MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM4 Străulești - Gara de Nord - Gara ProgresulM4 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Știri și articole din presă

823 posts, 253775 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 37 38 39 40 41 42 43  ... 59

📖 Pagination options
Re: Stiri si articole din presa Adrian Rosca

Pai atunci hai sa punem inapoi doar mesajul asta:

abc_XC wrote:
Ca sa stim despre ce e vorba:
Sistem de instalatii radio, TVCI, detectie incendiu si antiefractie” Magistrala 4. Racordul 2. Sectiunea Parc Bazilescu (PS Zarea) – Lac Straulesti.

Descriere scurta:  Efectuarea tuturor activitatilor care concura la realizarea instalatiilor de radio, televiziune cu circuit închis, detectie a incendiilor si efractiei, respectiv procurare echipamente si materiale si executare lucrari de montare si punere în functiune, inclusiv proiectare detalii de executie.
Instalatiile ce vor echipa statiile Laminorului, Straulesti si Depoul Straulesti sunt considerate ca o extensie a instalatiilor deja realizate atât local (în statii) cât si cu corespondentul lor din Dispeceratul Central din Piata Unirii 1. În acest fel se va asigura un caracter unitar al acestor instalatii pe întreaga Magistrala 4 de metrou.
Valoare estimata 9,584,138 RON

Licitatia a fost lansata la 16.09.2016.

subway guru wrote:
Si era o 'informatie de presa'?

Ei, la un moment dat va "bubui" in presa, mai ales ca autoritatile au dat asigurari ca cele doua statii vor fi gata la sfarsitul anului.

Re: Stiri si articole din presa subway guru

Ti-am mai atras atentia la momentul respectiv ca s-au angajat sa termine constructia inainte de sfarsitul anului...dar ai citit din doi in trei... :ugeek:
Sau si pentru neatentia asta a ta e de 'vina' tot consultantul???
:o  :o  :o

Iar incepi? Sa-si termine lucrarile contractuale, da, dar pana acum nu am stiut exact ce lipseste. Nu-mi amintesc sa ne fi spus pana acum ca detectia la incendiu nu e inclusa. Sistem care e elementar si face parte din constructie, nu e vorba de Dimetronic sau alte fineturi specifice. De neiertat!

Iar incepi...tu esti de neiertat, sistemele alea sunt toate legate in dispeceratul central si sunt 'unitare' la nivel de magistrala...iar caietul de sarcini si documentele de licitatie sunt publice...doar ca mai trebuie si citite...ma rog, daca te intereseaza, ca nu e nimeni obligat sa-ti faca tie personal un 'executive summary'!
;)
Hai pa, mai vorovarim dupe ce te mai documentezi..

Nu ma cheama Uti sau Avitech ca sa citesc din scoarta in scoarta documentatia pentru curenti slabi.  :)  M-am uitat insa putin pe planurile de statii si nu am vazut nimic deosebit: tot bucle de incendiu, tot centrale adresabile, care le ai de exemplu si la mall. Iar monitorizarea si controlul lor de la Dispecerat nu e mare smecherie, se poate face prin Ethernet.

Ce citesc eu insa printre randuri este ca documentatia a fost putzintel "coafata" pentru a veni manusa anumitor furnizori tovarasi si prieteni, ca deh totul trebuie sa fie unitar. Asta miroase putzintel a OLAF.  :twisted:

Orice DL pe fonduri trece obligatoriu prin controlul ex-ante al ANAP...deci doar Laf...
:ugeek:

Ramane de vazut daca la licitatie se vor prezenta mai mult de 1 (una) firma.  :D

Dar pentru mine asta e important:

Si vedeti ca in caietul de sarcini este o chestiune care nu mai e de actualitate: "La întocmirea ofertelor vor lua în calcul şi costurile pentru introducerea echipamentelor şi materialelor la locul de montaj. Caile de acces ce vor putea fi folosite sunt accesele statiilor, prizele de ventilatie generala de statie si interstatie, precum si golurile tehnologice temporare 3x3m in placa acoperis si placa vestibul/intermediar (pana la nivel peron – cel putin 1 pt. fiecare statie)[/i:is29nqk1].

Iar ai sarit un pasaj esential 'LA DATA INTOCMIRII DOCUMENTATIEI'   8-)  8-)  8-)
Oricum lipsa golurilor tehnologice (ca pana s-au scarpinat intre timp s-au cam astupat) nu e un impediment major, echipamentele sunt de mici dimensiuni, mai greu va fi cu tamburii de cabluri pe scari...ori prin tunel!
:bere:
Iar daca mama-I numai una...sarim peste competitia nationala traditionala a Daciadei de contestatii!!!
:bere:  :bere:  :bere:

N-am sarit nimic, ci doar am atras atentia asupra necesitatii unei "clarification to tender", chiar daca pare o treaba minora.

E treaba autoritatii contractante si a ofertantilor...daca nu ar fi pe foarte repede inainte ar trebui o vizita de informare cu ofertantii la locul faptei...
:mrgreen:

"Până la sfârşitul acestui an, două noi staţii de pe magistrala 4 de metrou Gara de Nord-Lac Străuleşti, secţiunea Parc Bazilescu-Lac Străuleşti, urmează să fie date în folosinţă, potrivit ultimelor declaraţii ale oficialilor Metrorex."

http://www.b365.ro/lucrarile-la-doua-no...53955.html

Hă, Hă, Hă

Vizita cu ofertantii se face pe 29 septembrie, conform Clarificarii nr. 2:

Având în vedere solicitarea operatorului economic, METROREX S.A. comunică    tuturor celor interesaţi că va organiza o vizită a amplasamentului astfel:
- Întâlnirea va avea loc în data de 29.09.2016 ora 09:00, punct de întâlnire: organizarea de şantier PS Zarea, situată la intersecţia str. Jimbolia cu Bd. Bucureştii Noi, sector 1, Bucureşti;

Vezi ce bune sunt 'dialogurile si intzepaturile' noastre amicale???...ca nu toti vorbesc si inteleg belgiana veche, scris/citit!!!
:lol:  :lol:  :lol:
Intram si noi in rand cu lumea civilizata...Asa, mai pe romaneste!!!
:bere:

Go to page:  1  ... 37 38 39 40 41 42 43  ... 59

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M4 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433196 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”