MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1489894 views

Go to page:  1  ... 163 164 165 166 167 168 169  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

OK, nu am inteles nimic din ce ai vrut sa zici.

In fine, dupa cum am spus, acele trotuare rulante de care pomenesc sunt folosite prin alte tari si pentru legaturi de genul acesta. Ideea era sa nu se mai faca tunelul de metrou intre Izvor si Hasdeu si sa se faca o corespondenta "lunga".

Cat de fezabila ar fi o astfel de constructie e o treaba total separata de problema trotuarului rulant.

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Tu ori ai vazut trotuar rulant doar la Otopeni si de acolo ai impresia ca ai inteles totul(ceea ce nu pare prea ingineresc si nu inteleg ce legatura are ca aia nu au toate scarile dublate de scari rulante) ori nu iti place solutia si combati orice(asta ca sa nu o dam in proiectarea miscarii pe 0x si 0y).

Pe la toate marile orase am dat si in legaturi intre staii de metrou de 5min mers vioi prin subteran(si era cu intortocheli, cand era linie dreapta era parfum), si oamenii le foloseau, nu se plangea nimeni ca sunt prea lungi; este adevarat ca dupa cateva zile incepeam sa imi ajustez traseul astfel incat sa ocolesc legaturile cu mult de mers pe jos(ca doar eram turist, toata ziua mergeam si ma dureau picioarele), dar cand nu se putea atunci le foloseam si pe cele lungi, si aveau mereu musterii, daca in ziua aia mergi la serviciu unde stai toata ziua pe scaun atunci nu este nici o problema; si chiar daca sunt redundante, traficul se pliaza la nevoile personale, nu ca la Unirii sau Victoriei unde ai o singura varianta si aia e.

Re: Discutii diverse despre Metrorex florin

Mai mult, la cât de prost sunt gândite stațiile noastre de schimb (Unirii, Victoriei) orice variantă în plus de a schimba chiar și cu mers pe jos 5-10 minute (decât 20 de minute blocat în pasajul de la Unirii) ar ajuta și ar mai scădea presiunea din celelalte noduri. Doar să nu ne zgârcim iarăși la detalii ca la M5 (o prostie majoră când construiești mai mult pe banii europenilor).

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Adauga si Basarab la lista, se vede ca este o carpeala, cei care coboara din M4 si vor M1 spre Republica sunt blocati de cei ce asteapta M1 spre Dristor, iar pe partea cealalta peronul de la M4 este neincapator ca cei care vin de la Victoriei nu pot sa faca schimbarea la Gara de Nord. Orice incrucisare de magistrale fara legatura este o prostie monumentala.

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Nu prea mai sunt sanse de corespondenta la Gara de Nord intre M1 si M4.
Chiar si de ar fi fara sa platesti o calatorie, lumea tot la Basarab va schimba.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

shoppy wrote:
Orice incrucisare de magistrale fara legatura este o prostie monumentala.
Nu spune de doua ori, ca sunt sanse sa o vedem si pe asta. Chiar foarte mari..

Re: Discutii diverse despre Metrorex zapacitu

M5 (Hasdeu) cu M4/6 (?) cu M1/3 (Izvor). Acolo si daca se vrea, nu stiu daca e loc fizic sa incrucisezi magistrale, cel putin nu cu niste costuri normale (pentru o statie de metrou).

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

M4 la Izvor e deja problematic atata vreme cat PMB vrea sa blocheze piata constifutiei cu o megaparcare...
Oare cand vom invata ca spatiul subteran trebuie 'gestionat' cu maxima parcimonie ca e extrem de limitat si de inflexibil de 'manevrat' ulterior...bagam tot felul de 'mici buturugi' in drum si apoi ne apuca durerile de cap si regretele vesnice...
:twisted:

Re: Discutii diverse despre Metrorex abc_XC

Eu traiam cu convingerea ca M4 va merge prin Str. Izvor, pe la viitoarea catedrala. Iar harta postata la M5 imi confirma banuiala. Sper sa nu se invarteasca si M4 in jurul Palatului Parlamentului ca autobuzul 136.

Si de acolo mai departe...pe unde???
:bere:

Re: Discutii diverse despre Metrorex aztec

Ce s-a intamplat in ultimele zile pe forum?
Unde sunt divergentele si certurile...?
Prea multe discutii constructive...tare mie ca ma obisnuiesc si o sa-mi lipseasca dupa ce dispare consensul...
Stiu..e offtopic dar merita mentionat fenomenul...ca tare e bine asa...

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

subway guru wrote:
Si de acolo mai departe...pe unde???

Spre sud, cu viteza maxima. Care este diferenta daca vine de la Izvor catre Catedrala sau de la Hasdeu catre Catedrala ? A, da, trebuie sa ia o curba. Dificila, pe sub parc...
subway guru wrote:
M4 la Izvor e deja problematic atata vreme cat PMB vrea sa blocheze piata constifutiei cu o megaparcare...

Sa fim seriosi, nu parcarea este problema. Oricum ultimele variante nu treceau prin pta Constitutiei, pentru ca, daca o lua pe acolo, mai departe era jale. Traseul este catre Catedrala si noul bulevard Uranus. Sau bd Tudor Vladimirescu.

Diferenta e ca ar mai trebui o...strunga!
Si iar se 'impiedica' in proiectele megalomanice ale primariei...
Astia inca nu au priceput ca se construieste de jos in sus, nu invers, nu faci intai acoperisul si apoi fundatiile...
:bere:

Re: Discutii diverse despre Metrorex abc_XC

O parere strict personala, despre posibilul traseu M4:
Str. Izvor pana la catedrala, apoi pe 13 Septembrie pana la Tudor Vladimiresc, mergem pe Tudor Vladimirescu, Odoarei, Viilor, Sos. Giurgiului, Gara Progresul.
Daca M4 merge prin fata Palatului Parlamentului, ajunge la Piata Regina Maria singura varianta o vad pe sub George Cosbuc. Dar George Cosbuc nu-l lasam pt M7?
Viitorul tunel rutier dintre catedrala si parlament nu l-am luat in calcul.  :bere:

Go to page:  1  ... 163 164 165 166 167 168 169  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463862 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”