MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723346 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 399 400 401 402 403 404 405  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului survola

Dar te-ai supărat tare de tot pe @guru, nu glumă.

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului ClaudiuL

Interesant. Pentru mine ca simplu observator in ecuatia MT / executant a aparut o noua variabila in ecuatie : consultantul.  :o

Dar comentariul meu on topic, in care intrebam de ce a stat inchisa un an de zile inutil o artera in DT langa Favorit, de ce a ajuns la Flacara Rosietica ? Are legatura cu ecuatia de mai sus ?

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Scrie adresa exacta a comentariului, sa vad ce si cum. Macar spune data, o caut eu cand am timp si verific. Mulţam. :P

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului t530

Sursa: DIGI24.ro
phpThumb_generated_thumbnail.jpg (97.35 KB; downloaded 2941 times)

Re: Discutii - PSS Opera subway guru

survola wrote:
Dar te-ai supărat tare de tot pe @guru, nu glumă.

Normal...ca el 'lucreaza' pentru multinationale...tot pe contracte cu statul...si-i sta in gat o firma romaneasca buna...
:popa:
Adrian Rosca wrote:
sab wrote:
Dap, licitatii "internationale" pe care le castiga mereu si mereu aceiasi.. :popa:

Cu largul concurs al statului, intrucat au uitat sa abroge HG 294/1991, vezi aici: http://gov.ro/fisiere/stiri_fisiere/not...oul-sa.pdf

Cand vezi ce contracte grase au incasat de la stat, iti dai seama ca vorbim de niste baieti foarte destepti.  ;)  Dar ca sa fiu fair, mi se pare totusi normal ca au dus la bun sfarsit proiectele incepute inainte de '89. Si va dati seama ca @guru "lupta" aici pe bani si inca nu putini. Restul prestam pe gratis  :mrgreen:

Ce uiti cu rea intentie sa mentionezi e valoarea decontata raportat la valoarea contractata...rushinica!

Re: Discutii - PSS Opera Adrian Rosca

subway guru wrote:
Normal...ca el 'lucreaza' pentru multinationale...tot pe contracte cu statul...si-i sta in gat o firma romaneasca buna...

Pai parca lucram la stat, asa ziceai acum ceva vreme  :lol: Acum lucrez cu statul  :lol: sau mai bine contra statului  :lol:

Pai hai sa ne hotaram odata, ca nu mai stiu ce si cum.   :idea:  :?: :ugeek:

Nu-mi sta in gat firma respectiva, ci doar atitudinea unor "consilieri"  ;)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Da, chiar, ar fi util sa-ti 'clarifici' pozitia!
Ca altfel ramane doar pentru contra!
:bere:
Si concluzia alora de la corpul de control, sefu' am fost acolo sa-i 'belim' pe impertinentii aia, am rascolit, am controlat, am verificat, am 'zanganit catusele' si...n-am constatat nicio 'iregularitate'!

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

subway guru wrote:
Sunt in lansare cateva   licitatii 'barosane' si toate multinationalele sunt cu binoclul pe ele iar principala lor tinta este evident singura firma locala ce le-ar putea strica socotelile...iar pentru a o scoate-o din joc orice mijloc e luat in considerare...sper ca m-ai inteles...
Pentru romani, ce nu au resursele financiare si de lobby comparabile singurul atuu e 'cartea lor de vizita' pentru o activitate muncita timp de 41 de ani si tocmai asta nu pot sa las a fi manjita cu noroi pe nedrept!

Do not worry, nu am niciun Bruderschaft cu firmele respective. Nu lucrez la stat, pentru stat, cu statul, impotriva statului, sau in legatura cu statul si cu atat mai mult n-am treaba cu proiectele legate de metrou, alta decat cea de aici de pe forum. Iar despre atitudine mai am doar un comentariu general de spus: respecta si vei fi respectat.  :bere:

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Criteriile de respect sunt indisolubil legate de 'expertiza' preopinentilor...de la profesionisti asteptarile si 'standardele' sunt...muuult mai sus...sau sunt eu prea 'exigent'?
Nu cred...colega!
Asta asa ca sa poata fi valabila si 'reciproca'!!!
P.S.
Nu sunt 'consilier'...nici pe departe...sunt 'implicat' mai mult decat probabil iti poti inchipui...dar nici Dumnezeu nu sunt!
:lol:  :lol:  :lol:
Ar fi mult mai util sa discutam mai aplicat si la obiect si cat mai 'deschis' (in limita posibilitatilor), ar lamuri mult mai exact cum functioneaza 'rotitele interne' ale unor mecanisme contractuale destul de fine, de complexe si de sensibile ale pregatirii si derularii marilor proiecte de infrastructura, aspecte ce de cele mai multe ori sunt destul de 'absconse si incomprehensibile' pentru publicul larg, si daca nici macar 'profesionistii' dispusi sa faca asta (si sunt extrem de putini) nu sunt in stare sa o faca asa cum trebuie, e destul de nashpa...
:ugeek:

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului aztec

Stand stramb si judecand drept... oare cine sa castige licitatile Metrorex?
O firma de reabilitat blocuri cu termopane...una de instalatii sanitare sau de proiectare locuri de veci ?
Normal ca le castiga una din cele ce au expertiza si experienta in domeniu  si poate tocmai experienta le face sa ofere un pret valabil.
Oricum local e mult mai ieftin, la o firma multinationala numai relocarea "tehnocratilor" pt derularea unui contract , nu mai zic de salarii i-ar scoate din joc. Si pana la urma tot cu locali s-ar desfasura munca... ar fi doar directorul cu laptopul si negrii locali prost platiti...stiti reteta.
Zic si eu...
Oricum zvonurile din piata spuneau din ce imi aduc aminte (probabil tocmai la momentul 2013 cu corpul de control) internationalizarea putin fortata a  castigatorului cu o firma vorbitoare de limba latina din europa... acu' zvon, coincidenta, soare in eclipsa.... vad ca n-a iesit si zic ca e mai bine asa...
Aici poate veni ceva lumina de la cunoscatori in privinta coincidentei daca este.

Trebuie sa ne gandim la momentul initial...la data despartirii firmelor de exploatare si proiectare...
Daca ne luam dupa datele publice si Wiki.. data  esteHotărâre nr.294 din 20 aprilie 1991
Sa o luam metodic.
La putere era FSN. Prim ministru Petre Roman. Min Transporturilor Doru Pana.
Deci hotararea apare în 20 Aprilie. Ministrii se schimba pe 30 Aprilie. Ramane Roman. La transporturi vine Basescu..
Firma Metroul este firma de STAT....pana la privatizare
Capitalul social iniţial este deţinut integral de statul român, ca acţionar unic, pînă la transmiterea acţiunilor din proprietatea statului către terţe persoane fizice sau juridice, române sau străine, în condiţiile legii

Deci eu zic ca marea intrebare este problema initiala.. cine si de ce a spart metroul in mai multe divizii (stiu, asa era "moda" acelor vremuri).
Ca in urma spargerii raman sa lucreze impreuna...repet...cine altcineva?

Surse documentare https://ro.wikipedia.org/wiki/Ministeru...m%C3%A2nia)
https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_pri...%C3%A2niei
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/1752

Re: Discutii - PSS Opera Cristian

subway guru wrote:
Si ca sa inchei, ca nu vreau sa mai revin pe aceleasi si aceleasi carari rasbatute si rasbatatorite...nu v-ati lamurit ca autoritatile nu vor recunoaste si nu vor admite vreodata ca au fo hiba?
Si atunci scenariul e unul si acelasi, constructorul e hot si lenes, proiectantul e habarnist si neglijent, consultantul e corupt si incompetent, ei sunt impecabili si frumosi...iar,voi sunteti gugustiucii prosti ce inghit pe nemestecate orice aberatie...si punct!
Hai, ca m-ati enervat destul si in seara asta si maine am de treaba...

Eu nu zic ca n-or avea hibe, dar dupa mintea mea de habarnist, caci n-ai ce face, mai trebuie sa stai de vorba si cu din astia, ca nu traim sub un clopot de sticla, avizul ala necesar de la Primarie pentru taiere de arbori la Opera si ce-o mai fi acolo trebuia sa fie luat din momentul in care s-a dat prima lopata la Academie. Iar daca are vreun termen de valabilitate, trebuia reinnoit. Cine trebuia sa se ocupe de asta iarasi nu stiu, si nu prea ma intereseaza de fapt, dar vad clar ca se stagneaza cu anii pe motive imputabile numai "altora", adica autoritatilor.

In alta ordine de idei, nu stiu daca realizezi ca ai discurs de politician. Si nu ca rad, fac misto, acuz sau altceva, doar constat. Da' aveam noi o discutie mai veche, de prin iarna trecuta, in care preamareai valorile tehnocratiei in comparatie cu "politicienii".
Uite ca tehnocratul tocmai a devenit politician, si nu vrea, sau ii este prea greu ori prea sila sa faca fata presiunii habarnistilor, opiniei publice adica. (nu ca m-as da eu drept opinie publica)

Ehh, welcome to the club....adica viata e complexa. ;)
Florinds wrote:
Andrei, daca vor fi atat de rare statiile, atunci trebuie sa ramana toate liniile RATB (poate cu exceptia tramvaiului de pe Pache, dar si ala leaga puncte indepartate si doar partial are traseu comun cu M5). Distanta este prea mare intre Hasdeu si Universitate si intre Mosilor si Iancului... Ar fi nevoie de Cismigiu si Scoala Iancului/Traian pentru a mai elibera traficul de la suprafata...

Pe de alta parte Hasdeu si Cismigiu sunt prea apropiate una de alta, plus ca Hasdeu o putem denumi statie "interna", nu-i nimic pe langa ea care sa aduca trafic. Studentii sunt oricum deserviti de Eroilor si/sau Izvor, iar altceva nu exista prin zona.
Si nici nu cred ca RATB-ul se va desfiinta de la Eroilor spre Drumul Taberei, ca sa luam exemplul invers.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Costin

subway guru wrote:
Criteriile de respect sunt indisolubil legate de 'expertiza' preopinentilor...de la profesionisti asteptarile si 'standardele' sunt...muuult mai sus...sau sunt eu prea 'exigent'?

Da, esti. Pentru ca nu ne cunoastem si, drept urmare, nu stim exact cu cine stam de vorba, atunci cand o facem, pe forum. Mi se pare gresit sa pleci de la premiza ca interlocutorul este expert sau nu. La urma urmei, in afara de username, ce stii despre el? In conditiile astea, respectul ce sta la baza relatiilor interumane (alea dintre oameni civilizati si bine crescuti) mi se pare obligatoriu aici pe forum, intre persoane cu (pre)ocupari complet diferite dar care sunt aici voluntar, unite de o pasiune comuna.

Mai direct: eu personal n-am decat sa "matur pe jos" cu toti "habarnistii" din IT de pe forum. Sau te pot respecta mult mai putin petru cunostintele pe care nu le ai in domeniul meu. N-am facut-o niciodata si nici n-o s-o fac. Dar daca transpunem asta in cazul tau, cum e?

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului sab

Cristian wrote:
Pe de alta parte Hasdeu si Cismigiu sunt prea apropiate una de alta, plus ca Hasdeu o putem denumi statie "interna", nu-i nimic pe langa ea care sa aduca trafic. Studentii sunt oricum deserviti de Eroilor si/sau Izvor, iar altceva nu exista prin zona.

Una este sa mergi pana la Eroilor si alta este sa ai statie chiar "in curte". Izvor este putin cam departe sa sa puna.
Si nu sunt asa apropiate Hasdeu si Cismigiu. Iar principalul rol al statiei Hasdeu va fi schimbul cu M4/M6. Deci trebuie sa o faci, chiar daca va deservi doar studentii la inceput.

Go to page:  1  ... 399 400 401 402 403 404 405  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”