MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1488817 views

Go to page:  1  ... 164 165 166 167 168 169 170  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

subway guru wrote:
Diferenta e ca ar mai trebui o...strunga!
Si iar se 'impiedica' in proiectele megalomanice ale primariei...
Astia inca nu au priceput ca se construieste de jos in sus, nu invers, nu faci intai acoperisul si apoi fundatiile...
:bere:

Mai intai se face parcarea, apoi TBM-ul trece la adancime suficienta pe dedesupt.
Nici o problema.

Au trecut ei TBM-urile pe sub Marea Nordului, care e infinit mai grea decat orice parcare patetica din Bucuresti si nu s-a intamplat nimic.

Astea sunt scuze doar ca sa spunem NU la orice argument.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Asa este. Practic parcarea este un nou pretext (alaturi de cladirile vechi, in pericol de prabusire, chipurile...) sa nu o ia pe sub Schitu Magureanu si pe la Izvor.
Adevarul este ca la cat s-a frecat acest traseu al M4, la un anumit moment s-a "fluturat" si o varianta prin Pta Constitutiei, dar care nu stiu cum trecea mai departe de Pta Regina Maria. Credeam ca este o varianta de lucru. Majoritatea traseelor au fost prin spatele Casei Poporului.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Hai sa punctez eu << prin meandrele concretului >>
1) M 4 va trece pe sub Hasdeu si va avea statie de corespondenta cu M 5.
2) Str Izvor / B-dul Tudor Vladimirescu. ( o statie )
3) O statie intermediara intre Hasdeu si statia de mai sus, de la intersectia Izvor cu  Tudor din Vladimir.

Treaba cu pasajele e interesanta si vrea guru sa ne induca in eroare.
In primul rand  avem niste precedente, si anume :
Sper sa nu-mi scape niciunul :
- La Sudului am avut metrou, s-a facut pasajul subteran deasupra. Aici baietii au fost destepti, se stia de Pasajul Sudului cand s-a construit metroul si s-a lasat gabarit.
- La Universitate M 2 trece pe sub pasajul pietonal, aici cand s-a construit pasajul pietonal habar nu aveau de metrou.
- La Lujerului intâi s-a construit metroul si apoi au venit cu pasajul subteran ( basca si cu linie de tren )
- Exista o intersectie interesanta la podul Grant intre M 1 si M 4
b) Inelul median de circulatie. Este clar ca intunericul noptii ca vom avea pasaje la Colentina / Pantelimon, este bine ca viitoarele magistrale ale metroului sa tina cont de acest aspect.
c) Referitor tot la M 5, mi-e tot mai clar ca - desi nu face parte din nici un inel - dar va avea acces in A 3, trebuie pasaj auto la intersectia Fundeni / Morarilor / Pantelimon.
d) Referitor la M 4 si Inelul principal de circulatie auto, este iarasi limpede ca vor exista pasaje in zona Panduri / Tudor Vladimirescu / 13 Septembrie.

Edit :

Am uitat de inca patru sau cinci subtraversari importante care sunt sau vor fi actuale la  un moment dat :
a) Subtraversarea de la Unirii intre cele 3 magistrale. ( De asta se stia cand s-a construit M 1/3 ).
b) Subtraversarea de la Eroilor.
Subtraversari  viitoare de care nu se stia prea clar, poate doar la nivel intuitiv :
c) M 5 la Universitate subtraverseaza stiti voi ce.
d) Subtraversarea magistalei M 4 cand va trece Dambovita, indiferent pe unde.
e) M 5 la Iancului.
f) O subtraversare interesanta va fi si cea a lui M 7 de la Unirii inclusiv tunelele pietonale  de legatura intermagistrale de acolo.

Si asa mai departe,
Asa incat argumentul ca nu poate sa treaca M 4 pe la Izvor din cauza viitoarei parcari din Piata Constitutiei nu sta in picioare.

Si cum v-am obisnuit sa spun lucrurilor pe nume, megaintersectia din zona Elisabeta / Schitu Magureanu / Splai nu se va face din cauza  costurilor uriase  indirecte care implica demolari masive in zona, reconfigurari adiacente, reconstituirea Liceului Lazar ( o parte din el ), subtraversare pietonala Dambovita si asa mai departe. Si sa nu uit, o mica portiune din Parcul Cismigiu. Treaba asta nu  o s-o inteleg niciodata.  Daca demolam o parte din Liceul Lazar si  1000 mp din Parcul Cismigiu, si-l vom reconstitui / respectiv replanta parca mai intereseaza pe cineva peste 30 de ani ? Oricum copacii din Parc nu vor dăinui o vesnicie, la un moment dat va trebui o replantare masiva in zona. Sunt la arbori uscati in Cismigiu, eu le-am pierdut numarul.

• sab
  • Posted:
  •  

De ce trebuie reconstruit Liceul Lazar ?

Re: Discutii diverse despre Metrorex Florinds

Chiar sunt curios cum va fi situatia la Unirii. Avem probleme la intersectia dintre doua magistrale (M1 si M3 sunt una si aceeasi), daramite la intersectia a trei.  :ugeek: Cat mai costa aici sapatura, daca dl. Udiste avanseaza cifre colosale pentru cativa metri cubi? :))) Apropo, de unde le-a luat, sunt curios.

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

mcosmin wrote:
Nu prea mai sunt sanse de corespondenta la Gara de Nord intre M1 si M4.
Chiar si de ar fi fara sa platesti o calatorie, lumea tot la Basarab va schimba.
Nu cred, cei de la Victoriei se pot urca de la GdN2, diferenta este ca gasesti trenul la peron, ai locul asigurat si stai jos max 7min pana pleaca in cursa, la Basarab stai in picioare pe peron inghesuit si mai sunt si cei care vin de la Crangasi, si apoi esti la concurenta cu ei deci posibil sa nu prinzi loc jos nici in tren.

Andrei, ce reprezinta imaginea?

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sss

sab wrote:
De ce trebuie reconstruit Liceul Lazar ?

Cum adica? Dusmane, tu ai facut Balcescu?  :lol:

• sab
  • Posted:
  •  

Intrebarea mea era legata de afirmatia lui andrei11 :
andrei11 wrote:
megaintersectia din zona Elisabeta / Schitu Magureanu / Splai nu se va face din cauza  costurilor uriase  indirecte care implica demolari masive in zona, reconfigurari adiacente, reconstituirea Liceului Lazar ( o parte din el ), ....

Nu ma prind de ce ar fi afectat Liceul Lazar de lucrari, de aceea am intrebat.

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

abc_XC wrote:
O parere strict personala, despre posibilul traseu M4:
Str. Izvor pana la catedrala, apoi pe 13 Septembrie pana la Tudor Vladimiresc, mergem pe Tudor Vladimirescu, Odoarei, Viilor, Sos. Giurgiului, Gara Progresul.
Daca M4 merge prin fata Palatului Parlamentului, ajunge la Piata Regina Maria singura varianta o vad pe sub George Cosbuc. Dar George Cosbuc nu-l lasam pt M7?
Viitorul tunel rutier dintre catedrala si parlament nu l-am luat in calcul.  :bere:

N-ai luat multe in calcul, ca ce e sub pamant...prezent si viitor...nu se vede de la suprafata!
8-)
Pentru ca nu vreau sa intru in dispute sterile, am o rugaminte la voi toti, sa-mi raspundeti si mie la o singura si unica intrebare:
Cate megaparcaje subterane si pasaje rutiere subterane sunt la Londra, comparativ cu nr de statii/km de linii de metrou???

N-are nici o legatura una cu alta.Tot voi ati proiectat / realizat si complexul din Piata Victoriei. Stim ca si gândirea era alta, adica se putea optimiza mai bine transferul de calatori intre magistrale, dar daca ati reusit acolo din punct de vedere inginereste nu vad ce impedimente ati avea cu realizarea pasajelor / parcajelor / statiilor de metrou asa cum am aratat eu ceva mai devreme.
Si in Piata Unirii tot voi ati reconfigurat  tot subsolul, sa nu uitam si de Dambovita. Daca era ceva mai generos si culoarul de legatura intre statii ar fi fost chiar ok.
Problema este alta. Nu inginereste, ci problema tine de nesuferitii de contabili. Costa prea mult si evident nu ne putem permite cand se poate si mai ieftin si nici chiar asa de catastrofal din punct de vedere al legaturii. Oricum inginerii au calculat bine, daca cumva M 4 da cu + pe la Schit sa fie deja construit pasajul de legatura. Dar mie nu-mi iese din punct de vedere al costurilor.
Doua amplasamente teoretice fara nici un studiu facut al ipotetice statii de pe M 4 pe Schitul Magureanu. In a doua varianta pozitionarea este foarte aproape de aripa liceului. Cum se observa trebuie demolari substantiale in zona si reconfigurarea intregului asamblu de acolo. Plus subtraversarea pietonala a Dambovitei.  Si n-am pus organizarea de santier, ca multi uita de ea. Si ocupa ceva spatiu. De aceea am spus ceva de Cismigiu dar o sa-mi sariti in cap ( pe buna dreptate ) desi Cismigiul are la ora actuala destui arbori uscati.  
1.png (1.05 MB; downloaded 2275 times)
2.png (1.76 MB; downloaded 2279 times)
shoppy wrote:
Andrei, ce reprezinta imaginea?

Din diverse motive ( cred ca avea vechime peste suta de ani ) orasul Cincinnati a renuntat la reteaua de metrou. E o fotografie a unei statii parasite de acolo. Sunt cu sutele de fotografii daca dati o simpla cautare pe Google.
Am sugerat ca in Piata Constitutiei odata cu parcajul se poate configura si tunelul de metrou. Daca da cu + va circula, daca da cu - va arata ca in fotografia de acolo.

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

subway guru wrote:
abc_XC wrote:
O parere strict personala, despre posibilul traseu M4:
Str. Izvor pana la catedrala, apoi pe 13 Septembrie pana la Tudor Vladimiresc, mergem pe Tudor Vladimirescu, Odoarei, Viilor, Sos. Giurgiului, Gara Progresul.
Daca M4 merge prin fata Palatului Parlamentului, ajunge la Piata Regina Maria singura varianta o vad pe sub George Cosbuc. Dar George Cosbuc nu-l lasam pt M7?
Viitorul tunel rutier dintre catedrala si parlament nu l-am luat in calcul.  :bere:

N-ai luat multe in calcul, ca ce e sub pamant...prezent si viitor...nu se vede de la suprafata!
8-)
Pentru ca nu vreau sa intru in dispute sterile, am o rugaminte la voi toti, sa-mi raspundeti si mie la o singura si unica intrebare:
Cate megaparcaje subterane si pasaje rutiere subterane sunt la Londra, comparativ cu nr de statii/km de linii de metrou???

Exista doar cateva posibilitati care sa incurce pe drept proiectul

1) Ceva roca impenetrabila

2) teren instabil

3) sit arheologic.

Altceva e scuza.

• sab
  • Posted:
  •  

Da, mcosmin, este ceva care ne scapa. Poate este eternul "sa fie ieftin si usor de executat".
@andrei11
Statia M4/M6 intre M5 si Dambovita ar fi amplasamentul ideal pentru calatori, astfel incat sa nu parcurga distante mari, indiferent de cum vor sa schimbe (M1/M3 cu M4 sau M5 cu M4). Noi am "proiectat" aceasta statie.. :lol:
Solutia oficiala era mai simpla, statia M4/M6 sub Schitu Magureanu si acel pasaj pietonal catre M1 de care intrebai zilele trecute ce este cu el. Bun si asa, decat deloc...
Acum este si mai simpla solutia. Hasdeu si nema corespondentza...
Repet, traseul M4/M6 nu are nicio legatura cu pta Constitutiei. Doar cu parcul... Doar daca facem ultra-mega parcare sub tot parcul, DA, are legatura. Altfel.....

Nu stiu cum a rationat guru cu parcarea din Piata Constitutiei, l-as intraba, ok, metrou prin Piata Constitutiei, desi acolo cat loc e are loc si metroul, si statie de metrou ( pentru cine ? ) si ditamai parcarea pe "n" nivele, dar dupa aceea cum ajungi cu metroul pe Tudor Vladimirescu ? Pe la Primaria sect IV exclus, pe Calea 13 Septembrie, dar tot la intersectia 13 Septembrie cu Panduri / Tudor Vladimirescu ajungi. E super logic pe la Izvor si nu prin fata Parlamentului. Lasand la o parte ca nu pe acolo e intrarea in Parlament ( adica pe la Piata Constitutiei ) . In Parlament se intra prin aripa de la Parcul Izvor.

Go to page:  1  ... 164 165 166 167 168 169 170  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463823 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”