MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723576 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 395 396 397 398 399 400 401  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului adila

Banii sunt pentru 120km de linie de tren. Desi nu am date sigure inclin sa cred ca la noi s-a cheltuit cam tot atat pe km. Diferenta este ca ei termina 120km in 2018, iar noi 7km cam tot atunci, sau ca sa fiu mai optimist la inceputul lui 2018. Ar fi chiar interesant sa vedem cine tremina mai repede: ei, cei 120km sau noi, cei 7km. Motivul principal al discrepantei, in opinia mea, este: coruptia.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

Andrei, referitor la intrebarea lui zapacitu, era clar ca se va muta cartierul general de la AM.
Probabil ca daca se da in exploatare primul lot, dispar si utilajele de pe Eroii Sanitari. Dar unde se muta? Nu vad nicaieri atata spatiu, parculetul din fata Operei este micut si ramanem si cu meschinaria asta de racord.
Apoi avem aceeasi situatie si pentru lotul 2, nu e pacat sa nu dai in functiune metroul pana la Universitate atunci cand ajungi acolo?

Parerea mea e ca trebuia mers din prima pana la Universitate (si se putea daca s-ar fi lucrat deja la consolidari, schimbi legea daca oamenii nu vor sa plece din casa, peste tot in lume exista evacuari de urgenta). Bani se gasesc daca ai putere de convingere...

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului sab

Nu se putea merge pana la Universitate, andrei11 a explicat de multe ori de ce.
De ce tronsonul proiectat initial este Dr Taberei-Universitate(si nu Dr Taberei-Eroilor), desi era clar ca nu se poate face pana la Universitate, numai proiectantul/consultantul si cei care i-au platit pot spune...

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Ba se poate cu tunel de cale dubla, daca chiar se vrea se face PLS la Rosetti(desi este o prostie), si apoi chiar statie la Rosetti in loc de Universitate, sau statie cu peroane decalate fata de pasajul pietonal.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Elisabeta / Pache au undeva la 21- 24 m latime.
Tunelul de metrou cale dubla are undeva la 12 m diametrul. Te rog frumos fă o schita la scara cam cum gândeşti  problema. O sa-ti dai seama de proportii numai daca vei face schita. Hai ca nu e complicat. Fara cladiri, numai latimea strazii din cladire in cladire  22,5 m si diametrul tunelului 12 m. Si o sa vezi ce-ti iese. Nu are stabilitate absolut deloc tunelul acesta, evident cu o conditie :
Sa-l "duci" foarte jos, ceva la 60 - 70 m ( cât are Intercontinentalul in inaltime ). Evident ca inginereste e posibil. Dar cine vine cu finantarea ? As vrea totusi sa vad schita. Dimensiunile trenului sunt urmatoarele :
9-14-2016 6-09-29 PM.png (75.89 KB; downloaded 2339 times)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Daca nu are stabilitate atunci sa faca puturi de injectii pe tot traseul, la Londra au si 4 puturi de injectie pentru o statie, sa faca si la noi, si apoi cate un put la 100m pe interstatii.

Nu stiu, eu am inteles un singur lucru, astia care s-au apucat de metrou prin anii 1800 si ceva - 1900, inainte de Rascoala din 1907 ai moldovenilor le-a iesit pasenta, noua in 2016 nu ne mai iese, e imposibil. Am facut eu un calcul pe alt topic, daca e sa ne luam dupa datele reale din teren, M 5 o terminam in aproximativ 25 de ani, deci viteza noastra de inaintare e de  4 magistrale intr-un secol, si nici nu sunt asa de lungi, au vreo 14 - 15 km fiecare, deci noi inaintam cu vreo 600 m / an. Cred ca si daca sapam cu lingurita putem face chiar mai mult de 600 m / an. Penibil, penibil, penibil.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Goldmund

Mi se pare o discutie a orbilor despre culorile toamnei.(si eu sunt la fel, dar acum mi-am cumparat ochelari de vedere..)

Stiu cat de interesati suntem cu totii mai ales in privinta metroului, dar nu avem un studiu geologic despre terenul intre Opera Romana si Universitate? Si mai ales ,nu avem un inginer doctor in statica constructiilor civile? Daca avem ceva scris de la Metrorex in legatura cu urmatoarea etapa a constructiei Eroilor-Universitate mie imi ajunge si nu ma intereseaza "pasajele" cu acele consolidari, etc.. Din cate stiu eu oricum zeci de constructii inalte ar trebui consolidate  in Bucuresti si inca de ieri. Iar Primaria Capitalei a fost deja (si) consolidata, cladirea unde se afla Institutul Cervates la fel. Iar cladirile ramase pana la Casa Armatei, scuze, nici nu stiu daca merita "consolidate"(putine exceptii merita, precum Grand Hôtel du Boulevard care si ea a fost  consolidat tot de curand!)
Eu sunt aproape sigur ca indata ce M5 va fi gata pana la Opera, vor incepe "sapaturile" spre Universitate, daca nu chiar mai devreme, indiferent cum este solul, sau cat de inghesuite sunt constructiile din zona. De ce? Este poate cea mai importanta etapa a acestei magistrale noi.
:bere:

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

De cate ori trebuie sa repet ca urmatorul tronson e Opera-Iancului???
Dar nu, sunt unii pe aici doar Batman, Batman...
:(
Sa va fie clar, cine mai zice Universitate...e poet!
:)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului survola

Noi vă credem. Aș vrea să avem si un termen de început al acestui tronson. Că despre finalizare e mai complicat de vorbit acum.

Daca, si subliniez 'daca' Mrex reuseste sa lanseze o licitatie pentru proiectul tehnic anul acesta, proiectul ar putea fi gata cel mai devreme intr-un an, apoi tot cam un an pentru licitatia de executie ca sa avem un contract valabil, semnat si necontestat, dupa care...prima lopata!
Pe calendar...puteti pune si singuri!
Asta e 'mostenirea' de intarziere de neuitat si de neiertat pe care ne-a lasat-o nea Operescu...
:popa:

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului sab

subway guru wrote:
De cate ori trebuie sa repet ca urmatorul tronson e Opera-Iancului ???
...Sa va fie clar, cine mai zice Universitate...e poet!
:)

Pai romanul s-a nascut...poet.
Si inseamna ca nu am platit consultanti adevarati, ci niste poeti , ba chiar unii nu foarte straluciti, care au lansat proiectul de metrou Dr Taberei-Universitate, in conditiile in care acesta nu se putea face decat sub forma Dr Taberei-Eroilor si Eroilor-Iancului.
Ba chiar recent (in 2010) Metrorex a cerut aviz de mediu pentru PLANUL URBANISTIC ZONAL Linia 5 de metrou : .Drumul Taberei - Universitate, astfel:
Tronson 1. Drumul Taberei-Razoare;
Tronson 2. Razoare -: Eroilor;
Tronson 3. Eroilor - Universitate

Nicaieri nu apare impartit Dr Taberei Eroilor, Eroilor-Iancului si Iancului-Pantelimon. Proiectele de pe hartie trebuie sa bata cu realitatea din teren, parerea mea. :!:

M5 e lansat in totalitate, initial sub forma a doua imprumuturi BEI, DT-Universitate si Universitate-Pantelimon...
Aceasta 'impartire' a fost necesara doar datorita dimensiunii maxime acceptabile pentru un imprumut BEi...
Iete cum pica o prima popica de bowling...
:bere:

Aha, exista vreo doua posibilitati, daca nu chiar trei.
1) Sau se consolideaza / demoleaza toate constructiile de pe traseu in vreo 5 ani. Indiferent de ce termene ai prezentat acolo si in baza practicii postdecembriste prima sapa nu poate fi  data inainte de 1 Ianuarie 2022.
2) Treaba cu consolidarile sunt un bluff, se poate si fara.
3) Ne-ai tot amenintat cu Otopeniul, ba deschideti topicul,ba nu-l mai deschideti, ba-l deschideti, ba inchideti-l. Topicul e redeschis dar nu s-a mai auzit nimic de el...Parca am fi in era totalitara, secret total, sa nu transpire nimic ca e secret de stat...Eu pana acum ce-am vazut pe traseu ? Liniste si pace. Sper sa mai fie liniste vreo 10 ani de acum incolo.
Guru, pana ce nu vedem organizari de santier sunt numai zvonuri  cu tronsonul Eroilor - Iancului. De  cand suntem amenintati cu M 5 / M 6 ? Cel putin cu M 5 de prin anii 1990. Adica de vreo 25 de ani si mai dureaza vreo 2 - 3 pana ce va fi gata. Nici cu M 6 nu mi-e rusine, se discuta - stai sa ma uit - din 15 Decembrie 2011, de pe vremea mascariciului. Inducere in eroare  este si harta prezentata de mascarici cam cum ar arata reteaua de metrou in 2020. N-o mai postez, era plina de magistrale.
Si ca sa nu fie nici o confuzie, postez poza mascariciului. De el e vorba :
Udriste.png (32.64 KB; downloaded 2069 times)

Go to page:  1  ... 395 396 397 398 399 400 401  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463921 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”