe langa senatorii propriuzisi si cate persoane care lucreaza in auxiliar sunt ? Parca acolo e si ceva cu Constitutia. Sa nu-mi spuneti ca e nevoie de statie de metrou pentru senatori, auxiliari, constitutionali si turisti.
- mcosmin
-
Posted:
-
mcosmin
Pentru turisti? de ce nu?
Si pentru cartierele din zona.
Pentru turisti? de ce nu?
Si pentru cartierele din zona.
- sab
-
Posted:
-
sab
Asta este, ca daca o lua prin fata Casei Poporului, M4 nu mai avea nicio treaba cu Tudor Vladimirescu. Ajungea cumva, pe sub case la Autogara Filaret si apoi pe sos Viilor.
Traseul pe sub Vladimirescu este cel prin spatele Casei Poporului.
andrei11 wrote:
, dar dupa aceea cum ajungi cu metroul pe Tudor Vladimirescu ? Pe la Primaria sect IV exclus, pe Calea 13 Septembrie, dar tot la intersectia 13 Septembrie cu Panduri / Tudor Vladimirescu ajungi. E super logic pe la Izvor si nu prin fata Parlamentului. Lasand la o parte ca nu pe acolo e intrarea in Parlament ( adica pe la Piata Constitutiei ) . In Parlament se intra prin aripa de la Parcul Izvor.
Asta este, ca daca o lua prin fata Casei Poporului, M4 nu mai avea nicio treaba cu Tudor Vladimirescu. Ajungea cumva, pe sub case la Autogara Filaret si apoi pe sos Viilor.
Traseul pe sub Vladimirescu este cel prin spatele Casei Poporului.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Daca traseul lui M 4 ar trece prin Piata Constitutiei schiteaza te rog unde ar fi statia. In Piata Constitutiei ? Da, as fi de acord cu o statie acolo. Oricum ce spune guru nu se potriveste neam, e loc berechet si pentru megaparcare si pentru statie de metrou. Statia de metrou evident folosind ultimele nivele ale parcarii.
Pe un nivel acolo incap aproximativ 1000 de masini, pe 4 nivele 4000.
Scadem o suprafata de 12.000 mp corespunzator statiei de metrou, deci 500. Plus accesele 200. Deci acolo intra lejer 3300 de masini + statia de metrou + accesele in acelasi perimetru.
Problema este sa se proiecteze cu cap si in interesul bucurestenilor si cu responsabilitate.
Si am fost foarte permisiv. Acolo e loc cat cuprinde. In chenarul galben la aceeasi scara parcarea de la Universitate.
La o adica poate sa intre in tot spatiul acela si 10.000 de masini. Plus o megastatie de metrou.
Ăsta-i banc ?
Metrou pe sub case ? Imposibil in Romania anului 2050.
Daca traseul lui M 4 ar trece prin Piata Constitutiei schiteaza te rog unde ar fi statia. In Piata Constitutiei ? Da, as fi de acord cu o statie acolo. Oricum ce spune guru nu se potriveste neam, e loc berechet si pentru megaparcare si pentru statie de metrou. Statia de metrou evident folosind ultimele nivele ale parcarii.
Pe un nivel acolo incap aproximativ 1000 de masini, pe 4 nivele 4000.
Scadem o suprafata de 12.000 mp corespunzator statiei de metrou, deci 500. Plus accesele 200. Deci acolo intra lejer 3300 de masini + statia de metrou + accesele in acelasi perimetru.
Problema este sa se proiecteze cu cap si in interesul bucurestenilor si cu responsabilitate.
Si am fost foarte permisiv. Acolo e loc cat cuprinde. In chenarul galben la aceeasi scara parcarea de la Universitate.
La o adica poate sa intre in tot spatiul acela si 10.000 de masini. Plus o megastatie de metrou.
No signal.png (1.39 MB; downloaded 2379 times)
sab wrote:
Ăsta-i banc ?
Metrou pe sub case ? Imposibil in Romania anului 2050.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Curtea Constitutionala in dreapta intrarii Senatului.
Si mai e si Muezul de Arta Contemporana in stanga. Pentru vizitatorii acestui Muzeu este clar ca trebuie statie de metrou...
andrei11 wrote:
Parca acolo e si ceva cu Constitutia.
Curtea Constitutionala in dreapta intrarii Senatului.
Si mai e si Muezul de Arta Contemporana in stanga. Pentru vizitatorii acestui Muzeu este clar ca trebuie statie de metrou...
-
- Goldmund
-
Posted:
-
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
Goldmund
1248-1880! In anul 1880 a fost terminat domul din Köln.(si cam asa arata la 1824
https://de.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6ln...2_1824.jpg
Insa, zau, nu vad legatura intre metrorex si constructia unei catedrale.
andrei11 wrote:
Ma indoiesc ca mai poate ajunge metroul spre Domnesti. Nu stiu daca mai are pe unde. Planificarea noastra strategica ( pe termen lung ) este egala cu zero.
Asta inseamna planificare strategica si sa te tii de un proiect :
Catedrala din Köln a fost construită între anii 1248-1473
1248-1880! In anul 1880 a fost terminat domul din Köln.(si cam asa arata la 1824
https://de.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6ln...2_1824.jpg
Insa, zau, nu vad legatura intre metrorex si constructia unei catedrale.
- sab
-
Posted:
-
sab
Banc, nebanc, pe asta platim bani...Grei. Pe schite care nu pot fi puse in practica...
Nu le-am facut eu. Si nici tu...
Uite doar doua exemple de traseu M4, ambele trecand pe la Izvor , prin fata si prin spatele Casei Poporului. Prima varianta are statie la Izvor si in Pta Constitutiei. Dar mai departe, traseu pe sub case.De aceea eu nu prea am luat in serios acest traseu, dar inteleg din ce spune guru ca aceasta era varianta "oficiala" pe la Izvor, nu cea prin spatele Casei Poporului
andrei11 wrote:
Ăsta-i banc ?Metrou pe sub case ? Imposibil in Romania anului 2050.
Banc, nebanc, pe asta platim bani...Grei. Pe schite care nu pot fi puse in practica...
Nu le-am facut eu. Si nici tu...
Uite doar doua exemple de traseu M4, ambele trecand pe la Izvor , prin fata si prin spatele Casei Poporului. Prima varianta are statie la Izvor si in Pta Constitutiei. Dar mai departe, traseu pe sub case.De aceea eu nu prea am luat in serios acest traseu, dar inteleg din ce spune guru ca aceasta era varianta "oficiala" pe la Izvor, nu cea prin spatele Casei Poporului
M4 prin Pta Constitutiei.jpg (346.23 KB; downloaded 2343 times)
M4 prin spatele Casei Poporului.jpg (87.39 KB; downloaded 2337 times)
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Dar la intrebarea mea supersimpla nu vrea nimeni sa raspunda???
In rest raspunsurile va trebui sa le dea consultantul ce va fi angajat...
De ce-mi cereti mie raspunsuri 'gratis' pe 'persoana fizica' la intrebari la care raspunsurile se dau pe bani si pe persoana juridica???
Dar la intrebarea mea supersimpla nu vrea nimeni sa raspunda???
In rest raspunsurile va trebui sa le dea consultantul ce va fi angajat...
De ce-mi cereti mie raspunsuri 'gratis' pe 'persoana fizica' la intrebari la care raspunsurile se dau pe bani si pe persoana juridica???
- sab
-
Posted:
-
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Câte pasaje auto subterane ati vazut prin Londra.
Eu as intreba altceva ca n-am chef sa caut. Noile linii de metrou din Londra cam la ce adancime sunt ( vor fi )
Si daca trec pe sub case, da sau nu
Câte pasaje auto subterane ati vazut prin Londra.
Eu as intreba altceva ca n-am chef sa caut. Noile linii de metrou din Londra cam la ce adancime sunt ( vor fi )
-
- andrei11
-
Posted:
-
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
andrei11
Am mai explicat inca odata putin mai sus, daca se vroia metrou la Domnesti trebuiau sa lase loc sa ajunga. Ma indoiesc ca mai are pe unde.
Am mai explicat inca odata putin mai sus, daca se vroia metrou la Domnesti trebuiau sa lase loc sa ajunga. Ma indoiesc ca mai are pe unde.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Asta:
Pentru ca nu vreau sa intru in dispute sterile, am o rugaminte la voi toti, sa-mi raspundeti si mie la o singura si unica intrebare:
Cate megaparcaje subterane si pasaje rutiere subterane sunt la Londra, comparativ cu nr de statii/km de linii de metrou???

Pai ultima realizare londoneza la preturi babane e Crossrail...n-ai decat sa te documentezi si sa ne spui si noua la ce concluzii ai ajuns!
Si nu e linie de metrou ci de 'Rail CF'...iar argila londoneza e infinit mai buna si mai cumsecade decat chisaiul de Bucuresti...
sab wrote:
La care intrebare sa raspundem ?
Asta:
Pentru ca nu vreau sa intru in dispute sterile, am o rugaminte la voi toti, sa-mi raspundeti si mie la o singura si unica intrebare:
Cate megaparcaje subterane si pasaje rutiere subterane sunt la Londra, comparativ cu nr de statii/km de linii de metrou???

andrei11 wrote:
Eu as intreba altceva ca n-am chef sa caut. Noile linii de metrou din Londra cam la ce adancime sunt ( vor fi )Si daca trec pe sub case, da sau nu
![]()
Pai ultima realizare londoneza la preturi babane e Crossrail...n-ai decat sa te documentezi si sa ne spui si noua la ce concluzii ai ajuns!
Si nu e linie de metrou ci de 'Rail CF'...iar argila londoneza e infinit mai buna si mai cumsecade decat chisaiul de Bucuresti...
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Eu nu sunt inca satul, dar mi-am pus o intrebare.
Unii ar vrea sa lege garile Nord, Giurgiu ( Progeresu ) Obor cu o linie ferata subterana.
Presupun ca dubla.
Presupun ca nu vor sa respecte trama stradala.
Presupun cu un TBM cu fi de 9,5 m.
Mie nu-mi iese. Cred ca te-ai prins ca stiu de Crossrail. Da' am zis ca va prindeti unde bat. Uite aici bat, ce-i cu tunelele astea de cale ferata care vor ei sa le faca pe sub Bucuresti ? Stiu ca intrebarea trebuia pusa la CFR, dar pe acolo nu apari.
Dar daca costa raspunsul lasa asa, fara raspuns.
Revenind la metrou.
Daca astia cu tunelele de cale ferata se afla in treaba de ce le mai dau bani pe studii fanteziste ?
Daca nu sunt studii fanteziste si ei pot inseamna ca si voi puteti.
Eu nu sunt inca satul, dar mi-am pus o intrebare.
Unii ar vrea sa lege garile Nord, Giurgiu ( Progeresu ) Obor cu o linie ferata subterana.
Presupun ca dubla.
Presupun ca nu vor sa respecte trama stradala.
Presupun cu un TBM cu fi de 9,5 m.
Mie nu-mi iese. Cred ca te-ai prins ca stiu de Crossrail. Da' am zis ca va prindeti unde bat. Uite aici bat, ce-i cu tunelele astea de cale ferata care vor ei sa le faca pe sub Bucuresti ? Stiu ca intrebarea trebuia pusa la CFR, dar pe acolo nu apari.
Dar daca costa raspunsul lasa asa, fara raspuns.
Revenind la metrou.
Daca astia cu tunelele de cale ferata se afla in treaba de ce le mai dau bani pe studii fanteziste ?
Daca nu sunt studii fanteziste si ei pot inseamna ca si voi puteti.
📖 Pagination options